Apelul la membrii familiei nemântuiți

  Noi dar suntem trimişi împuterniciţi ai lui Hristos; şi, ca şi cum Dumnezeu ar îndemna prin noi, vă rugăm fierbinte, în Numele lui Hristos: împăcaţi-vă cu Dumnezeu! (2 Corinteni 5:20)

  [fragment dintr-o scrisoare adresată de Ellen White surorii ei gemene, Elizabeth Bangs.]

  Nu crezi în Isus, Lizzie? Nu crezi că El este Mântuitorul tău că El Şi-a dovedit dragostea pentru tine dându-Şi viaţa scumpă pentru ca tu să poţi fi mântuită? Tot ce ţi se cere să faci este să-L primeşti ca Mântuitor drag al tău. Mă rog fierbinte ca Domnul Isus să vi Se descopere ţie şi lui Reuben [soţul lui Lizzie]. Viaţa ta în lumea aceasta nu este una de plăceri, ci de durere; şi, dacă nu te vei îndoi de Isus, ci vei crede că El a murit ca să te mântuiască, dacă vei veni la El exact aşa cum eşti, dacă te vei preda Lui şi te vei prinde de făgăduinţele Sale prin credinţă vie, El va fi pentru tine tot ce-ţi poţi dori.

  Oricui mă întreabă: „Ce trebuie să fac ca să fiu mântuit?’ îi răspund: „Crede în Domnul Isus Hristos.” Nu te îndoi nicio clipă că vrea să te mântuiască exact aşa cum eşti. El le spune iudeilor: „Şi nu vreţi să veniţi la Mine ca să aveţi viaţa!” Să nu se spună aceste cuvinte despre Reuben, despre tine şi despre femeia care te ajută în casă. Isus vrea să te mântuiască, vrea să-ţi dea pace, odihnă, siguranţă în viaţa aceasta şi viaţa veşnică în împărăţia Sa la sfârşit. Nimeni nu va fi mântuit prin constrângere. Domnul Isus nu forţează voinţa nimănui. El le spune tuturor: Alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi. Mintea şi inima predate lui Isus Hristos îşi vor găsi odihna în dragostea Lui. […]

  De aceea, tu, draga mea soră, Reuben şi femeia care te ajută în casă aveţi motive să speraţi în îndurarea Sa şi să credeţi în Isus Hristos, că El vă poate mântui. De ce? Pentru că aţi fi fără vină? Nu, ci pentru că sunteţi păcătoşi, căci Isus spune: „Eu am venit să chem la pocăinţă nu pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi.” Atunci când Diavolul îţi şopteşte: „Nu există speranţă”, spune-i că ştii că există, „fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică”. Ce ar putea să facă Dumnezeu pentru tine mai mult decât a făcut pentru ca să-L iubeşti? Lizzie, crede, crede pur şi simplu că Isus spune adevărul. Crede-L pe cuvânt şi prinde-ţi sufletul neputincios de El!

  Mâinile care au fost ţintuite pe cruce pentru tine stau întinse ca să te mântuiască… Vrei să te predai cu credinţă deplină lui Isus? Îmi doresc mult să te iau în braţe şi să te aşez la pieptul lui Isus Hristos.

  Trebuie să-L accepţi pe Isus. El vrea să-ţi dea pacea Sa şi lumina feţei Sale. Lizzie, inima mea vrea să te vadă că-ţi pui încrederea în Isus, pentru că El poate să-ţi dea harul de a suporta toate suferinţele tale. El te iubeşte. El vrea să te mântuiască.

  Letter 61, 1891

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  Conducător divin

  Ca popor, noi nu suntem pregătiți pentru venirea Domnului. Dacă ar pune în practică adevărurile mari, înalte, superioare ale acestei perioade, fiecare membru al bisericii ar fi o lumină puternică, strălucitoare. GÂNDESC MAI DEPARTE La ce este bună cunoașterea adevărului dacă îmi lipsește iubirea pe care a arătat-o Hristos?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...