Articolul precedentEfectele unui cântec
  Articolul următorEducația sufletului

  Părinți depinde de voi!

  Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea. (Proverbele 22:6)

  Părinţi, voi aveţi responsabilităţi pe care nimeni altcineva nu le poate lua în locul vostru. Cât timp trăiţi, sunteţi răspunzători înaintea lui Dumnezeu să ţineţi calea Lui… Părinţii care fac din Cuvântul lui Dumnezeu ghidul lor, care-şi dau seama cât de mult depind copiii de ei în formarea caracterului, vor da un exemplu sigur de urmat pentru copiii lor.

  Taţii şi mamele sunt răspunzători pentru sănătatea, constituţia şi dezvoltarea caracterului copiilor lor. Lucrarea aceasta nu trebuie lăsată în grija altcuiva. Odată deveniţi părinţi, vouă vă revine sarcina de a coopera cu Domnul pentru a-i educa după principii sănătoase.

  Cât de trist este că mulţi părinţi şi-au părăsit răspunderile primite de la Dumnezeu faţă de copiii lor şi vor ca nişte străini să le poarte în locul lor! Ei vor ca alţii să lucreze pentru copiii lor şi să-i scutească de orice sarcină în această privinţă. […]

  Din diferite motive, multor părinţi nu le place să le ofere copiilor lor o educaţie religioasă. Ei îi lasă să adune la Şcoala de Sabat cunoştinţele pe care ar fi trebuit să li le ofere personal despre răspunderea lor faţă de Dumnezeu. Aceşti părinţi trebuie să înţeleagă faptul că Dumnezeu doreşte ca ei să-şi instruiască, să-şi disciplineze şi să-şi educe copiii, conştientizându-i mereu de faptul că ei îşi formează caractere atât pentru viaţa aceasta, cât şi pentru cea viitoare.

  Nu lăsaţi în seama instructorilor Şcolii de Sabat lucrarea voastră de îndrumare a copiilor pe calea pe care trebuie să meargă. Şcoala de Sabat este o mare binecuvântare; ea vă poate ajuta în lucrarea voastră, însă niciodată nu vă poate lua locul. Dumnezeu a încredinţat tuturor taţilor şi mamelor răspunderea de a-şi aduce copiii la Isus, de a-i învăţa cum să se roage şi să creadă în Cuvântul lui Dumnezeu.

  În educarea copiilor voştri, nu lăsaţi deoparte marile adevăruri ale Bibliei, presupunând că Şcoala de Sabat şi predicatorul vor face lucrarea pe care voi o neglijaţi. Biblia nu este prea sacră şi prea sublimă ca să fie deschisă zilnic şi studiată cu sârguinţă.

  Căminul adventist, pp. 187-189

  Părinți depinde de voi! - 2016. În educarea copiilor voştri, nu lăsaţi deoparte marile adevăruri ale Bibliei, presupunând că Şcoala de Sabat şi predicatorul vor face lucrarea pe care voi o neglijaţi. Biblia nu este prea sacră şi prea sublimă ca să fie deschisă zilnic şi studiată cu sârguinţă.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...