Rolul familiei creștine

Să vă purtaţi într-un chip vrednic de Dumnezeu, care vă cheamă la împărăţia şi slava Sa. (1 Tesaloniceni 2:12)

Refacerea şi înălţarea oamenilor încep în cămin. Lucrarea părinţilor este temelia tuturor celorlalte. Societatea este compusă din familii şi este aşa cum o fac să fie capii familiilor. Din inimă „ies izvoarele vieţii” (Proverbele 4:23); iar inima unei comunităţi, a bisericii şi a unei naţiuni este familia. Bunăstarea societăţii, succesul bisericii, prosperitatea naţiunii depind de influenţele căminului.

Importanţa şi ocaziile vieţii de cămin sunt ilustrate în viaţa lui Isus. Acela care a venit din cer să ne fie exemplu şi învăţător a petrecut treizeci de ani ca membru al familiei din Nazaret. În legătură cu aceşti ani, raportul biblic este foarte sumar. Nicio minune nemaivăzută nu a atras atenţia mulţimii. Oamenii nu-l urmau în număr mare şi nici nu ascultau cuvintele Sale. Şi totuşi, în toţi aceşti ani, El îşi împlinea misiunea divină. El a trăit ca unul dintre noi, participând la viaţa familială, supunându-Se disciplinei ei, îndeplinind sarcinile ei şi purtând poverile ei. În grija protectoare a unui cămin umil, participând la experienţele care sunt partea noastră în viaţă, El „creştea în înţelepciune, în statură şi era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor” (Luca 2:52).

În toţi aceşti ani de viaţă retrasă, existenţa Sa a curs în râuri de compasiune şi ajutorare. Altruismul şi perseverenţa Lui răbdătoare, curajul şi credincioşia Sa, împotrivirea Lui la ispită, pacea continuă şi voioşia Sa molipsitoare erau o inspiraţie permanentă. El a adus o atmosferă curată şi plăcută în cămin, iar viaţa Sa acţiona, printre membrii societăţii, asemenea aluatului. Nimeni n-a spus că El ar fi făcut vreun miracol; cu toate acestea, puterea – puterea vindecătoare, dătătoare de viaţă a iubirii – curgea dinspre El către cei ispitiţi, bolnavi şi deznădăjduiţi. Într-un mod discret, El a slujit altora încă din copilăria Sa şi, din această pricină, când Şi-a început lucrarea publică, mulţi L-au ascultat cu bucurie.

Primii ani din viaţa Mântuitorului sunt mai mult decât un exemplu pentru tineri. Ei constituie o lecţie şi ar trebui să fie o încurajare pentru fiecare părinte. […] Nu există domeniu mai important de acţiune ca acela încredinţat întemeietorilor şi protectorilor familiilor. Nicio lucrare încredinţată fiinţelor omeneşti nu implică rezultate mai mari sau cu o influenţă mai mare decât lucrarea taţilor şi a mamelor.

Viitorul societăţii va fi hotărât de tineretul şi de copiii de astăzi, iar ceea ce vor fi aceşti tineri şi aceşti copii depinde de cămin.

Divina vindecare, pp. 349-351

Împreună spre casă
Împreună spre casă
"Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa.Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor