Gândiți-vă bine înainte să vă căsătoriți!

  Cine poate găsi o femeie cinstită? Ea este mai de preţ decât mărgăritarele. (Proverbele 31:10)

  Tinerii creştini trebuie să aibă mare grijă în formarea prieteniilor şi în alegerea anturajului. Băgaţi de seamă ca nu cumva ceea ce acum credeţi că este aur curat să fie de fapt metal obişnuit. Tovărăşiile cu lumea tind să aşeze obstacole în calea slujirii voastre pentru Dumnezeu şi multe suflete sunt ruinate prin legături maritale nefericite, cu cei care nu pot fi înălţaţi şi înnobilaţi niciodată.

  Cântăreşte fiecare sentiment şi urmăreşte fiecare modificare a caracterului celui de care doreşti să-ţi legi destinul vieţii. Pasul pe care eşti pe cale să-l faci este unul dintre cei mai importanţi din viaţa ta şi nu trebuie făcut cu grabă. Poate că iubeşti, dar nu iubi orbeşte.

  Cercetează cu grijă să vezi dacă viaţa ta de căsătorie va fi fericită sau lipsită de armonie şi jalnică. Pune-ţi aceste întrebări: Această unire mă va conduce spre ceruri? Îmi va spori dragostea pentru Dumnezeu? Îmi va lărgi sfera utilităţii în această viaţă? Dacă aceste reflecţii nu ridică niciun aspect negativ, atunci, în temere de Dumnezeu, păşeşte înainte.

  Majoritatea bărbaţilor şi femeilor care au intrat în legătura căsătoriei au acţionat de parcă singura întrebare la care trebuiau să răspundă era dacă se iubeau. Ei ar fi trebuit însă să-şi dea seama că o relaţie de căsătorie implică şi alte responsabilităţi. Cei care vor să se căsătorească ar trebui să se gândească dacă vlăstarele lor se vor bucura de sănătate fizică şi de putere mintală şi morală. Însă puţini sunt cei care au acţionat din motive înalte şi din consideraţii nobile de care nu se puteau debarasa uşor – că societatea are pretenţii de la ei, că influenţa familiilor fie o va ridica, fie o va coborî.

  Alegerea partenerului de viaţă trebuie făcută de aşa fel încât să asigure în cel mai înalt grad bunăstare fizică, mintală şi spirituală pentru părinţi şi copiii lor – astfel ca atât părinţii, cât şi copiii să fie o binecuvântare pentru semenii lor şi să-şi onoreze Creatorul.

  Tânărul să caute să o ia alături de el pe aceea care este pregătită să-şi ducă partea din poverile vieţii, a cărei influenţă îl va înnobila şi rafina şi care îl va face fericit prin dragostea ei!

  Căminul adventist, pp. 44-46

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...