Articolul precedentEfectele unui cântec
  Articolul următorEducația sufletului

  Părinți depinde de voi!

  Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea. (Proverbele 22:6)

  Părinţi, voi aveţi responsabilităţi pe care nimeni altcineva nu le poate lua în locul vostru. Cât timp trăiţi, sunteţi răspunzători înaintea lui Dumnezeu să ţineţi calea Lui… Părinţii care fac din Cuvântul lui Dumnezeu ghidul lor, care-şi dau seama cât de mult depind copiii de ei în formarea caracterului, vor da un exemplu sigur de urmat pentru copiii lor.

  Taţii şi mamele sunt răspunzători pentru sănătatea, constituţia şi dezvoltarea caracterului copiilor lor. Lucrarea aceasta nu trebuie lăsată în grija altcuiva. Odată deveniţi părinţi, vouă vă revine sarcina de a coopera cu Domnul pentru a-i educa după principii sănătoase.

  Cât de trist este că mulţi părinţi şi-au părăsit răspunderile primite de la Dumnezeu faţă de copiii lor şi vor ca nişte străini să le poarte în locul lor! Ei vor ca alţii să lucreze pentru copiii lor şi să-i scutească de orice sarcină în această privinţă. […]

  Din diferite motive, multor părinţi nu le place să le ofere copiilor lor o educaţie religioasă. Ei îi lasă să adune la Şcoala de Sabat cunoştinţele pe care ar fi trebuit să li le ofere personal despre răspunderea lor faţă de Dumnezeu. Aceşti părinţi trebuie să înţeleagă faptul că Dumnezeu doreşte ca ei să-şi instruiască, să-şi disciplineze şi să-şi educe copiii, conştientizându-i mereu de faptul că ei îşi formează caractere atât pentru viaţa aceasta, cât şi pentru cea viitoare.

  Nu lăsaţi în seama instructorilor Şcolii de Sabat lucrarea voastră de îndrumare a copiilor pe calea pe care trebuie să meargă. Şcoala de Sabat este o mare binecuvântare; ea vă poate ajuta în lucrarea voastră, însă niciodată nu vă poate lua locul. Dumnezeu a încredinţat tuturor taţilor şi mamelor răspunderea de a-şi aduce copiii la Isus, de a-i învăţa cum să se roage şi să creadă în Cuvântul lui Dumnezeu.

  În educarea copiilor voştri, nu lăsaţi deoparte marile adevăruri ale Bibliei, presupunând că Şcoala de Sabat şi predicatorul vor face lucrarea pe care voi o neglijaţi. Biblia nu este prea sacră şi prea sublimă ca să fie deschisă zilnic şi studiată cu sârguinţă.

  Căminul adventist, pp. 187-189

  Părinți depinde de voi! - 2016. În educarea copiilor voştri, nu lăsaţi deoparte marile adevăruri ale Bibliei, presupunând că Şcoala de Sabat şi predicatorul vor face lucrarea pe care voi o neglijaţi. Biblia nu este prea sacră şi prea sublimă ca să fie deschisă zilnic şi studiată cu sârguinţă.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...