Cinstea cuvenită părinților

  Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, ca să ţi se lungească zilele în ţara pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău. (Exodul 20:12)

  Aceasta este prima poruncă însoţită de o făgăduinţă. Ea este obligatorie atât în copilărie şi tinereţe, cât şi la vârsta mijlocie şi la bătrâneţe. Nu există nicio perioadă a vieţii când copiii să fie scutiţi de a-şi onora părinţii. Această obligaţie solemnă le revine fiecărui fiu şi fiecărei fiice şi reprezintă una dintre condiţiile prelungirii vieţii lor în ţara pe care le-o va da Domnul celor credincioşi. Nu este ceva care să poată fi trecut cu vederea, ci este o chestiune de importanţă vitală. Făgăduinţa este dată cu condiţia ascultării. Dacă asculţi, vei trăi mult în ţara pe care ţi-o va da Domnul, Dumnezeul tău. Dacă nu asculţi, nu-ţi vei prelungi viaţa în acea ţară.

  Părinţii sunt îndreptăţiţi la un nivel de dragoste şi respect care nu i se cuvine niciunei alte persoane. Însuşi Dumnezeu, care a aşezat asupra lor responsabilitatea pentru sufletele lăsate în grija lor, a rânduit ca, în anii de început ai vieţii, părinţii să ţină locul lui Dumnezeu pentru copiii lor. Iar oricine respinge autoritatea legitimă a părinţilor săi respinge autoritatea lui Dumnezeu. Porunca a cincea le cere copiilor nu numai să le dea părinţilor respect, supunere şi ascultare, ci şi să le dăruiască iubire şi duioşie, să le uşureze grijile, să le protejeze reputaţia şi să-i sprijine şi să-i mângâie la bătrâneţe.

  Dumnezeu nu-i poate ajuta să prospere pe cei care acţionează cu totul contrar celei mai clare datorii menţionate în Cuvântul Său: datoria copiilor faţă de părinţii lor. […] Dacă îşi dezonorează şi îşi nesocotesc în felul acesta părinţii pământeşti, nu-L vor iubi şi nu-L vor respecta nici pe Creatorul lor. […]

  În cazul în care copiii au părinţi necredincioşi şi poruncile lor vin în contradicţie cu cerinţele lui Hristos, atunci, oricât de dureros ar fi, ei trebuie să asculte de Dumnezeu şi să lase urmările pe seama Lui. […]

  Adu toate razele de soare, de iubire şi afecţiune în cercul familiei. Tatăl şi mama ta vor aprecia aceste mici atenţii pe care li le poţi oferi. Eforturile tale de a uşura poverile, de a nu rosti niciun cuvânt nechibzuit şi de nemulţumire, arată că nu eşti un copil neatent şi că apreciezi grija şi dragostea care ţi-au fost acordate pe când erai doar un prunc şi un copil neajutorat.

  Copii, este necesar ca mamele voastre să vă iubească, altfel aţi fi foarte nefericiţi. Dar nu este oare, de asemenea, drept ca şi copiii să-şi iubească părinţii?

  Căminul adventist, pp. 292-293, 295

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...