Familia, centrul de formare a viitorilor misionari

  Îmi aduc aminte de credinţa ta neprefăcută, care s-a sălăşluit întâi în bunica ta, Lois, şi în mama ta, Eunice, şi sunt încredinţat că şi în tine. (2 Timotei 1:5)

  Împlinirea cu credincioşie a datoriilor din familie are o influenţă automată asupra fiinţelor umane. Ducem cu noi în lucrarea noastră misionară din afara familiei progresul spiritual şi desăvârşirea caracterului creştin obţinute în familie. Dacă suntem îmbrăcaţi cu toată armura neprihănirii, putem lupta ca soldaţi credincioşi ai lui Hristos. În casa părintească trebuie dată dovada pregătirii pentru lucrarea intensă ce trebuie făcută în biserică. Cu inimi sincere şi smerite, membrii familiei să caute să afle dacă Hristos locuieşte în inimă. Atunci pot ieşi îmbrăcaţi cu toată armura, echipaţi pentru slujirea lui Hristos. […]

  Renunţarea la sine practicată în familie ne formează pentru lucrarea cu alţii. Cultivarea capacităţilor noastre de a face ce e necesar ca familia să fie aşa cum trebuie să fie – un simbol al familiei din cer – ne pregăteşte să lucrăm într-o vie mai mare. Biserica are nevoie de toată forţa spirituală cultivată care poate fi obţinută, în mod special în scopul ocrotirii tinerilor, a membrilor mai mici ai familiei Domnului. Adevărul trăit acasă se face simţit în lucrul dezinteresat din afara casei. Aceia care manifestă un caracter creştin acasă vor fi lumini aprinse şi strălucitoare peste tot. Educaţia primită acasă de a arăta un respect blând unii pentru alţii ne ajută să învăţăm cum să ajungem la inimile care au nevoie să cunoască principiile religiei adevărate. […]

  Îndatoririle din familie ar trebui împlinite cu conştiinţa că, dacă sunt făcute în spiritul cuvenit, ne vor oferi acea experienţă ce ne va da posibilitatea să lucrăm în domeniile spirituale în mod neîntrerupt şi desăvârşit. O, câte nu poate să facă un creştin viu în domeniile misiunii prin împlinirea cu credincioşie a datoriilor zilnice, prin înălţarea cu bucurie a crucii, fără neglijarea acelui tip de muncă neplăcut pentru firea omenească! Misionarii Domnului primesc cea mai bună pregătire pentru lucrarea din afara casei în familia creştină în care membrii se tem de Dumnezeu, Îl iubesc, I se închină, unde credincioşia a devenit a doua natură, unde neatenţia întâmplătoare faţă de datoriile din familie nu este permisă, unde comuniunea liniştită cu Dumnezeu este considerată la fel de esenţială ca împlinirea cu credincioşie a îndatoririlor zilnice.

  Manuscript 140, 1897

  Familia, centrul de formare a viitorilor misionari - 2016. Misionarii Domnului primesc cea mai bună pregătire pentru lucrarea din afara casei în familia creştină în care membrii se tem de Dumnezeu, Îl iubesc, I se închină, unde credincioşia a devenit a doua natură, unde neatenţia întâmplătoare faţă de datoriile din familie nu este permisă, unde comuniunea liniştită cu Dumnezeu este considerată la fel de esenţială ca împlinirea cu credincioşie a îndatoririlor zilnice.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...