Articolul precedentFă tot și fă bine
  Articolul următorTot ce avea nevoie

  Tatăl

  Şi voi, părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i în mustrarea şi învăţătura Domnului. (Efeseni 6:4)

  Soţul şi tatăl este capul familiei. Soţia aşteaptă de la el dragoste, înţelegere şi ajutor pentru educarea copiilor; şi este corect să fie aşa. Copiii sunt ai lui în aceeaşi măsură în care sunt şi ai ei, iar el este la fel de interesat de bunăstarea lor. Copiii aşteaptă de la tatăl lor sprijin şi călăuzire; el trebuie să aibă o concepţie corectă despre viaţă şi despre înrâuririle şi legăturile care ar trebui să existe în jurul familiei sale; mai presus de toate, el ar trebui să fie stăpânit de iubirea şi teama de Dumnezeu şi de învăţăturile Cuvântului Său pentru a putea călăuzi picioarele copiilor săi pe drumul cel bun.

  Tatăl este legiuitorul familiei, şi, asemenea lui Avraam, ar trebui să facă din Legea lui Dumnezeu regula căminului său. Dumnezeu a spus despre Avraam: „Eu îl cunosc şi ştiu că are să poruncească fiilor lui şi casei lui după el să ţină Calea Domnului” (Geneza 18:19). Nu avea să existe nicio neglijare păcătoasă de a îngrădi răul, niciun favoritism slab, neînţelept şi indulgent, nicio cedare a convingerii datoriei sale înaintea pretenţiilor afecţiunii rău înţelese. Avraam nu doar că avea să dea învăţătură dreaptă, ci avea şi să susţină autoritatea legilor drepte şi neprihănite. Dumnezeu a dat reguli pentru călăuzirea noastră. Copiii nu ar trebui lăsaţi să rătăcească de la calea sigură descoperită în Cuvântul lui Dumnezeu, pe cărări care duc la pericol şi care se deschid de o parte şi de alta. Cu blândeţe, dar ferm, cu efort perseverent însoţit de rugăciune, dorinţele lor greşite ar trebui înfrânate, iar înclinaţiile lor, refuzate.

  Tatăl ar trebui să impună în familia sa virtuţile mai austere – energia, integritatea, onestitatea, răbdarea, curajul, sârguinţa şi utilitatea practică. Şi ceea ce cere de la copiii săi ar trebui să practice el însuşi, ilustrând aceste virtuţi în conduita sa bărbătească.

  Dar, taţilor, nu vă descurajaţi copiii! Combinaţi afecţiunea cu autoritatea, bunătatea şi compasiunea cu restricţiile ferme. Dăruiţi-le copiilor voştri din ceasurile voastre de răgaz; familiarizaţi-vă cu ei; alăturaţi-vă lor în lucrul şi în jocurile lor şi câştigaţi-le încrederea. Cultivaţi prietenia cu ei, mai ales cu fiii voştri. În acest fel, veţi fi o puternică influenţă spre bine. […] Într-un anumit sens, tatăl este preotul familiei, care aduce pe altarul familial jertfa de dimineaţă şi de seară. Însă soţia şi copiii ar trebui să se unească în rugăciune şi în cântări de laudă.

  Divina vindecare, pp. 390-392

  Tatăl - 2016. Tatăl ar trebui să impună în familia sa virtuţile mai austere - energia, integritatea, onestitatea, răbdarea, curajul, sârguinţa şi utilitatea practică. Şi ceea ce cere de la copiii săi ar trebui să practice el însuşi, ilustrând aceste virtuţi în conduita sa bărbătească.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...