Părinți, dați un exemplu corect!

  Copii, ascultaţi în Domnul de părinţii voştri, căci este drept. (Efeseni 6:1)

  Cea mai bună metodă de a-i învăţa pe copii respectul faţă de tatăl şi mama lor este aceea de a le da ocazia să-l vadă pe tata făcând gesturi amabile faţă de mama, iar pe mamă dând respect şi reverenţă tatălui. Văzând dragostea părinţilor lor, copiii sunt determinaţi să asculte de porunca a cincea şi să ia aminte la sfatul: „Copii, ascultaţi în Domnul de părinţii voştri, căci este drept. «Să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta» – este cea dintâi poruncă însoţită de o făgăduinţă – «ca să fii fericit şi să trăieşti multă vreme pe pământ».”

  Dacă au părinţi necredincioşi şi dacă aceştia intră în contradicţie cu poruncile lui Hristos, atunci, oricât de dureros ar fi, copiii trebuie să asculte de Dumnezeu şi să lase consecinţele în seama Lui. Domnul le-a încredinţat în mod expres copiilor datoria de a-i onora pe tatăl şi pe mama lor. În funcţie de oportunităţi şi abilităţi, ei trebuie să aibă grijă cu blândeţe de părinţii lor. Porunca aceasta pentru copii stă în fruntea ultimelor şase precepte care indică datoria noastră faţă de alţii. Dar, în timp ce copiilor li se porunceşte să asculte de părinţii lor, şi părinţii sunt instruiţi să-şi exercite autoritatea cu înţelepciune. Pavel scrie astfel: „Şi voi, părinţilor, nu întărâtaţi la mâniie pe copiii voştri, ci creşteţi-i în mustrarea şi învăţătura Domnului.” Părinţii trebuie să aibă mare grijă să nu-şi trateze copiii în aşa fel încât să provoace încăpăţânarea, neascultarea şi răzvrătire. Părinţii stârnesc de multe ori cele mai rele patimi ale inimii omeneşti din cauza lipsei lor de autocontrol. Ei îi corectează într-un spirit mânios şi nu fac decât să le întărească purtările rele şi spiritul sfidător, în loc să-i influenţeze în bine. Prin spiritul lor arbitrar, ei îşi împing copiii sub influenţele satanice, în loc să-i scape din cursele lui Satana prin tandreţe şi dragoste. Ce trist că mulţi părinţi cmc mărturisesc a fi creştini nu sunt convertiţi! Hristos nu locuieşte în inimile lor prin credinţă. Deşi mărturisesc a fi urmaşii lui Isus, ei îi dezgustă pe copiii lor şi, prin firea lor violentă şi neiertătoare, îi fac să aibă repulsie faţă de orice religie. Nu este de mirare că ei devin reci şi rebeli faţă de părinţii lor. Cu toate acestea, comportamentul nesfânt al părinţilor nu este o scuză pentru neascultarea copiilor.

  O, ce bine ar fi dacă fiecare familie care declară că-I este devotată lui Dumnezeu ar fi aşa cu fapta şi cu adevărul! Atunci Hristos ar fi reprezentat în viaţa de familie, iar părinţii şi copiii L-ar reprezenta în biserică şi câtă fericire ar exista!

  Review and Herald, 15 noiembrie 1892

  Părinți, dați un exemplu corect! - 2016. Părinţii trebuie să aibă mare grijă să nu-şi trateze copiii în aşa fel încât să provoace încăpăţânarea, neascultarea şi răzvrătire. Părinţii stârnesc de multe ori cele mai rele patimi ale inimii omeneşti din cauza lipsei lor de autocontrol. Ei îi corectează într-un spirit mânios şi nu fac decât să le întărească purtările rele şi spiritul sfidător, în loc să-i influenţeze în bine.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...