Articolul precedentCu Dumnezeu înainte!
  Articolul următorVeşti bune

  Închinarea în familie

  Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. (Filipeni 4:6)

  În fiecare familie ar trebui să existe un timp fix pentru închinarea de dimineaţă şi de seară. Cât de potrivit este ca părinţii să-şi adune copiii în jurul lor înainte de masa de dimineaţă ca să-I mulţumească Tatălui ceresc pentru protecţia Sa din timpul nopţii şi ca să-I ceară ajutor, îndrumare şi ocrotire pentru acea zi! Cât de cuvenit este totodată ca, la lăsarea serii, părinţii şi copiii să se adune din nou înaintea Lui şi să-I mulţumească pentru binecuvântările zilei care a trecut!

  Tatăl, sau, în absenţa lui, mama, ar trebui să conducă închinarea, selectând un fragment din Scriptură interesant şi uşor de înţeles. Serviciul ar trebui să fie scurt. Când se dă citire unui capitol lung şi când se face o rugăciune lungă, serviciul este obositor, iar la finalul lui există un sentiment de uşurare. Dumnezeu este dezonorat atunci când ceasul închinării devine arid şi iritant, când este atât de plictisitor, atât de neinteresant, încât copiii îl privesc cu aversiune.

  Taţi şi mame, faceţi ceasul rugăciunii deosebit de interesant. Ceasul aceasta nu are de ce să nu fie cel mai plăcut şi cel mai frumos moment al zilei. Puţină atenţie acordată pregătirii lui vă va ajuta să-l faceţi foarte interesant şi util. Din timp în timp variaţi serviciul. Se pot pune întrebări cu privire la fragmentul din Scriptură citit şi pot fi făcute câteva remarci sincere şi oportune. Se poate intona un imn de laudă. Rugăciunea înălţată ar trebui să fie scurtă şi la subiect. În cuvinte simple şi sincere, cel care conduce în rugăciune să-L laude pe Dumnezeu pentru bunătatea Sa şi să-I ceară ajutor. În funcţie de circumstanţe, permiteţi-le copiilor să se alăture în citirea Scripturii şi în rugăciune. […]

  În fiecare dimineaţă, consacraţi-vă pe voi şi pe copiii voştri lui Dumnezeu pentru ziua respectivă. Nu vă faceţi socoteli pentru luni sau ani; acestea nu vă aparţin. Vă este dată o singură zi scurtă. Lucraţi în orele ei pentru Domnul ca şi cum ar fi ultima voastră zi pe pământ. Prezentaţi înaintea lui Dumnezeu planurile voastre, spre a fi împlinite sau abandonate, după cum va indica providenţa Sa. Acceptaţi planurile Sale în locul planurilor proprii, chiar dacă pentru aceasta este necesară renunţarea la proiecte dragi. În acest mod, viaţa va fi modelată din ce în ce mai mult după exemplul divin; „şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus” (Filipeni 4:7).

  Mărturii, voi. 7, pp. 43-44

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...