Apelul la membrii familiei nemântuiți

  Noi dar suntem trimişi împuterniciţi ai lui Hristos; şi, ca şi cum Dumnezeu ar îndemna prin noi, vă rugăm fierbinte, în Numele lui Hristos: împăcaţi-vă cu Dumnezeu! (2 Corinteni 5:20)

  [fragment dintr-o scrisoare adresată de Ellen White surorii ei gemene, Elizabeth Bangs.]

  Nu crezi în Isus, Lizzie? Nu crezi că El este Mântuitorul tău că El Şi-a dovedit dragostea pentru tine dându-Şi viaţa scumpă pentru ca tu să poţi fi mântuită? Tot ce ţi se cere să faci este să-L primeşti ca Mântuitor drag al tău. Mă rog fierbinte ca Domnul Isus să vi Se descopere ţie şi lui Reuben [soţul lui Lizzie]. Viaţa ta în lumea aceasta nu este una de plăceri, ci de durere; şi, dacă nu te vei îndoi de Isus, ci vei crede că El a murit ca să te mântuiască, dacă vei veni la El exact aşa cum eşti, dacă te vei preda Lui şi te vei prinde de făgăduinţele Sale prin credinţă vie, El va fi pentru tine tot ce-ţi poţi dori.

  Oricui mă întreabă: „Ce trebuie să fac ca să fiu mântuit?’ îi răspund: „Crede în Domnul Isus Hristos.” Nu te îndoi nicio clipă că vrea să te mântuiască exact aşa cum eşti. El le spune iudeilor: „Şi nu vreţi să veniţi la Mine ca să aveţi viaţa!” Să nu se spună aceste cuvinte despre Reuben, despre tine şi despre femeia care te ajută în casă. Isus vrea să te mântuiască, vrea să-ţi dea pace, odihnă, siguranţă în viaţa aceasta şi viaţa veşnică în împărăţia Sa la sfârşit. Nimeni nu va fi mântuit prin constrângere. Domnul Isus nu forţează voinţa nimănui. El le spune tuturor: Alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi. Mintea şi inima predate lui Isus Hristos îşi vor găsi odihna în dragostea Lui. […]

  De aceea, tu, draga mea soră, Reuben şi femeia care te ajută în casă aveţi motive să speraţi în îndurarea Sa şi să credeţi în Isus Hristos, că El vă poate mântui. De ce? Pentru că aţi fi fără vină? Nu, ci pentru că sunteţi păcătoşi, căci Isus spune: „Eu am venit să chem la pocăinţă nu pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi.” Atunci când Diavolul îţi şopteşte: „Nu există speranţă”, spune-i că ştii că există, „fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică”. Ce ar putea să facă Dumnezeu pentru tine mai mult decât a făcut pentru ca să-L iubeşti? Lizzie, crede, crede pur şi simplu că Isus spune adevărul. Crede-L pe cuvânt şi prinde-ţi sufletul neputincios de El!

  Mâinile care au fost ţintuite pe cruce pentru tine stau întinse ca să te mântuiască… Vrei să te predai cu credinţă deplină lui Isus? Îmi doresc mult să te iau în braţe şi să te aşez la pieptul lui Isus Hristos.

  Trebuie să-L accepţi pe Isus. El vrea să-ţi dea pacea Sa şi lumina feţei Sale. Lizzie, inima mea vrea să te vadă că-ţi pui încrederea în Isus, pentru că El poate să-ţi dea harul de a suporta toate suferinţele tale. El te iubeşte. El vrea să te mântuiască.

  Letter 61, 1891

  Apelul la membrii familiei nemântuiți - 2016. Viaţa ta în lumea aceasta nu este una de plăceri, ci de durere; şi, dacă nu te vei îndoi de Isus, ci vei crede că El a murit ca să te mântuiască, dacă vei veni la El exact aşa cum eşti, dacă te vei preda Lui şi te vei prinde de făgăduinţele Sale prin credinţă vie, El va fi pentru tine tot ce-ţi poţi dori.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  Mulțumesc, Tată!

  Tată, sunt foarte recunoscătoare pentru lucrurile bune pe care le-ai așezat în viața mea! Sunt recunoscătoare pentru prieteni și familie (uneori chiar și pentru străini!) – oameni prin care Îmi vorbești și prin intermediul cărora mă ridici. Orice aș avea de înfruntat, oricum m-aș simți, găsesc mereu lucruri pentru care să fiu mulțumitoare: viața mea, sănătatea mea, faptul că Te cunosc pe Tine. Îți mulțumesc pentru cine ești Tu și pentru persoana care m-ai creat să fiu! PROVOCARE: Te provoc ca fiecare moment de părtășie cu Tatăl tău să îl începi prin a-I mulțumi. Găsește de fiecare dată un lucru pentru care să Îi mulțumești, și vei fi mai fericit(ă)!

  Din nou și din nou

  Părinte, umple-ne inima și viața cu bunătățile harului Tău! Dă-ne din plin îndurarea Ta și fă să răsară peste noi fața Ta! PROVOCARE: Începe astăzi un jurnal de rugăciune, iar dacă ai deja unul, ia-ți timp să revezi tot ce ai scris în el!

  De vorbă cu prietenul meu

  Doamne, ajută-ne să descoperim frumusețea caracterului Tău prin intermediul naturii! Dă-ne putere să învățăm ordinea și disciplina din preajma noastră! PROVOCARE: Te invit astăzi să îți iei un timp special în care să stai în tăcere în mijlocul naturii în prezența lui Dumnezeu. Invită-L la o plimbare pe Cel care a creat natura pentru tine și pentru mine și deschide-ți inima să înveți despre caracterul lui Dumnezeu din ordinea, frumusețea și diversitatea naturii!

  Publicate astăzi

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  El kell nyernünk a mennyet

  „Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és...