Misiunea familiei

  Am fost flămând şi Mi-aţi dat de mâncat; Mi-a fost sete şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin şi M-aţi primit. (Matei 25:35)

  Misiunea familiei se extinde dincolo de membrii acesteia. Căminul creştin trebuie să fie o lecţie vie care să ilustreze superioritatea adevăratelor principii de viaţă. O asemenea ilustraţie va fi o putere spre bine în lume. Influenţa unui adevărat cămin asupra inimilor şi vieţilor omeneşti este cu mult mai puternică decât orice predică. […]

  Sunt mulţi oameni pentru care putem face din familiile noastre o binecuvântare. Întâlnirile noastre sociale nu ar trebui să fie guvernate de regulile obiceiului lumesc, ci de Duhul lui Hristos şi de învăţătura din Cuvântul Său. Israeliţii îi includeau în toate sărbătorile lor pe sărac, pe străin şi pe levit, care era atât ajutorul preotului la sanctuar, cât şi profesor de religie şi misionar. Aceştia erau priviţi ca oaspeţi ai poporului, cărora să li se arate ospitalitate în toate ocaziile de bucurie socială şi religioasă şi care să fie îngrijiţi cu bunătate în caz de boală sau de nevoie. Asemenea persoane ar trebui să fie binevenite în casele noastre. Cât de mult ar însemna o asemenea primire pentru înveselirea şi încurajarea asistentei medicale misionare sau profesorului, a mamei împovărate de griji care trudeşte din greu sau celor slabi şi în vârstă, care sunt deseori fără adăpost şi se luptă cu sărăcia şi cu multe descurajări!

  „Când dai un prânz sau o cină, să nu chemi pe prietenii tăi, nici pe fraţii tăi, nici pe neamurile tale, nici pe vecinii bogaţi”, spune Hristos, „ca nu cumva să te cheme şi ei, la rândul lor, pe tine şi să iei astfel o răsplată pentru ce ai Scut. Ci, când dai o masă, cheamă pe săraci, pe schilozi, pe şchiopi, pe orbi. Şi va fi ferice de tine, pentru că ei n-au cu ce să-ţi răsplătească, dar ţi se va răsplăti la învierea celor neprihăniţi” (Luca 14:12-14).

  Aceştia sunt oaspeţi a căror primire nu te va împovăra mult. Nu vei fi nevoit să le pregăteşti o trataţie sofisticată sau costisitoare. Nu va trebui să faci niciun efort pentru a te etala. Căldura unei întâmpinări prietenoase, un loc la gura sobei, un scaun la masa ta, privilegiul părtăşiei la binecuvântarea ceasului rugăciunii ar fi pentru mulţi dintre ei ca o licărire de cer.

  Simpatiile noastre trebuie să se reverse peste graniţele eului şi ale perimetrului delimitat de zidurile familiei. Există ocazii preţioase pentru aceia care vor face din casele lor o binecuvântare pentru alţii. Influenţa socială este o putere minunată.

  Divina vindecare, pp. 352-354

  Misiunea familiei - 2016. Simpatiile noastre trebuie să se reverse peste graniţele eului şi ale perimetrului delimitat de zidurile familiei. Există ocazii preţioase pentru aceia care vor face din casele lor o binecuvântare pentru alţii. Influenţa socială este o putere minunată.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...