Recreerea în familie

  Este bine şi frumos ca omul să mănânce şi să bea şi să trăiască bine în mijlocul muncii lui, cu care se trudeşte sub soare, în toate zilele vieţii lui, pe care i le-a dat Dumnezeu, căci aceasta este partea lui. (Eclesiastul 5:18)

  Există o diferenţă între recreere şi distracţie. Recreerea, dacă respectă într-adevăr sensul cuvântului, fortifică organismul. Prin faptul că ne distrage de la grijile şi ocupaţiile noastre obişnuite, ea permite minţii şi trupului să se refacă şi ne face astfel în stare să revenim cu puteri noi la muncă.

  Distracţia, pe de altă parte, este căutată de dragul plăcerii şi este adesea dusă la extrem. Ea absoarbe energia necesară muncii folositoare şi se dovedeşte în acest fel o piedică în calea adevăratului succes în viaţă. […]

  Să nu pierdem niciodată din vedere faptul că Isus este un izvor de bucurie. El nu îşi găseşte plăcere în nenorocirea fiinţelor omeneşti, ci îi place să le vadă fericite.

  Creştinii au multe surse de bucurie la îndemână şi pot spune fără greş care plăceri sunt legitime şi bune. Ei se pot bucura de acele activităţi recreative care nu vlăguiesc mintea şi care nu înjosesc sufletul, care nu dezamăgesc şi nu lasă în urmă o stare de tristeţe ce distruge respectul de sine sau pune obstacole în calea utilităţii. Dacă îl pot lua pe Isus cu ei şi pot menţine un spirit de rugăciune, ei sunt în deplină siguranţă.

  Orice distracţie la care poţi participa cerând binecuvântarea lui Dumnezeu asupra ei cu credinţă nu va fi periculoasă. Însă orice distracţie care te descalifică pentru rugăciunea tainică, pentru devoţiunea la altarul rugăciunii sau pentru participarea la întâlnirea de rugăciune nu este sănătoasă, ci periculoasă.

  Noi trebuie să gândim că este privilegiul nostru ca în fiecare zi din viaţă să îi dăm slavă lui Dumnezeu pe pământ, că noi nu trăim în această lume doar pentru distracţie, doar pentru a ne plăcea nouă înşine. Noi suntem aici pentru a fi de folos omenirii şi pentru a fi o binecuvântare pentru societate; dar dacă ne lăsăm mintea să umble doar pe acel canal inferior pe care o lasă mulţi dintre cei care caută doar deşertăciune şi nesăbuinţă, cum am putea fi de folos lumii şi generaţiei noastre? Cum putem fi o binecuvântare pentru societate? Nu ne putem îngădui în mod nevinovat nicio distracţie care ne va face nepotriviţi pentru îndeplinirea cu mai mare credincioşie a îndatoririlor obişnuite.

  Căminul adventist, pp. 512-513

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...