Recreerea în familie

  Este bine şi frumos ca omul să mănânce şi să bea şi să trăiască bine în mijlocul muncii lui, cu care se trudeşte sub soare, în toate zilele vieţii lui, pe care i le-a dat Dumnezeu, căci aceasta este partea lui. (Eclesiastul 5:18)

  Există o diferenţă între recreere şi distracţie. Recreerea, dacă respectă într-adevăr sensul cuvântului, fortifică organismul. Prin faptul că ne distrage de la grijile şi ocupaţiile noastre obişnuite, ea permite minţii şi trupului să se refacă şi ne face astfel în stare să revenim cu puteri noi la muncă.

  Distracţia, pe de altă parte, este căutată de dragul plăcerii şi este adesea dusă la extrem. Ea absoarbe energia necesară muncii folositoare şi se dovedeşte în acest fel o piedică în calea adevăratului succes în viaţă. […]

  Să nu pierdem niciodată din vedere faptul că Isus este un izvor de bucurie. El nu îşi găseşte plăcere în nenorocirea fiinţelor omeneşti, ci îi place să le vadă fericite.

  Creştinii au multe surse de bucurie la îndemână şi pot spune fără greş care plăceri sunt legitime şi bune. Ei se pot bucura de acele activităţi recreative care nu vlăguiesc mintea şi care nu înjosesc sufletul, care nu dezamăgesc şi nu lasă în urmă o stare de tristeţe ce distruge respectul de sine sau pune obstacole în calea utilităţii. Dacă îl pot lua pe Isus cu ei şi pot menţine un spirit de rugăciune, ei sunt în deplină siguranţă.

  Orice distracţie la care poţi participa cerând binecuvântarea lui Dumnezeu asupra ei cu credinţă nu va fi periculoasă. Însă orice distracţie care te descalifică pentru rugăciunea tainică, pentru devoţiunea la altarul rugăciunii sau pentru participarea la întâlnirea de rugăciune nu este sănătoasă, ci periculoasă.

  Noi trebuie să gândim că este privilegiul nostru ca în fiecare zi din viaţă să îi dăm slavă lui Dumnezeu pe pământ, că noi nu trăim în această lume doar pentru distracţie, doar pentru a ne plăcea nouă înşine. Noi suntem aici pentru a fi de folos omenirii şi pentru a fi o binecuvântare pentru societate; dar dacă ne lăsăm mintea să umble doar pe acel canal inferior pe care o lasă mulţi dintre cei care caută doar deşertăciune şi nesăbuinţă, cum am putea fi de folos lumii şi generaţiei noastre? Cum putem fi o binecuvântare pentru societate? Nu ne putem îngădui în mod nevinovat nicio distracţie care ne va face nepotriviţi pentru îndeplinirea cu mai mare credincioşie a îndatoririlor obişnuite.

  Căminul adventist, pp. 512-513

  Recreerea în familie - 2016. Orice distracţie la care poţi participa cerând binecuvântarea lui Dumnezeu asupra ei cu credinţă nu va fi periculoasă. Însă orice distracţie care te descalifică pentru rugăciunea tainică, pentru devoţiunea la altarul rugăciunii sau pentru participarea la întâlnirea de rugăciune nu este sănătoasă, ci periculoasă.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...