Influența lui Isus în familie

  Ci, după cum Cel ce v-a chemat este sfânt, fiţi şi voi sfinţi în toată purtarea voastră! (1 Petru 1:15)

  Adevărul, aşa cum este el în Isus, face mult pentru cei ce-l primesc, şi nu numai pentru ei, ci şi pentru toţi cei care ajung în sfera lor de influenţă. Sufletele cu adevărat convertite sunt iluminate de sus, iar Hristos este în ei „un izvor de apă, care va ţâşni în viaţa veşnică”. Cuvintele lor, motivele lor, acţiunile lor pot fi denaturate şi falsificate, dar ei nu iau seama la aceasta pentru că au preocupări mai mari. Ei nu ţin seama de confortul prezent; nu au ambiţia de etalare; nu tânjesc după elogiile altora. Speranţa lor este în cer şi merg drept înainte, cu ochii aţintiţi la Isus. Ei fac binele pentru că este bine şi pentru că numai cei ce fac binele vor intra în împărăţia lui Dumnezeu. Ei sunt amabili, smeriţi şi atenţi să-i facă pe alţii fericiţi. Ei nu spun niciodată: „Sunt eu păzitorul fratelui meu?”, ci îşi iubesc semenii ca pe ei înşişi. Purtarea lor nu este aspră şi dictatorială, ca a oamenilor fără Dumnezeu, ci reflectă asupra altora lumina din cer. Ei sunt soldaţi loiali şi bravi ai crucii lui Hristos, ţinând sus Cuvântul vieţii. Pe măsură ce câştigă influenţă, prejudecăţile faţă de ei dispar, evlavia le este recunoscută, iar principiile lor biblice sunt respectate.

  Aşa se întâmplă cu toţi cei convertiţi în mod real. Ei aduc roade preţioase şi, în felul acesta, trăiesc cum a trăit Hristos, vorbesc cum a vorbit El, lucrează cum a lucrat El, iar adevărul, aşa cum este el în Isus, lasă, prin ei, o amprentă în casele lor, în vecinătate şi în biserică. Ei clădesc caractere pentru veşnicie în timp ce-şi duc până la capăt mântuirea cu frică şi cutremur. Ei ilustrează înaintea lumii principiile valoroase ale adevărului, arătând ce va face adevărul pentru viaţa şi caracterul credinciosului autentic. Fără să-şi dea seama, ei îşi fac partea în lucrarea sublimă a lui Hristos de răscumpărare a lumii, o lucrare care, în caracter şi influenţă, este larg cuprinzătoare, subminând temelia religiei false şi a ştiinţei false. […]

  Domnul vrea ca voi şi membrii familiilor voastre să fiţi creştini în sensul deplin al cuvântului şi să daţi mărturie prin caracterele voastre despre puterea sfinţitoare a adevărului. Dacă v-aţi forma astfel de caractere, faptele voastre ar trece testul judecăţii; dacă s-ar aprinde focul zilelor din urmă, faptele voastre, aşa cum sunt ele acum, s-ar dovedi a fi numai fân, lemn şi trestie. Să nu credeţi că exagerez; este adevărat. Eul s-a împletit cu toate strădaniile voastre. Vreţi să vă ridicaţi la un standard înalt?

  Mărturii, voi. 5, pp. 569-570

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...