Articolul precedentVeniţi la Mine
  Articolul următorSchimbă ceva!

  Faceți creștinismul atractiv!

  Tot astfel, nevestelor, fiţi supuse şi voi bărbaţilor voştri; pentru ca, dacă unii nu ascultă Cuvântul, să fie câştigaţi fără cuvânt, prin purtarea nevestelor lor. (1 Petru 3:1)

  Dacă locuieşte în inimă, Hristos este adus în familie. Tatăl şi mama sunt conştienţi de importanţa trăirii în ascultare de Duhul Sfânt, pentru ca îngerii cereşti, slujitori pentru cei ce vor moşteni mântuirea, să le slujească şi lor ca învăţători în cămin, educându-i şi instruindu-i pentru lucrarea de învăţare a copiilor lor. Este posibil ca în cămin să se formeze o mică biserică ce-L va cinsti şi onora pe Răscumpărătorul.

  Faceţi din viaţa creştină o viaţă atrăgătoare. Vorbiţi despre ţara din care urmaşii lui Hristos trebuie să-şi facă o casă a lor. Dacă faceţi astfel, Dumnezeu vă va călăuzi copiii în tot adevărul, sădind în ei dorinţa de a se pregăti pentru locuinţele pe care Hristos S-a dus să le pregătească pentru cei care-L iubesc.

  Părinţii nu trebuie să-şi oblige copiii să aibă o formă de religie, ci trebuie să le prezinte principiile veşnice într-o lumină atrăgătoare.

  Părinţii trebuie să facă religia lui Hristos atrăgătoare prin voioşia lor, prin curtoazia lor creştină şi printr-o împreună-simţire duioasă şi plină de milă; totuşi ei trebuie să fie fermi în a cere respect şi ascultare. Principiile drepte trebuie aşezate în mintea copilului.

  Noi trebuie să le prezentăm copiilor un stimulent pentru a face binele. Argintul şi aurul nu sunt suficiente pentru aceasta. Să le descoperim iubirea, îndurarea şi harul lui Hristos, valoarea Cuvântului Său şi bucuriile rolui care biruieşte. Prin eforturi de acest fel veţi îndeplini o lucrare care va dăinui veşnic.

  Unii părinţi, deşi se declară oameni religioşi, nu-i fac pe copiii lor conştienţi de faptul că Dumnezeu aşteaptă slujirea şi ascultarea noastră, că plăcerea, confortul şi înclinaţiile nu trebuie să interfereze cu cerinţele Lui pentru ei. „Frica de Domnul este începutul înţelepciunii.” Lucrul acesta trebuie să se întreţeasă cu viaţa şi caracterul. Concepţia corectă despre Dumnezeu, prin cunoaşterea lui Hristos care a murit pentru ca noi să putem fi Midvaţi, trebuie imprimată în minţile lor.

  Căminul adventist, pp. 323-324

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  „Noi am găsit pe Mesia”

  Roagă-te ca toți cei din casa ta să Îl găsească pe Hristos! Provocare: Fă un plan ca luna aceasta să te rogi în fiecare zi pentru rudele tale care nu Îl cunosc încă pe Isus, amintindu-le cu consecvență numele în rugăciune!

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...