Articolul precedentFiică a Sionului, bucură-te!
  Articolul următorO inimă nouă

  Membri ai familiei regale

  Iată de ce, zic, îmi plec genunchii înaintea Tatălui Domnului nostru Isus Hristos, din care îşi trage numele orice familie, în ceruri şi pe pământ. (Efeseni 3:14,15)

  Noi suntem copii ai împăratului ceresc, membri ai familiei regale, moştenitori ai lui Dumnezeu şi împreună-moştenitori cu Hristos. Locaşurile pe care Isus S-a dus să le pregătească îi vor primi numai pe cei care sunt fideli, curaţi şi care iubesc cuvintele Sale şi le ascultă. În locaşurile de sus ne vom întâlni şi nu ne vom mai despărţi niciodată. Ne vom recunoaşte unii pe alţii în casa noastră din cer. Dar dacă vrem să ne bucurăm de o fericire veşnică, trebuie să cultivăm religia în familie, deoarece familia trebuie să fie centrul celei mai curate şi mai nobile afecţiuni. Pacea, armonia, dragostea şi fericirea ar trebui nutrite cu perseverenţă zi de zi, până când lucrurile acestea preţioase rămân în inimile celor care formează familia. Planta dragostei trebuie hrănită cu atenţie, altfel moare. Fiecare principiu bun trebuie nutrit dacă vrem ca el să înflorească în suflet. Lucrurile pe care Satana le sădeşte în inimă – invidia, gelozia, bănuielile rele, vorbirea de rău, nerăbdarea, prejudecata, egoismul, lăcomia şi vanitatea – trebuie smulse din rădăcină. Dacă li se permite să rămână în suflet, lucrurile acestea rele vor aduce roade prin care mulţi sunt afectaţi. O, cât de mulţi cultivă plantele otrăvitoare care ucid roadele preţioase ale dragostei şi care pătează sufletul! Unii dintre aceştia care nutresc răul consideră că au o povară pentru suflete. Ei îşi mărturisesc în public dragostea pentru Dumnezeu, dar nu văd necesară plivirea grădinii inimii, smulgerea din rădăcină a fiecărei buruieni urâte şi nesfinte, lăsarea razelor Soarelui Neprihănirii să strălucească în templul sufletului. Ei nu-L cunosc pe Isus. Ei nu ştiu deloc ce înseamnă creştinismul practic, şi anume asemănarea cu Hristos.

  Este nevoie de rugăciune, de credinţă autentică, de efort răbdător şi neobosit pentru a lupta împotriva fiecărei dispoziţii rele, în aşa fel încât până şi gândurile noastre să fie supuse lui Hristos. Ceea ce dă frumuseţe caracterului în familie este ceea ce-i dă frumuseţe în locaşurile cereşti. Măsura creştinismului tău este dată de caracterul vieţii tale de familie. Harul lui Hristos îi face în stare pe posesorii lui să facă din familie un loc fericit, plin de pace şi odihnă. Dacă nu ai Spiritul lui Hristos, nu eşti al Lui şi nu-i vei vedea niciodată pe sfinţii răscumpăraţi în împărăţia Sa, care vor fi una cu El în cerul fericirii. Dumnezeu doreşte să te consacri Lui pe deplin şi să reprezinţi caracterul Lui în cercul familiei.

  Signs of the Times, 14 noiembrie 1892

  Membri ai familiei regale - 2016. Dar dacă vrem să ne bucurăm de o fericire veşnică, trebuie să cultivăm religia în familie, deoarece familia trebuie să fie centrul celei mai curate şi mai nobile afecţiuni. Pacea, armonia, dragostea şi fericirea ar trebui nutrite cu perseverenţă zi de zi, până când lucrurile acestea preţioase rămân în inimile celor care formează familia.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...