Dragostea adevărată este un principiu sfânt

  Dar Eu vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc. (Matei 5:44)

  Dragostea este un dar preţios pe care îl primim de la Isus. Dragostea curată şi sfântă nu este un sentiment, ci un principiu. Cei care sunt motivaţi de dragoste adevărată nu sunt nici iraţionali, nici orbi.

  Există atât de puţină dragoste adevărată, autentică, devotată, curată. Acest atribut preţios este foarte rar.

  Pasiunea este denumită iubire. Adevărata iubire este un principiu înalt şi sfânt şi este total diferită în caracter de acea dragoste din impuls, care se stinge deodată, când este aspru pusă la încercare.

  Iubirea este o plantă de origine divină, care trebuie îngrijită şi cultivată. Inimile afectuoase, cuvintele sincere, pline de iubire vor face familiile fericite şi vor exercita o influenţă înălţătoare asupra tuturor acelora cu care vin în contact. […]

  Dragostea adevărată Îl ia pe Dumnezeu în toate planurile şi este în armonie desăvârşită cu Duhul lui Dumnezeu, dar pasiunea este încăpăţânată, nesăbuită, lipsită de raţiune, adversară oricărei restricţii şi face din persoana aleasă un idol. Harul lui Dumnezeu va fi vizibil în întreaga comportare a aceluia care posedă adevărata iubire. Modestia, simplitatea, sinceritatea, moralitatea şi spiritualitatea vor caracteriza fiecare pas făcut spre legământul căsătoriei. Cei care sunt astfel nu vor fi absorbiţi de compania celuilalt, pierzând interesul pentru întâlnirea de rugăciune şi pentru serviciile religioase. Zelul lor pentru adevăr nu va înceta prin neglijarea ocaziilor şi privilegiilor pe care Dumnezeu li le dă în mod binevoitor.

  Dragostea aceea care nu are altă temelie decât satisfacerea simţurilor va fi încăpăţânată, oarbă şi de nestăpânit. Cinstea, adevărul şi orice putere nobilă şi elevată a minţii sunt aduse sub stăpânirea pasiunilor. Cei prinşi în lanţurile acestei iubiri obsesive sunt prea adesea surzi la vocea raţiunii şi a conştiinţei; nici argumentul, nici rugămintea stăruitoare nu-i poate determina să vadă nebunia purtării lor.

  Adevărata iubire nu este pasiune puternică, înfocată şi năvalnică. Dimpotrivă, ea este calmă şi profundă prin natura ei. Ea priveşte dincolo de cele exterioare şi este atrasă doar de calităţi. Este înţeleaptă şi cu discernământ, iar devotamentul ei este real şi de durată.

  Căminul adventist, pp. 50-51

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...