Gândiți-vă bine înainte să vă căsătoriți!

  Cine poate găsi o femeie cinstită? Ea este mai de preţ decât mărgăritarele. (Proverbele 31:10)

  Tinerii creştini trebuie să aibă mare grijă în formarea prieteniilor şi în alegerea anturajului. Băgaţi de seamă ca nu cumva ceea ce acum credeţi că este aur curat să fie de fapt metal obişnuit. Tovărăşiile cu lumea tind să aşeze obstacole în calea slujirii voastre pentru Dumnezeu şi multe suflete sunt ruinate prin legături maritale nefericite, cu cei care nu pot fi înălţaţi şi înnobilaţi niciodată.

  Cântăreşte fiecare sentiment şi urmăreşte fiecare modificare a caracterului celui de care doreşti să-ţi legi destinul vieţii. Pasul pe care eşti pe cale să-l faci este unul dintre cei mai importanţi din viaţa ta şi nu trebuie făcut cu grabă. Poate că iubeşti, dar nu iubi orbeşte.

  Cercetează cu grijă să vezi dacă viaţa ta de căsătorie va fi fericită sau lipsită de armonie şi jalnică. Pune-ţi aceste întrebări: Această unire mă va conduce spre ceruri? Îmi va spori dragostea pentru Dumnezeu? Îmi va lărgi sfera utilităţii în această viaţă? Dacă aceste reflecţii nu ridică niciun aspect negativ, atunci, în temere de Dumnezeu, păşeşte înainte.

  Majoritatea bărbaţilor şi femeilor care au intrat în legătura căsătoriei au acţionat de parcă singura întrebare la care trebuiau să răspundă era dacă se iubeau. Ei ar fi trebuit însă să-şi dea seama că o relaţie de căsătorie implică şi alte responsabilităţi. Cei care vor să se căsătorească ar trebui să se gândească dacă vlăstarele lor se vor bucura de sănătate fizică şi de putere mintală şi morală. Însă puţini sunt cei care au acţionat din motive înalte şi din consideraţii nobile de care nu se puteau debarasa uşor – că societatea are pretenţii de la ei, că influenţa familiilor fie o va ridica, fie o va coborî.

  Alegerea partenerului de viaţă trebuie făcută de aşa fel încât să asigure în cel mai înalt grad bunăstare fizică, mintală şi spirituală pentru părinţi şi copiii lor – astfel ca atât părinţii, cât şi copiii să fie o binecuvântare pentru semenii lor şi să-şi onoreze Creatorul.

  Tânărul să caute să o ia alături de el pe aceea care este pregătită să-şi ducă partea din poverile vieţii, a cărei influenţă îl va înnobila şi rafina şi care îl va face fericit prin dragostea ei!

  Căminul adventist, pp. 44-46

  Gândiți-vă bine înainte să vă căsătoriți! - 2016. Cercetează cu grijă să vezi dacă viaţa ta de căsătorie va fi fericită sau lipsită de armonie şi jalnică. Pune-ţi aceste întrebări: Această unire mă va conduce spre ceruri? Îmi va spori dragostea pentru Dumnezeu? Îmi va lărgi sfera utilităţii în această viaţă? Dacă aceste reflecţii nu ridică niciun aspect negativ, atunci, în temere de Dumnezeu, păşeşte înainte.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...