Articolul precedentOrașul luminilor
  Articolul următorTotul este cu putinţă

  Așa părinți, așa copii

  Veniţi, fiilor, şi ascultaţi-mă, căci vă voi învăţa frica de Domnul! (Psalmii 34:11)

  Cum sunt părinţii, aşa vor fi într-o mare măsură şi copiii. Condiţia fizică a părinţilor, dispoziţiile şi poftele lor, tendinţele lor intelectuale şi morale sunt, într-un grad mai mic sau mai mare, reproduse în copiii lor.

  Cu cât sunt mai nobile ţelurile părinţilor, cu cât sunt mai înalte înzestrările lor intelectuale şi spirituale şi cu cât sunt mai bine dezvoltate puterile lor fizice, cu atât va fi mai bună zestrea pentru viaţă pe care o dau copiilor lor. Prin cultivarea a ceea ce au cel mai bun în ei înşişi, părinţii exercită o influenţă de a modela societatea şi de a înălţa generaţiile viitoare.

  Taţii şi mamele trebuie să înţeleagă răspunderea pe care o au. Lumea este plină de capcane pentru picioarele celor tineri. Mulţimi de oameni sunt atrase de o viaţă de plăceri egoiste şi senzuale. Ei nu pot vedea primejdiile ascunse şi nici capătul înfricoşător al cărării care li se pare a fi calea spre fericire. Prin îngăduirea apetitului şi pasiunii, energiile lor sunt irosite şi milioane de oameni sunt ruinaţi atât pentru lumea aceasta, cât şi pentru cea care va veni. Părinţii ar trebui să nu uite că odraslele trebuie să întâlnească aceste ispite. Chiar înainte de naşterea copilului, ar trebui să înceapă pregătirea care îl face în stare să lupte cu succes împotriva răului.

  Răspunderea apasă mai ales asupra mamei. Ea, din al cărei sânge copilul se hrăneşte şi îşi clădeşte constituţia fizică, îi împărtăşeşte şi influenţele intelectuale şi spirituale care se ocupă de modelarea minţii şi caracterului. Iochebed, mama evreică din care s-a născut Moise, izbăvitorul lui Israel, puternică în credinţă, nu s-a lăsat înspăimântată „de porunca împăratului” (Evrei 11:23). Ana, femeia rugăciunii, jertfirii de sine şi inspiraţiei cereşti, i-a dat naştere lui Samuel, copilul învăţat de cer, judecătorul incoruptibil şi întemeietorul şcolilor sacre ale lui Israel. Elisabeta, ruda de sânge şi de spirit a Mariei din Nazaret, a fost mama celui care a vestit venirea Mântuitorului. […]

  Efectul influenţelor prenatale este privit de către mulţi părinţi ca fiind o chestiune de mică importanţă; dar Cerul nu îl priveşte aşa. Mesajul trimis printr-un înger al lui Dumnezeu şi dat de două ori într-un mod cât se poate de solemn [vezi Judecători 13:7,13,14] arată că el merită cea mai mare atenţie din partea noastră.

  Divina vindecare, pp. 371-372

  Așa părinți, așa copii - 2016. Cum sunt părinţii, aşa vor fi într-o mare măsură şi copiii. Condiţia fizică a părinţilor, dispoziţiile şi poftele lor, tendinţele lor intelectuale şi morale sunt, într-un grad mai mic sau mai mare, reproduse în copiii lor.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...