Misiunea familiei

  Am fost flămând şi Mi-aţi dat de mâncat; Mi-a fost sete şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin şi M-aţi primit. (Matei 25:35)

  Misiunea familiei se extinde dincolo de membrii acesteia. Căminul creştin trebuie să fie o lecţie vie care să ilustreze superioritatea adevăratelor principii de viaţă. O asemenea ilustraţie va fi o putere spre bine în lume. Influenţa unui adevărat cămin asupra inimilor şi vieţilor omeneşti este cu mult mai puternică decât orice predică. […]

  Sunt mulţi oameni pentru care putem face din familiile noastre o binecuvântare. Întâlnirile noastre sociale nu ar trebui să fie guvernate de regulile obiceiului lumesc, ci de Duhul lui Hristos şi de învăţătura din Cuvântul Său. Israeliţii îi includeau în toate sărbătorile lor pe sărac, pe străin şi pe levit, care era atât ajutorul preotului la sanctuar, cât şi profesor de religie şi misionar. Aceştia erau priviţi ca oaspeţi ai poporului, cărora să li se arate ospitalitate în toate ocaziile de bucurie socială şi religioasă şi care să fie îngrijiţi cu bunătate în caz de boală sau de nevoie. Asemenea persoane ar trebui să fie binevenite în casele noastre. Cât de mult ar însemna o asemenea primire pentru înveselirea şi încurajarea asistentei medicale misionare sau profesorului, a mamei împovărate de griji care trudeşte din greu sau celor slabi şi în vârstă, care sunt deseori fără adăpost şi se luptă cu sărăcia şi cu multe descurajări!

  „Când dai un prânz sau o cină, să nu chemi pe prietenii tăi, nici pe fraţii tăi, nici pe neamurile tale, nici pe vecinii bogaţi”, spune Hristos, „ca nu cumva să te cheme şi ei, la rândul lor, pe tine şi să iei astfel o răsplată pentru ce ai Scut. Ci, când dai o masă, cheamă pe săraci, pe schilozi, pe şchiopi, pe orbi. Şi va fi ferice de tine, pentru că ei n-au cu ce să-ţi răsplătească, dar ţi se va răsplăti la învierea celor neprihăniţi” (Luca 14:12-14).

  Aceştia sunt oaspeţi a căror primire nu te va împovăra mult. Nu vei fi nevoit să le pregăteşti o trataţie sofisticată sau costisitoare. Nu va trebui să faci niciun efort pentru a te etala. Căldura unei întâmpinări prietenoase, un loc la gura sobei, un scaun la masa ta, privilegiul părtăşiei la binecuvântarea ceasului rugăciunii ar fi pentru mulţi dintre ei ca o licărire de cer.

  Simpatiile noastre trebuie să se reverse peste graniţele eului şi ale perimetrului delimitat de zidurile familiei. Există ocazii preţioase pentru aceia care vor face din casele lor o binecuvântare pentru alţii. Influenţa socială este o putere minunată.

  Divina vindecare, pp. 352-354

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...