Articolul precedentCurățenie generală
  Articolul următorLumea are nevoie de acest mesaj

  O mână întinsă

  Se ajută unul pe altul şi fiecare zice fratelui său: „Fii cu inimă!” (Isaia 41:6)

  Îngăduinţa şi lipsa de egoism caracterizează cuvintele şi faptele tuturor celor care duc viaţa cea nouă în Hristos. Pe măsură ce veţi căuta să trăiţi ca El, străduindu-vă să biruiţi eul şi egoismul şi să slujiţi nevoilor altora, veţi câştiga victorie după victorie. Astfel, influenţa voastră va binecuvânta lumea.

  Casele noastre ar trebui să fie un loc de refugiu pentru tinerii ispitiţi. Sunt mulţi care stau la răscruce de drumuri. Fiecare influenţă, fiecare impresie determină alegerea care le modelează destinul de aici şi de dincolo. Răul îi curtează. Distracţiile lui sunt prezentate strălucitor şi atrăgător. Ele îmbie pe fiecare oaspete. Pretutindeni în jurul nostru sunt tineri fără familie şi mulţi ale căror familii nu au nicio putere de a-i ajuta şi ridica, iar tinerii alunecă înspre rău. Ei se prăbuşesc în ruină la un pas de uşile noastre.

  Tinerii aceştia au nevoie de o mână întinsă cu simpatie. Cuvintele pline de bunătate rostite cu simplitate şi micile atenţii oferite cu aceeaşi simplitate vor risipi norii ispitei care se adună deasupra sufletului. Adevărata manifestare a simpatiei de sorginte cerească are puterea de a deschide uşa inimilor care au nevoie de parfumul cuvintelor creştine şi de atingerea simplă şi delicată a spiritului iubirii lui Hristos. Dacă dorim să le arătăm interes tinerilor, să-i invităm în casele noastre şi să-i înconjurăm cu influenţe înviorătoare şi folositoare, sunt mulţi care-şi vor întoarce cu bucurie paşii către cărarea care duce sus.

  Timpul pe care-l trăim aici este scurt. Nu putem trece prin această lume decât o dată; şi, trecând, să ne trăim viaţa cât mai bine. Lucrarea la care suntem chemaţi nu necesită bogăţie, poziţie socială sau o mare pricepere. Ea cere un spirit binevoitor, de jertfire de sine, şi un ţel stabil. O lampă, oricât de mică, dacă este ţinută mereu aprinsă, poate fi mijlocul prin care pot fi aprinse multe alte lămpi. Sfera noastră de influenţă poate părea redusă, priceperea mică, ocaziile puţine, realizările limitate, şi, cu toate acestea, ne sunt asigurate posibilităţi minunate printr-o folosire credincioasă a ocaziilor din propriile familii. Dacă vrem să primim în inimile şi în casele noastre principiile de viaţă divine, vom deveni canale pentru curenţii puterii dătătoare de viaţă. Din căminele noastre se vor revărsa râuri de vindecare, aducând viaţa, frumuseţea şi rodirea acolo unde acum nu este decât pustietate şi dezolare.

  Divina vindecare, pp. 362, 354-355

  O mână întinsă - 2016. Casele noastre ar trebui să fie un loc de refugiu pentru tinerii ispitiţi. Sunt mulţi care stau la răscruce de drumuri. Pretutindeni în jurul nostru sunt tineri fără familie şi mulţi ale căror familii nu au nicio putere de a-i ajuta şi ridica, iar tinerii alunecă înspre rău. Ei se prăbuşesc în ruină la un pas de uşile noastre.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...