Ce înseamnă „religia în familie”?

  Iacov a zis casei lui şi tuturor celor ce erau cu el: „Scoateţi dumnezeii străini care sunt in mijlocul vostru, curăţiţi-vă şi schimbaţi-vă hainele.” (Geneza 35:2)

  Religia în familie constă din creşterea copiilor în mustrarea şi învăţătura Domnului. Fiecare membru al familiei trebuie hrănit cu învăţăturile lui Hristos şi interesul fiecărui suflet trebuie protejat cu stricteţe, pentru ca Satana să nu-l înşele şi să nu-l abată de la Hristos. Acesta este standardul pe care fiecare familie ar trebui să şi-l pună ca ţintă şi ar trebui să ia decizia de a nu-şi pierde energia şi de a nu se descuraja. Când sunt silitori şi vigilenţi în educaţia pe care le-o oferă copiilor lor şi când îi cresc doar pentru slava lui Dumnezeu, părinţii cooperează cu Dumnezeu şi Dumnezeu cooperează cu ei în vederea salvării copiilor pentru care a murit Hristos.

  Educaţia religioasă înseamnă mult mai mult decât educaţia obişnuită, înseamnă să vă rugaţi împreună cu copiii voştri, învăţându-i cum să se apropie de Isus şi să-I spună toate nevoile lor. Înseamnă să arătaţi în viaţa voastră că Isus este totul pentru voi şi că iubirea Lui vă face răbdători, buni, îngăduitori, şi totuşi fermi şi perseverenţi cu copiii, aşa cum a făcui Avraam.

  În cărţile din ceruri, sunteţi înregistraţi exact aşa cum vă purtaţi în viaţa de familie. Cine doreşte să ajungă un sfânt în ceruri trebuie să fie mai întâi un sfânt în propria familie. Dacă sunt creştini adevăraţi în familie, taţii şi mamele vor fi membri utili în biserică şi vor fi capabili să conducă treburile în biserică şi în societate tot aşa cum îşi conduc propria familie. Părinţilor, nu acceptaţi ca religia voastră să fie doar o profesiune de credinţă, ci faceţ i din ea o realitate. […]

  În cămin se pune temelia pentru prosperitatea bisericii. Influenţele care stăpânesc în viaţa de familie sunt aduse şi în viaţa de biserică; de aceea, îndatoririle din biserică ar trebui să înceapă mai întâi în cămin.

  Dacă avem o bună religie în familie, vom avea o religie excelentă în adunările noastre. Păziţi fortul familiei! Consacraţi-vă familia lui Dumnezeu, iar apoi vorbiţi şi acţionaţi în cămin ca nişte creştini. Fiţi buni, îngăduitori şi răbdători acasă, ştiind că sunteţi învăţători.

  Căminul adventist, pp. 317-319

  Ce înseamnă „religia în familie”? - 2016. Educaţia religioasă înseamnă mult mai mult decât educaţia obişnuită, înseamnă să vă rugaţi împreună cu copiii voştri, învăţându-i cum să se apropie de Isus şi să-I spună toate nevoile lor. Înseamnă să arătaţi în viaţa voastră că Isus este totul pentru voi şi că iubirea Lui vă face răbdători, buni, îngăduitori, şi totuşi fermi şi perseverenţi cu copiii, aşa cum a făcui Avraam.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...