Apelul la membrii familiei nemântuiți

  Noi dar suntem trimişi împuterniciţi ai lui Hristos; şi, ca şi cum Dumnezeu ar îndemna prin noi, vă rugăm fierbinte, în Numele lui Hristos: împăcaţi-vă cu Dumnezeu! (2 Corinteni 5:20)

  [fragment dintr-o scrisoare adresată de Ellen White surorii ei gemene, Elizabeth Bangs.]

  Nu crezi în Isus, Lizzie? Nu crezi că El este Mântuitorul tău că El Şi-a dovedit dragostea pentru tine dându-Şi viaţa scumpă pentru ca tu să poţi fi mântuită? Tot ce ţi se cere să faci este să-L primeşti ca Mântuitor drag al tău. Mă rog fierbinte ca Domnul Isus să vi Se descopere ţie şi lui Reuben [soţul lui Lizzie]. Viaţa ta în lumea aceasta nu este una de plăceri, ci de durere; şi, dacă nu te vei îndoi de Isus, ci vei crede că El a murit ca să te mântuiască, dacă vei veni la El exact aşa cum eşti, dacă te vei preda Lui şi te vei prinde de făgăduinţele Sale prin credinţă vie, El va fi pentru tine tot ce-ţi poţi dori.

  Oricui mă întreabă: „Ce trebuie să fac ca să fiu mântuit?’ îi răspund: „Crede în Domnul Isus Hristos.” Nu te îndoi nicio clipă că vrea să te mântuiască exact aşa cum eşti. El le spune iudeilor: „Şi nu vreţi să veniţi la Mine ca să aveţi viaţa!” Să nu se spună aceste cuvinte despre Reuben, despre tine şi despre femeia care te ajută în casă. Isus vrea să te mântuiască, vrea să-ţi dea pace, odihnă, siguranţă în viaţa aceasta şi viaţa veşnică în împărăţia Sa la sfârşit. Nimeni nu va fi mântuit prin constrângere. Domnul Isus nu forţează voinţa nimănui. El le spune tuturor: Alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi. Mintea şi inima predate lui Isus Hristos îşi vor găsi odihna în dragostea Lui. […]

  De aceea, tu, draga mea soră, Reuben şi femeia care te ajută în casă aveţi motive să speraţi în îndurarea Sa şi să credeţi în Isus Hristos, că El vă poate mântui. De ce? Pentru că aţi fi fără vină? Nu, ci pentru că sunteţi păcătoşi, căci Isus spune: „Eu am venit să chem la pocăinţă nu pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi.” Atunci când Diavolul îţi şopteşte: „Nu există speranţă”, spune-i că ştii că există, „fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică”. Ce ar putea să facă Dumnezeu pentru tine mai mult decât a făcut pentru ca să-L iubeşti? Lizzie, crede, crede pur şi simplu că Isus spune adevărul. Crede-L pe cuvânt şi prinde-ţi sufletul neputincios de El!

  Mâinile care au fost ţintuite pe cruce pentru tine stau întinse ca să te mântuiască… Vrei să te predai cu credinţă deplină lui Isus? Îmi doresc mult să te iau în braţe şi să te aşez la pieptul lui Isus Hristos.

  Trebuie să-L accepţi pe Isus. El vrea să-ţi dea pacea Sa şi lumina feţei Sale. Lizzie, inima mea vrea să te vadă că-ţi pui încrederea în Isus, pentru că El poate să-ţi dea harul de a suporta toate suferinţele tale. El te iubeşte. El vrea să te mântuiască.

  Letter 61, 1891

  Apelul la membrii familiei nemântuiți - 2016. Viaţa ta în lumea aceasta nu este una de plăceri, ci de durere; şi, dacă nu te vei îndoi de Isus, ci vei crede că El a murit ca să te mântuiască, dacă vei veni la El exact aşa cum eşti, dacă te vei preda Lui şi te vei prinde de făgăduinţele Sale prin credinţă vie, El va fi pentru tine tot ce-ţi poţi dori.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Timiditatea spirituală

  Doamne, dă-ne curajul să permitem „focului” Cuvântului Tău și lucrării Duhului Tău să curețe viața noastră și a copiilor noștri pentru a fi în siguranța oferită de făgăduința Ta de mântuire! PROVOCARE: Mai știi făgăduința primită la începutul anului? Dar textul de memorat de la Școala de Sabat? Ce-ar fi să îți faci un plan de a memora cât mai mult din Biblie și de a-i ajuta și pe copii să o facă?

  Cea mai valoroasă moştenire

  Lucrează, Doamne, în noi dorința de a Te cunoaște, de a ne lăsa cunoscuți de Tine și de a le lăsa copiilor noștri o moștenire trainică! PROVOCARE: Roagă-te astăzi în mod special pentru tații și mamele din biserica ta! Roagă-L pe Dumnezeu să le dea putere să le lase copiilor lor moștenirea credinței autentice!

  Privind, suntem schimbaţi

  Doamne, ajută-ne să privim la Tine în fiecare zi pentru a fi cu adevărat fericiți și a reflecta frumusețea Ta cât mai complet! PROVOCARE: Roagă-L pe Dumnezeu să te ajute să descoperi care sunt lucrurile din viața ta care te împiedică să fii un exemplu bun, apoi cere-I puterea de a le depăși!

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...