Dragostea adevărată este un principiu sfânt

  Dar Eu vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc. (Matei 5:44)

  Dragostea este un dar preţios pe care îl primim de la Isus. Dragostea curată şi sfântă nu este un sentiment, ci un principiu. Cei care sunt motivaţi de dragoste adevărată nu sunt nici iraţionali, nici orbi.

  Există atât de puţină dragoste adevărată, autentică, devotată, curată. Acest atribut preţios este foarte rar.

  Pasiunea este denumită iubire. Adevărata iubire este un principiu înalt şi sfânt şi este total diferită în caracter de acea dragoste din impuls, care se stinge deodată, când este aspru pusă la încercare.

  Iubirea este o plantă de origine divină, care trebuie îngrijită şi cultivată. Inimile afectuoase, cuvintele sincere, pline de iubire vor face familiile fericite şi vor exercita o influenţă înălţătoare asupra tuturor acelora cu care vin în contact. […]

  Dragostea adevărată Îl ia pe Dumnezeu în toate planurile şi este în armonie desăvârşită cu Duhul lui Dumnezeu, dar pasiunea este încăpăţânată, nesăbuită, lipsită de raţiune, adversară oricărei restricţii şi face din persoana aleasă un idol. Harul lui Dumnezeu va fi vizibil în întreaga comportare a aceluia care posedă adevărata iubire. Modestia, simplitatea, sinceritatea, moralitatea şi spiritualitatea vor caracteriza fiecare pas făcut spre legământul căsătoriei. Cei care sunt astfel nu vor fi absorbiţi de compania celuilalt, pierzând interesul pentru întâlnirea de rugăciune şi pentru serviciile religioase. Zelul lor pentru adevăr nu va înceta prin neglijarea ocaziilor şi privilegiilor pe care Dumnezeu li le dă în mod binevoitor.

  Dragostea aceea care nu are altă temelie decât satisfacerea simţurilor va fi încăpăţânată, oarbă şi de nestăpânit. Cinstea, adevărul şi orice putere nobilă şi elevată a minţii sunt aduse sub stăpânirea pasiunilor. Cei prinşi în lanţurile acestei iubiri obsesive sunt prea adesea surzi la vocea raţiunii şi a conştiinţei; nici argumentul, nici rugămintea stăruitoare nu-i poate determina să vadă nebunia purtării lor.

  Adevărata iubire nu este pasiune puternică, înfocată şi năvalnică. Dimpotrivă, ea este calmă şi profundă prin natura ei. Ea priveşte dincolo de cele exterioare şi este atrasă doar de calităţi. Este înţeleaptă şi cu discernământ, iar devotamentul ei este real şi de durată.

  Căminul adventist, pp. 50-51

  Dragostea adevărată este un principiu sfânt - 2016. Iubirea este o plantă de origine divină, care trebuie îngrijită şi cultivată. Inimile afectuoase, cuvintele sincere, pline de iubire vor face familiile fericite şi vor exercita o influenţă înălţătoare asupra tuturor acelora cu care vin în contact.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...