Familiile în care îngerii vor să rămână

  Să nu daţi uitării primirea de oaspeţi, căci unii, prin ea, au găzduit, fără să ştie, pe îngeri! (Evrei 13:2)

  Noi ne putem bucura de mântuirea lui Dumnezeu în familiile noastre, dar trebuie să credem în ea, să trăim pentru ea şi să avem credinţă şi o încredere continuă şi de nezdruncinat în Dumnezeu. Restricţia impusă de Cuvântul lui Dumnezeu este în interesul nostru. Ea sporeşte fericirea familiilor noastre şi a tuturor celor din jurul nostru. Ne rafinează gustul, ne sfinţeşte judecata şi aduce pace minţii, iar în cele din urmă viaţa veşnică, îngerii slujitori vor zăbovi în casele noastre şi vor duce cu bucurie la ceruri vestea cea bună a progresului nostru în viaţa spirituală, iar îngerul raportor va da un raport bun, fericit.

  Spiritul lui Hristos va fi o influenţă dăinuitoare în cămin. Dacă oamenii îşi vor deschide inimile în faţa influenţei cereşti a adevărului şi dragostei, aceste principii vor ţâşni din nou ca nişte izvoare de apă în pustie, înviorându-i pe toţi şi creând prospeţime acolo unde acum este uscăciune şi lipsă.

  Neglijarea religiei în familie, neglijarea educaţiei copiilor noştri displace foarte mult lui Dumnezeu. Dacă unul dintre copiii voştri s-ar afla în râu, luptându-se cu valurile şi în pericol iminent de a se îneca, ce agitaţie s-ar face! Ce eforturi ar fi depuse, câte rugăciuni s-ar înălţa, ce entuziasm s-ar manifesta pentru a fi salvată viaţa omenească! Dar iată, copiii voştri sunt fără Hristos, sufletele lor sunt nemântuite. Poate că ei sunt chiar nepoliticoşi şi lipsiţi de amabilitate, o ruşine pentru numele de adventist. Ei pier fără speranţă şi fără Dumnezeu în lume, iar voi sunteţi nepăsători şi indiferenţi. […]

  Taţi şi mame, în fiecare dimineaţă, adunaţi-vă copiii în jurul vostru şi înălţaţi-vă inima în cereri umile către Dumnezeu pentru ajutor. Cei dragi ai voştri sunt expuşi ispitei. Supărările de zi cu zi asaltează calea tinerilor şi a bătrânilor. Cei care vor să aibă o viaţă liniştită, iubitoare şi voioasă, trebuie să se roage. Doar primind ajutor continuu de la Dumnezeu vom putea avea biruinţă împotriva eului. […]

  Părinţii trebuie să facă, prin rugăciune sinceră şi fierbinte, un gard împrejurul copiilor lor. Ei trebuie să se roage cu credinţă deplină ca Dumnezeu să fie împreună cu ei şi ca îngerii sfinţi să-i păzească pe ei şi pe copiii lor de puterea cea crudă a lui Satana.

  Sfaturi pentru biserică, pp. 151-152

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...