Articolul precedentOrașul luminilor
  Articolul următorTotul este cu putinţă

  Așa părinți, așa copii

  Veniţi, fiilor, şi ascultaţi-mă, căci vă voi învăţa frica de Domnul! (Psalmii 34:11)

  Cum sunt părinţii, aşa vor fi într-o mare măsură şi copiii. Condiţia fizică a părinţilor, dispoziţiile şi poftele lor, tendinţele lor intelectuale şi morale sunt, într-un grad mai mic sau mai mare, reproduse în copiii lor.

  Cu cât sunt mai nobile ţelurile părinţilor, cu cât sunt mai înalte înzestrările lor intelectuale şi spirituale şi cu cât sunt mai bine dezvoltate puterile lor fizice, cu atât va fi mai bună zestrea pentru viaţă pe care o dau copiilor lor. Prin cultivarea a ceea ce au cel mai bun în ei înşişi, părinţii exercită o influenţă de a modela societatea şi de a înălţa generaţiile viitoare.

  Taţii şi mamele trebuie să înţeleagă răspunderea pe care o au. Lumea este plină de capcane pentru picioarele celor tineri. Mulţimi de oameni sunt atrase de o viaţă de plăceri egoiste şi senzuale. Ei nu pot vedea primejdiile ascunse şi nici capătul înfricoşător al cărării care li se pare a fi calea spre fericire. Prin îngăduirea apetitului şi pasiunii, energiile lor sunt irosite şi milioane de oameni sunt ruinaţi atât pentru lumea aceasta, cât şi pentru cea care va veni. Părinţii ar trebui să nu uite că odraslele trebuie să întâlnească aceste ispite. Chiar înainte de naşterea copilului, ar trebui să înceapă pregătirea care îl face în stare să lupte cu succes împotriva răului.

  Răspunderea apasă mai ales asupra mamei. Ea, din al cărei sânge copilul se hrăneşte şi îşi clădeşte constituţia fizică, îi împărtăşeşte şi influenţele intelectuale şi spirituale care se ocupă de modelarea minţii şi caracterului. Iochebed, mama evreică din care s-a născut Moise, izbăvitorul lui Israel, puternică în credinţă, nu s-a lăsat înspăimântată „de porunca împăratului” (Evrei 11:23). Ana, femeia rugăciunii, jertfirii de sine şi inspiraţiei cereşti, i-a dat naştere lui Samuel, copilul învăţat de cer, judecătorul incoruptibil şi întemeietorul şcolilor sacre ale lui Israel. Elisabeta, ruda de sânge şi de spirit a Mariei din Nazaret, a fost mama celui care a vestit venirea Mântuitorului. […]

  Efectul influenţelor prenatale este privit de către mulţi părinţi ca fiind o chestiune de mică importanţă; dar Cerul nu îl priveşte aşa. Mesajul trimis printr-un înger al lui Dumnezeu şi dat de două ori într-un mod cât se poate de solemn [vezi Judecători 13:7,13,14] arată că el merită cea mai mare atenţie din partea noastră.

  Divina vindecare, pp. 371-372

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...