Articolul precedentOrașul luminilor
  Articolul următorTotul este cu putinţă

  Așa părinți, așa copii

  Veniţi, fiilor, şi ascultaţi-mă, căci vă voi învăţa frica de Domnul! (Psalmii 34:11)

  Cum sunt părinţii, aşa vor fi într-o mare măsură şi copiii. Condiţia fizică a părinţilor, dispoziţiile şi poftele lor, tendinţele lor intelectuale şi morale sunt, într-un grad mai mic sau mai mare, reproduse în copiii lor.

  Cu cât sunt mai nobile ţelurile părinţilor, cu cât sunt mai înalte înzestrările lor intelectuale şi spirituale şi cu cât sunt mai bine dezvoltate puterile lor fizice, cu atât va fi mai bună zestrea pentru viaţă pe care o dau copiilor lor. Prin cultivarea a ceea ce au cel mai bun în ei înşişi, părinţii exercită o influenţă de a modela societatea şi de a înălţa generaţiile viitoare.

  Taţii şi mamele trebuie să înţeleagă răspunderea pe care o au. Lumea este plină de capcane pentru picioarele celor tineri. Mulţimi de oameni sunt atrase de o viaţă de plăceri egoiste şi senzuale. Ei nu pot vedea primejdiile ascunse şi nici capătul înfricoşător al cărării care li se pare a fi calea spre fericire. Prin îngăduirea apetitului şi pasiunii, energiile lor sunt irosite şi milioane de oameni sunt ruinaţi atât pentru lumea aceasta, cât şi pentru cea care va veni. Părinţii ar trebui să nu uite că odraslele trebuie să întâlnească aceste ispite. Chiar înainte de naşterea copilului, ar trebui să înceapă pregătirea care îl face în stare să lupte cu succes împotriva răului.

  Răspunderea apasă mai ales asupra mamei. Ea, din al cărei sânge copilul se hrăneşte şi îşi clădeşte constituţia fizică, îi împărtăşeşte şi influenţele intelectuale şi spirituale care se ocupă de modelarea minţii şi caracterului. Iochebed, mama evreică din care s-a născut Moise, izbăvitorul lui Israel, puternică în credinţă, nu s-a lăsat înspăimântată „de porunca împăratului” (Evrei 11:23). Ana, femeia rugăciunii, jertfirii de sine şi inspiraţiei cereşti, i-a dat naştere lui Samuel, copilul învăţat de cer, judecătorul incoruptibil şi întemeietorul şcolilor sacre ale lui Israel. Elisabeta, ruda de sânge şi de spirit a Mariei din Nazaret, a fost mama celui care a vestit venirea Mântuitorului. […]

  Efectul influenţelor prenatale este privit de către mulţi părinţi ca fiind o chestiune de mică importanţă; dar Cerul nu îl priveşte aşa. Mesajul trimis printr-un înger al lui Dumnezeu şi dat de două ori într-un mod cât se poate de solemn [vezi Judecători 13:7,13,14] arată că el merită cea mai mare atenţie din partea noastră.

  Divina vindecare, pp. 371-372

  Așa părinți, așa copii - 2016. Cum sunt părinţii, aşa vor fi într-o mare măsură şi copiii. Condiţia fizică a părinţilor, dispoziţiile şi poftele lor, tendinţele lor intelectuale şi morale sunt, într-un grad mai mic sau mai mare, reproduse în copiii lor.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Poți rămâne la fel?

  Doamne, Te rog să mă ajuți să fiu amabil și curtenitor cu semenii mei, tineri sau bătrâni, nu doar când sunt și ei politicoși și curtenitori, ci întotdeauna, așa cum ai fost Tu! PROVOCARE: Trimite-i astăzi unui tânăr din biserica ta un mesaj de încurajare!

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...