Articolul precedentCălătorie în jurul lumii
  Articolul următor„Du-ne la biserica ta!”

  Puterea dragostei

  Copilaşilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul! (1 Ioan 3:18)

  Iubirea are o putere minunată, pentru că ea este divină. Răspunsul blând, care „potoleşte mânia” (Proverbele 15:1), iubirea care „este îndelung răbdătoare, (…) plină de bunătate” (1 Corinteni 13:4), dragostea care „acoperă o sumedenie de păcate” (1 Petru 4:8) – dacă am fi dispuşi să învăţăm lecţia, cu ce putere vindecătoare am fi înzestraţi! Cât de mult s-ar transforma viaţa şi cât de mult s-ar asemăna pământul cu cerul! Viaţa de aici ar fi o pregustare a celei viitoare.

  Aceste lecţii preţioase pot fi predate cu atâta simplitate încât să fie înţelese chiar şi de nişte copilaşi. Inima copilului este gingaşă şi uşor de impresionat, dar dacă noi, care suntem mai în vârstă, ne vom „face ca nişte copilaşi” (Matei 18:3), dacă vom învăţa simplitatea, blândeţea şi dragostea delicată a Mântuitorului, nu ni se va părea greu să ajungem la inimile celor mici şi să-i învăţăm vindecarea pe care o aduce iubirea.

  Din punctul de vedere al lumii, banii înseamnă putere, dar, din perspectiva creştină, dragostea înseamnă putere. În acest principiu sunt incluse atât puterea intelectuală, cât şi cea spirituală. Dragostea curată are o eficienţă deosebită în a face bine şi nu poate face altceva decât bine. Ea previne dezbinarea şi nenorocirea şi aduce adevărata fericire. Adeseori, bogăţia corupe şi distruge, forţa este puternică în a răni, în a face rău, dar adevărul şi bunătatea sunt caracteristicile dragostei adevărate.

  Familia trebuie să fie sediul celei mai curate şi elevate afecţiuni. Pacea, armonia, afecţiunea şi fericirea trebuie cultivate cu perseverenţă în fiecare zi, până ce aceste lucruri preţioase îşi vor găsi locul în inimile celor ce compun familia. Planta iubirii trebuie îngrijită atent, altfel moare. Orice principiu bun care dorim să prospere în suflet trebuie cultivat cu grijă. Iar ceea ce Satana sădeşte în inimă – invidia, gelozia, cearta, vorbirea de rău, nerăbdarea, prejudecata, egoismul, lăcomia şi mândria – trebuie dezrădăcinat. Dacă li se permite să rămână în suflet, aceste lucruri rele vor aduce roade prin care mulţi vor fi afectaţi. O, cât de mulţi cultivă plante otrăvitoare care ucid fructele preţioase ale iubirii şi pătează sufletul! […]

  În multe familii, există o mare lipsă de exprimare a iubirii unul faţă de celălalt. Sentimentalismul nu este necesar, însă este nevoie de exprimarea iubirii şi a duioşiei intr-un mod simplu, curat şi demn.

  Căminul adventist, pp. 195-196, 198

  Puterea dragostei - 2016. Familia trebuie să fie sediul celei mai curate şi elevate afecţiuni. Pacea, armonia, afecţiunea şi fericirea trebuie cultivate cu perseverenţă în fiecare zi, până ce aceste lucruri preţioase îşi vor găsi locul în inimile celor ce compun familia. Planta iubirii trebuie îngrijită atent, altfel moare.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...