Articolul precedentUşa deschisă
  Articolul următorDeschis faţă de oportunităţi

  Familia și luptele decisive

  Daniel s-a hotărât să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului şi cu vinul pe care-l bea împăratul. (Daniel 1:8)

  Părinţi, întrebaţi-vă dacă v-aţi educat copiii să se supună autorităţii părinteşti şi dacă i-aţi instruit ca, în felul acesta, să asculte de Dumnezeu, să-L iubească, să ia Legea Sa ca ghid suprem de conduită şi viaţă. I-aţi educat să fie misionari pentru Hristos? Să meargă din loc în loc şi să facă bine? Părinţi credincioşi, copiii voştri vor trebui să ducă bătălii decisive pentru Domnul în ziua conflictului; şi, când vor câştiga victorii pentru Domnul Păcii, s-ar putea să obţină succese pentru ei înşişi. Dar, dacă nu au fost crescuţi în frica de Domnul, dacă nu îl cunosc pe Hristos, dacă nu au o legătură cu cerul, nu vor avea putere morală şi vor ceda în faţa potentaţilor pământeşti care se încumetă să se înalţe deasupra Dumnezeului cerurilor prin stabilirea unui sabat fals în locul Sabatului lui Iehova. Îndurarea acestei puteri se va vedea în celulele închisorilor şi în carceră. Deja se fac pregătiri şi se desfăşoară acţiuni care vor avea drept rezultat întocmirea unui chip al fiarei. Vor avea loc în istoria pământului evenimente care vor împlini prezicerile profeţiei pentru aceste zile din urmă.

  Se va impune luarea de decizii şi vor fi luate decizii; renegaţii fie se vor întoarce hotărâţi la devotamentul faţă de Dumnezeu, fie se vor înrola în rândurile vrăjmaşului: Satana va avea control asupra tuturor celor care refuză definitiv să fie controlaţi de Legea lui Dumnezeu. El îi va îndemna pe părinţi să se lupte împotriva copiilor lor şi pe copii să se lupte împotriva părinţilor lor – să-i trădeze şi să-i dea pe mâna duşmanilor pe cei din casa lor. Evenimentele apropiate îşi aruncă umbrele pe cărarea noastră. Taţi, mame, apelez la voi să depuneţi acum cele mai serioase eforturi pentru copiii voştri. Oferiţi-le instruirea religioasă zilnică. Învăţaţi-i să-L iubească pe Dumnezeu şi să fie fideli principiilor binelui. Lucraţi, lucraţi acum cu o credinţă înaltă, serioasă, îndrumată de influenţa divină a Duhului Sfânt. Nu o amânaţi nici măcar o zi, nici măcar o oră. Învăţaţi-i pe copiii voştri că inima trebuie deprinsă să se autocontroleze şi să renunţe la sine. Motivele vieţii trebuie să fie în armonie cu Legea lui Dumnezeu. Nu vă mulţumiţi să-i vedeţi pe copiii voştri crescând despărţiţi de Hristos. Nu staţi liniştiţi când ei sunt reci şi indiferenţi. Strigaţi la Dumnezeu zi şi noapte. Rugaţi-vă şi lucraţi pentru mântuirea sufletelor copiilor voştri!

  Review and Herald, 23 aprilie 1889

  Familia și luptele decisive - 2016. Taţi, mame, apelez la voi să depuneţi acum cele mai serioase eforturi pentru copiii voştri. Oferiţi-le instruirea religioasă zilnică. Învăţaţi-i să-L iubească pe Dumnezeu şi să fie fideli principiilor binelui. Lucraţi, lucraţi acum cu o credinţă înaltă, serioasă, îndrumată de influenţa divină a Duhului Sfânt.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Doar faţă-n faţă

  PROVOCARE: Alege astăzi să citești ceva dintr-un domeniu necunoscut! Încearcă să descoperi cât mai multe lucruri interesante și împărtășește-le atunci când ai ocazia!

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...