Articolul precedentVeniţi la Mine
  Articolul următorSchimbă ceva!

  Faceți creștinismul atractiv!

  Tot astfel, nevestelor, fiţi supuse şi voi bărbaţilor voştri; pentru ca, dacă unii nu ascultă Cuvântul, să fie câştigaţi fără cuvânt, prin purtarea nevestelor lor. (1 Petru 3:1)

  Dacă locuieşte în inimă, Hristos este adus în familie. Tatăl şi mama sunt conştienţi de importanţa trăirii în ascultare de Duhul Sfânt, pentru ca îngerii cereşti, slujitori pentru cei ce vor moşteni mântuirea, să le slujească şi lor ca învăţători în cămin, educându-i şi instruindu-i pentru lucrarea de învăţare a copiilor lor. Este posibil ca în cămin să se formeze o mică biserică ce-L va cinsti şi onora pe Răscumpărătorul.

  Faceţi din viaţa creştină o viaţă atrăgătoare. Vorbiţi despre ţara din care urmaşii lui Hristos trebuie să-şi facă o casă a lor. Dacă faceţi astfel, Dumnezeu vă va călăuzi copiii în tot adevărul, sădind în ei dorinţa de a se pregăti pentru locuinţele pe care Hristos S-a dus să le pregătească pentru cei care-L iubesc.

  Părinţii nu trebuie să-şi oblige copiii să aibă o formă de religie, ci trebuie să le prezinte principiile veşnice într-o lumină atrăgătoare.

  Părinţii trebuie să facă religia lui Hristos atrăgătoare prin voioşia lor, prin curtoazia lor creştină şi printr-o împreună-simţire duioasă şi plină de milă; totuşi ei trebuie să fie fermi în a cere respect şi ascultare. Principiile drepte trebuie aşezate în mintea copilului.

  Noi trebuie să le prezentăm copiilor un stimulent pentru a face binele. Argintul şi aurul nu sunt suficiente pentru aceasta. Să le descoperim iubirea, îndurarea şi harul lui Hristos, valoarea Cuvântului Său şi bucuriile rolui care biruieşte. Prin eforturi de acest fel veţi îndeplini o lucrare care va dăinui veşnic.

  Unii părinţi, deşi se declară oameni religioşi, nu-i fac pe copiii lor conştienţi de faptul că Dumnezeu aşteaptă slujirea şi ascultarea noastră, că plăcerea, confortul şi înclinaţiile nu trebuie să interfereze cu cerinţele Lui pentru ei. „Frica de Domnul este începutul înţelepciunii.” Lucrul acesta trebuie să se întreţeasă cu viaţa şi caracterul. Concepţia corectă despre Dumnezeu, prin cunoaşterea lui Hristos care a murit pentru ca noi să putem fi Midvaţi, trebuie imprimată în minţile lor.

  Căminul adventist, pp. 323-324

  Faceți creștinismul atractiv! - 2016. Părinţii trebuie să facă religia lui Hristos atrăgătoare prin voioşia lor, prin curtoazia lor creştină şi printr-o împreună-simţire duioasă şi plină de milă; totuşi ei trebuie să fie fermi în a cere respect şi ascultare. Principiile drepte trebuie aşezate în mintea copilului.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...