Articolul precedentUn alt împărat reformist
  Articolul următorUn mesaj de dragoste

  Rolul familiei creștine

  Să vă purtaţi într-un chip vrednic de Dumnezeu, care vă cheamă la împărăţia şi slava Sa. (1 Tesaloniceni 2:12)

  Refacerea şi înălţarea oamenilor încep în cămin. Lucrarea părinţilor este temelia tuturor celorlalte. Societatea este compusă din familii şi este aşa cum o fac să fie capii familiilor. Din inimă „ies izvoarele vieţii” (Proverbele 4:23); iar inima unei comunităţi, a bisericii şi a unei naţiuni este familia. Bunăstarea societăţii, succesul bisericii, prosperitatea naţiunii depind de influenţele căminului.

  Importanţa şi ocaziile vieţii de cămin sunt ilustrate în viaţa lui Isus. Acela care a venit din cer să ne fie exemplu şi învăţător a petrecut treizeci de ani ca membru al familiei din Nazaret. În legătură cu aceşti ani, raportul biblic este foarte sumar. Nicio minune nemaivăzută nu a atras atenţia mulţimii. Oamenii nu-l urmau în număr mare şi nici nu ascultau cuvintele Sale. Şi totuşi, în toţi aceşti ani, El îşi împlinea misiunea divină. El a trăit ca unul dintre noi, participând la viaţa familială, supunându-Se disciplinei ei, îndeplinind sarcinile ei şi purtând poverile ei. În grija protectoare a unui cămin umil, participând la experienţele care sunt partea noastră în viaţă, El „creştea în înţelepciune, în statură şi era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor” (Luca 2:52).

  În toţi aceşti ani de viaţă retrasă, existenţa Sa a curs în râuri de compasiune şi ajutorare. Altruismul şi perseverenţa Lui răbdătoare, curajul şi credincioşia Sa, împotrivirea Lui la ispită, pacea continuă şi voioşia Sa molipsitoare erau o inspiraţie permanentă. El a adus o atmosferă curată şi plăcută în cămin, iar viaţa Sa acţiona, printre membrii societăţii, asemenea aluatului. Nimeni n-a spus că El ar fi făcut vreun miracol; cu toate acestea, puterea – puterea vindecătoare, dătătoare de viaţă a iubirii – curgea dinspre El către cei ispitiţi, bolnavi şi deznădăjduiţi. Într-un mod discret, El a slujit altora încă din copilăria Sa şi, din această pricină, când Şi-a început lucrarea publică, mulţi L-au ascultat cu bucurie.

  Primii ani din viaţa Mântuitorului sunt mai mult decât un exemplu pentru tineri. Ei constituie o lecţie şi ar trebui să fie o încurajare pentru fiecare părinte. […] Nu există domeniu mai important de acţiune ca acela încredinţat întemeietorilor şi protectorilor familiilor. Nicio lucrare încredinţată fiinţelor omeneşti nu implică rezultate mai mari sau cu o influenţă mai mare decât lucrarea taţilor şi a mamelor.

  Viitorul societăţii va fi hotărât de tineretul şi de copiii de astăzi, iar ceea ce vor fi aceşti tineri şi aceşti copii depinde de cămin.

  Divina vindecare, pp. 349-351

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...