Articolul precedentUşa deschisă
  Articolul următorDeschis faţă de oportunităţi

  Familia și luptele decisive

  Daniel s-a hotărât să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului şi cu vinul pe care-l bea împăratul. (Daniel 1:8)

  Părinţi, întrebaţi-vă dacă v-aţi educat copiii să se supună autorităţii părinteşti şi dacă i-aţi instruit ca, în felul acesta, să asculte de Dumnezeu, să-L iubească, să ia Legea Sa ca ghid suprem de conduită şi viaţă. I-aţi educat să fie misionari pentru Hristos? Să meargă din loc în loc şi să facă bine? Părinţi credincioşi, copiii voştri vor trebui să ducă bătălii decisive pentru Domnul în ziua conflictului; şi, când vor câştiga victorii pentru Domnul Păcii, s-ar putea să obţină succese pentru ei înşişi. Dar, dacă nu au fost crescuţi în frica de Domnul, dacă nu îl cunosc pe Hristos, dacă nu au o legătură cu cerul, nu vor avea putere morală şi vor ceda în faţa potentaţilor pământeşti care se încumetă să se înalţe deasupra Dumnezeului cerurilor prin stabilirea unui sabat fals în locul Sabatului lui Iehova. Îndurarea acestei puteri se va vedea în celulele închisorilor şi în carceră. Deja se fac pregătiri şi se desfăşoară acţiuni care vor avea drept rezultat întocmirea unui chip al fiarei. Vor avea loc în istoria pământului evenimente care vor împlini prezicerile profeţiei pentru aceste zile din urmă.

  Se va impune luarea de decizii şi vor fi luate decizii; renegaţii fie se vor întoarce hotărâţi la devotamentul faţă de Dumnezeu, fie se vor înrola în rândurile vrăjmaşului: Satana va avea control asupra tuturor celor care refuză definitiv să fie controlaţi de Legea lui Dumnezeu. El îi va îndemna pe părinţi să se lupte împotriva copiilor lor şi pe copii să se lupte împotriva părinţilor lor – să-i trădeze şi să-i dea pe mâna duşmanilor pe cei din casa lor. Evenimentele apropiate îşi aruncă umbrele pe cărarea noastră. Taţi, mame, apelez la voi să depuneţi acum cele mai serioase eforturi pentru copiii voştri. Oferiţi-le instruirea religioasă zilnică. Învăţaţi-i să-L iubească pe Dumnezeu şi să fie fideli principiilor binelui. Lucraţi, lucraţi acum cu o credinţă înaltă, serioasă, îndrumată de influenţa divină a Duhului Sfânt. Nu o amânaţi nici măcar o zi, nici măcar o oră. Învăţaţi-i pe copiii voştri că inima trebuie deprinsă să se autocontroleze şi să renunţe la sine. Motivele vieţii trebuie să fie în armonie cu Legea lui Dumnezeu. Nu vă mulţumiţi să-i vedeţi pe copiii voştri crescând despărţiţi de Hristos. Nu staţi liniştiţi când ei sunt reci şi indiferenţi. Strigaţi la Dumnezeu zi şi noapte. Rugaţi-vă şi lucraţi pentru mântuirea sufletelor copiilor voştri!

  Review and Herald, 23 aprilie 1889

  Familia și luptele decisive - 2016. Taţi, mame, apelez la voi să depuneţi acum cele mai serioase eforturi pentru copiii voştri. Oferiţi-le instruirea religioasă zilnică. Învăţaţi-i să-L iubească pe Dumnezeu şi să fie fideli principiilor binelui. Lucraţi, lucraţi acum cu o credinţă înaltă, serioasă, îndrumată de influenţa divină a Duhului Sfânt.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...