Articolul precedentCu Dumnezeu înainte!
  Articolul următorVeşti bune

  Închinarea în familie

  Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. (Filipeni 4:6)

  În fiecare familie ar trebui să existe un timp fix pentru închinarea de dimineaţă şi de seară. Cât de potrivit este ca părinţii să-şi adune copiii în jurul lor înainte de masa de dimineaţă ca să-I mulţumească Tatălui ceresc pentru protecţia Sa din timpul nopţii şi ca să-I ceară ajutor, îndrumare şi ocrotire pentru acea zi! Cât de cuvenit este totodată ca, la lăsarea serii, părinţii şi copiii să se adune din nou înaintea Lui şi să-I mulţumească pentru binecuvântările zilei care a trecut!

  Tatăl, sau, în absenţa lui, mama, ar trebui să conducă închinarea, selectând un fragment din Scriptură interesant şi uşor de înţeles. Serviciul ar trebui să fie scurt. Când se dă citire unui capitol lung şi când se face o rugăciune lungă, serviciul este obositor, iar la finalul lui există un sentiment de uşurare. Dumnezeu este dezonorat atunci când ceasul închinării devine arid şi iritant, când este atât de plictisitor, atât de neinteresant, încât copiii îl privesc cu aversiune.

  Taţi şi mame, faceţi ceasul rugăciunii deosebit de interesant. Ceasul aceasta nu are de ce să nu fie cel mai plăcut şi cel mai frumos moment al zilei. Puţină atenţie acordată pregătirii lui vă va ajuta să-l faceţi foarte interesant şi util. Din timp în timp variaţi serviciul. Se pot pune întrebări cu privire la fragmentul din Scriptură citit şi pot fi făcute câteva remarci sincere şi oportune. Se poate intona un imn de laudă. Rugăciunea înălţată ar trebui să fie scurtă şi la subiect. În cuvinte simple şi sincere, cel care conduce în rugăciune să-L laude pe Dumnezeu pentru bunătatea Sa şi să-I ceară ajutor. În funcţie de circumstanţe, permiteţi-le copiilor să se alăture în citirea Scripturii şi în rugăciune. […]

  În fiecare dimineaţă, consacraţi-vă pe voi şi pe copiii voştri lui Dumnezeu pentru ziua respectivă. Nu vă faceţi socoteli pentru luni sau ani; acestea nu vă aparţin. Vă este dată o singură zi scurtă. Lucraţi în orele ei pentru Domnul ca şi cum ar fi ultima voastră zi pe pământ. Prezentaţi înaintea lui Dumnezeu planurile voastre, spre a fi împlinite sau abandonate, după cum va indica providenţa Sa. Acceptaţi planurile Sale în locul planurilor proprii, chiar dacă pentru aceasta este necesară renunţarea la proiecte dragi. În acest mod, viaţa va fi modelată din ce în ce mai mult după exemplul divin; „şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus” (Filipeni 4:7).

  Mărturii, voi. 7, pp. 43-44

  Închinarea în familie - 2016. În fiecare familie ar trebui să existe un timp fix pentru închinarea de dimineaţă şi de seară. Cât de potrivit este ca părinţii să-şi adune copiii în jurul lor înainte de masa de dimineaţă ca să-I mulţumească Tatălui ceresc pentru protecţia Sa din timpul nopţii şi ca să-I ceară ajutor, îndrumare şi ocrotire pentru acea zi!
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Ștefan

  PROVOCARE: Găsește-l pe Ștefan în jurul tău și oferă-i ce ți-ai dori tu să primești!

  Scrie o listă!

  PROVOCARE: Fă astăzi o listă cu persoanele pe care le poți susține în momentele mai puțin plăcute și actualizeaz-o constant! Responsabilitatea noastră este de a continua exercițiul de la Golgota pentru ca, în final, să ne regăsim numele în Cartea Vieții.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...