Articolul precedentUn remediu plin de speranță
  Articolul următorCântecul biruinţei (II)

  O lumină între vecini

  Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri. (Matei 5:16)

  Avem nevoie de părinţi mai senini, de creştini mai senini. Suntem prea închişi în noi înşine. Prea adesea copiii noştri şi cei întristaţi şi descurajaţi sunt lipsiţi de un cuvânt bun şi încurajator şi de zâmbetul nostru voios.

  Părinţi, asupra voastră stă răspunderea de a fi purtători şi transmiţători de lumină. Fiţi lumini strălucitoare în cămin, luminând cărarea pe care trebuie să meargă copiii voştri. Astfel, lumina voastră va străluci şi asupra celor din afară.

  Fiecare cămin creştin ar trebui să răspândească în jur o lumină sfântă. Iubirea ar trebui demonstrată prin fapte. Ea ar trebui să se reverse asupra tuturor legăturilor famihale, manifestându-se prin bunătate, prin curtoazie şi altruism. Există familii în care este împlinit acest principiu – familii care I se închină lui Dumnezeu şi în care domneşte adevărata iubire. Din aceste familii, rugăciunea de dimineaţă şi de seară se înalţă spre Dumnezeu ca tămâia plăcut mirositoare, iar îndurările şi binecuvântările Sale coboară asupra celor care se roagă ca rouă dimineţii.

  Cea dintâi lucrare a creştinilor este să fie uniţi în familie. Apoi, lucrarea trebuie să se extindă asupra semenilor de aproape şi de departe. Cei care au primit lumină trebuie să lase lumina aceasta să strălucească în raze luminoase. Cuvintele lor, înmiresmate cu dragostea lui Hristos, trebuie să fie o mireasmă de viaţă spre viaţă.

  Cu cât sunt mai uniţi membrii unei familii în lucrarea lor în cămin, cu atât mai înălţătoare şi favorabilă va fi influenţa pe care tatăl şi mama, fiii şi fiicele o vor exercita în afara căminului.

  Fericirea în societate şi în biserică depinde de influenţele din cămin. Interesele veşnice depind de îndeplinirea corespunzătoare a îndatoririlor acestei vieţi. Lumea nu are atât de mult nevoie de minţi măreţe, cât de bărbaţi şi de femei bune, care să fie o binecuvântare în căminul lor.

  Când religia este trăită în cămin, influenţa ei va fi simţită în biserică şi în vecinătate. […]

  Adevărul trăit în cămin se face resimţit în lucrarea dezinteresată pentru cei din afara lui. Acela care trăieşte creştinismul în cămin va fi o luminii strălucitoare pretutindeni.

  Căminul adventist, pp. 37-39

  O lumină între vecini - 2016. Părinţi, asupra voastră stă răspunderea de a fi purtători şi transmiţători de lumină. Fiţi lumini strălucitoare în cămin, luminând cărarea pe care trebuie să meargă copiii voştri. Astfel, lumina voastră va străluci şi asupra celor din afară.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...