Familia, centrul de formare a viitorilor misionari

  Îmi aduc aminte de credinţa ta neprefăcută, care s-a sălăşluit întâi în bunica ta, Lois, şi în mama ta, Eunice, şi sunt încredinţat că şi în tine. (2 Timotei 1:5)

  Împlinirea cu credincioşie a datoriilor din familie are o influenţă automată asupra fiinţelor umane. Ducem cu noi în lucrarea noastră misionară din afara familiei progresul spiritual şi desăvârşirea caracterului creştin obţinute în familie. Dacă suntem îmbrăcaţi cu toată armura neprihănirii, putem lupta ca soldaţi credincioşi ai lui Hristos. În casa părintească trebuie dată dovada pregătirii pentru lucrarea intensă ce trebuie făcută în biserică. Cu inimi sincere şi smerite, membrii familiei să caute să afle dacă Hristos locuieşte în inimă. Atunci pot ieşi îmbrăcaţi cu toată armura, echipaţi pentru slujirea lui Hristos. […]

  Renunţarea la sine practicată în familie ne formează pentru lucrarea cu alţii. Cultivarea capacităţilor noastre de a face ce e necesar ca familia să fie aşa cum trebuie să fie – un simbol al familiei din cer – ne pregăteşte să lucrăm într-o vie mai mare. Biserica are nevoie de toată forţa spirituală cultivată care poate fi obţinută, în mod special în scopul ocrotirii tinerilor, a membrilor mai mici ai familiei Domnului. Adevărul trăit acasă se face simţit în lucrul dezinteresat din afara casei. Aceia care manifestă un caracter creştin acasă vor fi lumini aprinse şi strălucitoare peste tot. Educaţia primită acasă de a arăta un respect blând unii pentru alţii ne ajută să învăţăm cum să ajungem la inimile care au nevoie să cunoască principiile religiei adevărate. […]

  Îndatoririle din familie ar trebui împlinite cu conştiinţa că, dacă sunt făcute în spiritul cuvenit, ne vor oferi acea experienţă ce ne va da posibilitatea să lucrăm în domeniile spirituale în mod neîntrerupt şi desăvârşit. O, câte nu poate să facă un creştin viu în domeniile misiunii prin împlinirea cu credincioşie a datoriilor zilnice, prin înălţarea cu bucurie a crucii, fără neglijarea acelui tip de muncă neplăcut pentru firea omenească! Misionarii Domnului primesc cea mai bună pregătire pentru lucrarea din afara casei în familia creştină în care membrii se tem de Dumnezeu, Îl iubesc, I se închină, unde credincioşia a devenit a doua natură, unde neatenţia întâmplătoare faţă de datoriile din familie nu este permisă, unde comuniunea liniştită cu Dumnezeu este considerată la fel de esenţială ca împlinirea cu credincioşie a îndatoririlor zilnice.

  Manuscript 140, 1897

  Familia, centrul de formare a viitorilor misionari - 2016. Misionarii Domnului primesc cea mai bună pregătire pentru lucrarea din afara casei în familia creştină în care membrii se tem de Dumnezeu, Îl iubesc, I se închină, unde credincioşia a devenit a doua natură, unde neatenţia întâmplătoare faţă de datoriile din familie nu este permisă, unde comuniunea liniştită cu Dumnezeu este considerată la fel de esenţială ca împlinirea cu credincioşie a îndatoririlor zilnice.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...