Mama

  Fiii ei se scoală şi o numesc fericită; bărbatul ei se scoală şi-i aduce laude. (Proverbele 31:28)

  Fericiţi sunt părinţii ale căror vieţi sunt o reflectare fidelă a celei divine, astfel încât făgăduinţele şi poruncile lui Dumnezeu trezesc în copiii lor recunoştinţa şi reverenţa, părinţii a căror tandreţe, dreptate şi îndelungă răbdare îi traduc copilului dragostea, dreptatea şi îndelunga răbdare a lui Dumnezeu, şi care, învăţându-şi copiii să-i iubească, să aibă încredere în ei şi să-i asculte, îi învaţă să-L iubească, să se încreadă şi să-L asculte pe Tatăl lor din cer. Părinţii care le oferă copiilor un asemenea dar îi înzestrează cu o comoară mai preţioasă decât bogăţia tuturor veacurilor – o comoară nesecată ca veşnicia însăşi.

  Pentru copiii încredinţaţi în grija sa, fiecare mamă are o însărcinare sfântă din partea lui Dumnezeu. „Ia pe fiul acesta, pe fiica aceasta”, spune El; „educă-l pentru Mine; dă-i un caracter şlefuit după chipul unui palat, pentru a putea străluci pe vecie în curţile Domnului.”

  Adesea, mamei i se pare că lucrarea ei este o slujbă neimportantă. Este o lucrare rareori apreciată. Alţii ştiu prea puţin despre multele ei griji şi poveri. Zilele îi sunt ocupate cu un şir de îndatoriri mărunte, toate necesitând efort răbdător, stăpânire de sine, tact, înţelepciune şi iubire jertfitoare de sine; cu toate acestea, ea nu se poate lăuda că ceea ce a făcut ar fi vreo mare realizare. Nu a făcut decât să aibă grijă ca lucrurile din casă să se desfăşoare în bune condiţii; adesea, obosită şi buimăcită, a încercat să le vorbească cu blândeţe copiilor, să-i ţină ocupaţi şi fericiţi şi să le călăuzească picioruşele pe cărarea cea bună. Ea simte că nu a realizat nimic. Dar nu este aşa. Îngerii cereşti veghează asupra mamei măcinate de griji, notând poverile ei de zi cu zi. Poate că numele ei nu este cunoscut în lume, dar este scris în cartea vieţii Mielului.

  Există un Dumnezeu în cer, iar lumina şi slava de la tronul Său se revarsă asupra mamei credincioase când ea încearcă să-şi educe copiii să se împotrivească influenţei răului. Nicio altă lucrare nu o poate egala pe a ei în importanţă. Ea nu trebuie, asemenea unui artist, să picteze pe pânză un chip frumos şi nici, asemenea sculptorului, să-l dăltuiască în marmură. Ea nu trebuie, asemenea scriitorului, să materializeze un gând nobil în cuvinte cu greutate şi nici, asemenea muzicianului, să exprime un sentiment frumos printr-o melodie. Partea ei este să dezvolte, cu ajutorul lui Dumnezeu, într-un suflet omenesc asemănarea cu cel divin.

  Divina vindecare, pp. 375-376

  Mama - 2016. Pentru copiii încredinţaţi în grija sa, fiecare mamă are o însărcinare sfântă din partea lui Dumnezeu. „Ia pe fiul acesta, pe fiica aceasta”, spune El; „educă-l pentru Mine; dă-i un caracter şlefuit după chipul unui palat, pentru a putea străluci pe vecie în curţile Domnului.”
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...