Apelul la membrii familiei nemântuiți

  Noi dar suntem trimişi împuterniciţi ai lui Hristos; şi, ca şi cum Dumnezeu ar îndemna prin noi, vă rugăm fierbinte, în Numele lui Hristos: împăcaţi-vă cu Dumnezeu! (2 Corinteni 5:20)

  [fragment dintr-o scrisoare adresată de Ellen White surorii ei gemene, Elizabeth Bangs.]

  Nu crezi în Isus, Lizzie? Nu crezi că El este Mântuitorul tău că El Şi-a dovedit dragostea pentru tine dându-Şi viaţa scumpă pentru ca tu să poţi fi mântuită? Tot ce ţi se cere să faci este să-L primeşti ca Mântuitor drag al tău. Mă rog fierbinte ca Domnul Isus să vi Se descopere ţie şi lui Reuben [soţul lui Lizzie]. Viaţa ta în lumea aceasta nu este una de plăceri, ci de durere; şi, dacă nu te vei îndoi de Isus, ci vei crede că El a murit ca să te mântuiască, dacă vei veni la El exact aşa cum eşti, dacă te vei preda Lui şi te vei prinde de făgăduinţele Sale prin credinţă vie, El va fi pentru tine tot ce-ţi poţi dori.

  Oricui mă întreabă: „Ce trebuie să fac ca să fiu mântuit?’ îi răspund: „Crede în Domnul Isus Hristos.” Nu te îndoi nicio clipă că vrea să te mântuiască exact aşa cum eşti. El le spune iudeilor: „Şi nu vreţi să veniţi la Mine ca să aveţi viaţa!” Să nu se spună aceste cuvinte despre Reuben, despre tine şi despre femeia care te ajută în casă. Isus vrea să te mântuiască, vrea să-ţi dea pace, odihnă, siguranţă în viaţa aceasta şi viaţa veşnică în împărăţia Sa la sfârşit. Nimeni nu va fi mântuit prin constrângere. Domnul Isus nu forţează voinţa nimănui. El le spune tuturor: Alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi. Mintea şi inima predate lui Isus Hristos îşi vor găsi odihna în dragostea Lui. […]

  De aceea, tu, draga mea soră, Reuben şi femeia care te ajută în casă aveţi motive să speraţi în îndurarea Sa şi să credeţi în Isus Hristos, că El vă poate mântui. De ce? Pentru că aţi fi fără vină? Nu, ci pentru că sunteţi păcătoşi, căci Isus spune: „Eu am venit să chem la pocăinţă nu pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi.” Atunci când Diavolul îţi şopteşte: „Nu există speranţă”, spune-i că ştii că există, „fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică”. Ce ar putea să facă Dumnezeu pentru tine mai mult decât a făcut pentru ca să-L iubeşti? Lizzie, crede, crede pur şi simplu că Isus spune adevărul. Crede-L pe cuvânt şi prinde-ţi sufletul neputincios de El!

  Mâinile care au fost ţintuite pe cruce pentru tine stau întinse ca să te mântuiască… Vrei să te predai cu credinţă deplină lui Isus? Îmi doresc mult să te iau în braţe şi să te aşez la pieptul lui Isus Hristos.

  Trebuie să-L accepţi pe Isus. El vrea să-ţi dea pacea Sa şi lumina feţei Sale. Lizzie, inima mea vrea să te vadă că-ţi pui încrederea în Isus, pentru că El poate să-ţi dea harul de a suporta toate suferinţele tale. El te iubeşte. El vrea să te mântuiască.

  Letter 61, 1891

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Publicate astăzi

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.