Articolul precedentCălătorie în jurul lumii
  Articolul următor„Du-ne la biserica ta!”

  Puterea dragostei

  Copilaşilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul! (1 Ioan 3:18)

  Iubirea are o putere minunată, pentru că ea este divină. Răspunsul blând, care „potoleşte mânia” (Proverbele 15:1), iubirea care „este îndelung răbdătoare, (…) plină de bunătate” (1 Corinteni 13:4), dragostea care „acoperă o sumedenie de păcate” (1 Petru 4:8) – dacă am fi dispuşi să învăţăm lecţia, cu ce putere vindecătoare am fi înzestraţi! Cât de mult s-ar transforma viaţa şi cât de mult s-ar asemăna pământul cu cerul! Viaţa de aici ar fi o pregustare a celei viitoare.

  Aceste lecţii preţioase pot fi predate cu atâta simplitate încât să fie înţelese chiar şi de nişte copilaşi. Inima copilului este gingaşă şi uşor de impresionat, dar dacă noi, care suntem mai în vârstă, ne vom „face ca nişte copilaşi” (Matei 18:3), dacă vom învăţa simplitatea, blândeţea şi dragostea delicată a Mântuitorului, nu ni se va părea greu să ajungem la inimile celor mici şi să-i învăţăm vindecarea pe care o aduce iubirea.

  Din punctul de vedere al lumii, banii înseamnă putere, dar, din perspectiva creştină, dragostea înseamnă putere. În acest principiu sunt incluse atât puterea intelectuală, cât şi cea spirituală. Dragostea curată are o eficienţă deosebită în a face bine şi nu poate face altceva decât bine. Ea previne dezbinarea şi nenorocirea şi aduce adevărata fericire. Adeseori, bogăţia corupe şi distruge, forţa este puternică în a răni, în a face rău, dar adevărul şi bunătatea sunt caracteristicile dragostei adevărate.

  Familia trebuie să fie sediul celei mai curate şi elevate afecţiuni. Pacea, armonia, afecţiunea şi fericirea trebuie cultivate cu perseverenţă în fiecare zi, până ce aceste lucruri preţioase îşi vor găsi locul în inimile celor ce compun familia. Planta iubirii trebuie îngrijită atent, altfel moare. Orice principiu bun care dorim să prospere în suflet trebuie cultivat cu grijă. Iar ceea ce Satana sădeşte în inimă – invidia, gelozia, cearta, vorbirea de rău, nerăbdarea, prejudecata, egoismul, lăcomia şi mândria – trebuie dezrădăcinat. Dacă li se permite să rămână în suflet, aceste lucruri rele vor aduce roade prin care mulţi vor fi afectaţi. O, cât de mulţi cultivă plante otrăvitoare care ucid fructele preţioase ale iubirii şi pătează sufletul! […]

  În multe familii, există o mare lipsă de exprimare a iubirii unul faţă de celălalt. Sentimentalismul nu este necesar, însă este nevoie de exprimarea iubirii şi a duioşiei intr-un mod simplu, curat şi demn.

  Căminul adventist, pp. 195-196, 198

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...