Articolul precedentEfectele unui cântec
  Articolul următorEducația sufletului

  Părinți depinde de voi!

  Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea. (Proverbele 22:6)

  Părinţi, voi aveţi responsabilităţi pe care nimeni altcineva nu le poate lua în locul vostru. Cât timp trăiţi, sunteţi răspunzători înaintea lui Dumnezeu să ţineţi calea Lui… Părinţii care fac din Cuvântul lui Dumnezeu ghidul lor, care-şi dau seama cât de mult depind copiii de ei în formarea caracterului, vor da un exemplu sigur de urmat pentru copiii lor.

  Taţii şi mamele sunt răspunzători pentru sănătatea, constituţia şi dezvoltarea caracterului copiilor lor. Lucrarea aceasta nu trebuie lăsată în grija altcuiva. Odată deveniţi părinţi, vouă vă revine sarcina de a coopera cu Domnul pentru a-i educa după principii sănătoase.

  Cât de trist este că mulţi părinţi şi-au părăsit răspunderile primite de la Dumnezeu faţă de copiii lor şi vor ca nişte străini să le poarte în locul lor! Ei vor ca alţii să lucreze pentru copiii lor şi să-i scutească de orice sarcină în această privinţă. […]

  Din diferite motive, multor părinţi nu le place să le ofere copiilor lor o educaţie religioasă. Ei îi lasă să adune la Şcoala de Sabat cunoştinţele pe care ar fi trebuit să li le ofere personal despre răspunderea lor faţă de Dumnezeu. Aceşti părinţi trebuie să înţeleagă faptul că Dumnezeu doreşte ca ei să-şi instruiască, să-şi disciplineze şi să-şi educe copiii, conştientizându-i mereu de faptul că ei îşi formează caractere atât pentru viaţa aceasta, cât şi pentru cea viitoare.

  Nu lăsaţi în seama instructorilor Şcolii de Sabat lucrarea voastră de îndrumare a copiilor pe calea pe care trebuie să meargă. Şcoala de Sabat este o mare binecuvântare; ea vă poate ajuta în lucrarea voastră, însă niciodată nu vă poate lua locul. Dumnezeu a încredinţat tuturor taţilor şi mamelor răspunderea de a-şi aduce copiii la Isus, de a-i învăţa cum să se roage şi să creadă în Cuvântul lui Dumnezeu.

  În educarea copiilor voştri, nu lăsaţi deoparte marile adevăruri ale Bibliei, presupunând că Şcoala de Sabat şi predicatorul vor face lucrarea pe care voi o neglijaţi. Biblia nu este prea sacră şi prea sublimă ca să fie deschisă zilnic şi studiată cu sârguinţă.

  Căminul adventist, pp. 187-189

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...