Articolul precedentCu Dumnezeu înainte!
  Articolul următorVeşti bune

  Închinarea în familie

  Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. (Filipeni 4:6)

  În fiecare familie ar trebui să existe un timp fix pentru închinarea de dimineaţă şi de seară. Cât de potrivit este ca părinţii să-şi adune copiii în jurul lor înainte de masa de dimineaţă ca să-I mulţumească Tatălui ceresc pentru protecţia Sa din timpul nopţii şi ca să-I ceară ajutor, îndrumare şi ocrotire pentru acea zi! Cât de cuvenit este totodată ca, la lăsarea serii, părinţii şi copiii să se adune din nou înaintea Lui şi să-I mulţumească pentru binecuvântările zilei care a trecut!

  Tatăl, sau, în absenţa lui, mama, ar trebui să conducă închinarea, selectând un fragment din Scriptură interesant şi uşor de înţeles. Serviciul ar trebui să fie scurt. Când se dă citire unui capitol lung şi când se face o rugăciune lungă, serviciul este obositor, iar la finalul lui există un sentiment de uşurare. Dumnezeu este dezonorat atunci când ceasul închinării devine arid şi iritant, când este atât de plictisitor, atât de neinteresant, încât copiii îl privesc cu aversiune.

  Taţi şi mame, faceţi ceasul rugăciunii deosebit de interesant. Ceasul aceasta nu are de ce să nu fie cel mai plăcut şi cel mai frumos moment al zilei. Puţină atenţie acordată pregătirii lui vă va ajuta să-l faceţi foarte interesant şi util. Din timp în timp variaţi serviciul. Se pot pune întrebări cu privire la fragmentul din Scriptură citit şi pot fi făcute câteva remarci sincere şi oportune. Se poate intona un imn de laudă. Rugăciunea înălţată ar trebui să fie scurtă şi la subiect. În cuvinte simple şi sincere, cel care conduce în rugăciune să-L laude pe Dumnezeu pentru bunătatea Sa şi să-I ceară ajutor. În funcţie de circumstanţe, permiteţi-le copiilor să se alăture în citirea Scripturii şi în rugăciune. […]

  În fiecare dimineaţă, consacraţi-vă pe voi şi pe copiii voştri lui Dumnezeu pentru ziua respectivă. Nu vă faceţi socoteli pentru luni sau ani; acestea nu vă aparţin. Vă este dată o singură zi scurtă. Lucraţi în orele ei pentru Domnul ca şi cum ar fi ultima voastră zi pe pământ. Prezentaţi înaintea lui Dumnezeu planurile voastre, spre a fi împlinite sau abandonate, după cum va indica providenţa Sa. Acceptaţi planurile Sale în locul planurilor proprii, chiar dacă pentru aceasta este necesară renunţarea la proiecte dragi. În acest mod, viaţa va fi modelată din ce în ce mai mult după exemplul divin; „şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus” (Filipeni 4:7).

  Mărturii, voi. 7, pp. 43-44

  Închinarea în familie - 2016. În fiecare familie ar trebui să existe un timp fix pentru închinarea de dimineaţă şi de seară. Cât de potrivit este ca părinţii să-şi adune copiii în jurul lor înainte de masa de dimineaţă ca să-I mulţumească Tatălui ceresc pentru protecţia Sa din timpul nopţii şi ca să-I ceară ajutor, îndrumare şi ocrotire pentru acea zi!
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...