Ce înseamnă „religia în familie”?

  Iacov a zis casei lui şi tuturor celor ce erau cu el: „Scoateţi dumnezeii străini care sunt in mijlocul vostru, curăţiţi-vă şi schimbaţi-vă hainele.” (Geneza 35:2)

  Religia în familie constă din creşterea copiilor în mustrarea şi învăţătura Domnului. Fiecare membru al familiei trebuie hrănit cu învăţăturile lui Hristos şi interesul fiecărui suflet trebuie protejat cu stricteţe, pentru ca Satana să nu-l înşele şi să nu-l abată de la Hristos. Acesta este standardul pe care fiecare familie ar trebui să şi-l pună ca ţintă şi ar trebui să ia decizia de a nu-şi pierde energia şi de a nu se descuraja. Când sunt silitori şi vigilenţi în educaţia pe care le-o oferă copiilor lor şi când îi cresc doar pentru slava lui Dumnezeu, părinţii cooperează cu Dumnezeu şi Dumnezeu cooperează cu ei în vederea salvării copiilor pentru care a murit Hristos.

  Educaţia religioasă înseamnă mult mai mult decât educaţia obişnuită, înseamnă să vă rugaţi împreună cu copiii voştri, învăţându-i cum să se apropie de Isus şi să-I spună toate nevoile lor. Înseamnă să arătaţi în viaţa voastră că Isus este totul pentru voi şi că iubirea Lui vă face răbdători, buni, îngăduitori, şi totuşi fermi şi perseverenţi cu copiii, aşa cum a făcui Avraam.

  În cărţile din ceruri, sunteţi înregistraţi exact aşa cum vă purtaţi în viaţa de familie. Cine doreşte să ajungă un sfânt în ceruri trebuie să fie mai întâi un sfânt în propria familie. Dacă sunt creştini adevăraţi în familie, taţii şi mamele vor fi membri utili în biserică şi vor fi capabili să conducă treburile în biserică şi în societate tot aşa cum îşi conduc propria familie. Părinţilor, nu acceptaţi ca religia voastră să fie doar o profesiune de credinţă, ci faceţ i din ea o realitate. […]

  În cămin se pune temelia pentru prosperitatea bisericii. Influenţele care stăpânesc în viaţa de familie sunt aduse şi în viaţa de biserică; de aceea, îndatoririle din biserică ar trebui să înceapă mai întâi în cămin.

  Dacă avem o bună religie în familie, vom avea o religie excelentă în adunările noastre. Păziţi fortul familiei! Consacraţi-vă familia lui Dumnezeu, iar apoi vorbiţi şi acţionaţi în cămin ca nişte creştini. Fiţi buni, îngăduitori şi răbdători acasă, ştiind că sunteţi învăţători.

  Căminul adventist, pp. 317-319

  Ce înseamnă „religia în familie”? - 2016. Educaţia religioasă înseamnă mult mai mult decât educaţia obişnuită, înseamnă să vă rugaţi împreună cu copiii voştri, învăţându-i cum să se apropie de Isus şi să-I spună toate nevoile lor. Înseamnă să arătaţi în viaţa voastră că Isus este totul pentru voi şi că iubirea Lui vă face răbdători, buni, îngăduitori, şi totuşi fermi şi perseverenţi cu copiii, aşa cum a făcui Avraam.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...