Articolul precedentDecădere şi speranţă
  Articolul următorO nouă biserică ia fiinţă

  Singura protecție a familiei

  Pentru că nu cei ce aud Legea sunt neprihăniţi înaintea lui Dumnezeu, ci cei ce împlinesc Legea aceasta vor fi socotiţi neprihăniţi. (Romani 2:13)

  Cei care duc în lume ultimul mesaj de îndurare ar trebui să considere că este de datoria lor să-i instruiască pe părinţi cu privire la religia în familie. Marea mişcare de reformă trebuie să înceapă prin prezentarea principiilor Legii lui Dumnezeu înaintea taţilor, mamelor şi copiilor. Pe măsură ce sunt prezentate cerinţele legii, iar bărbaţii şi femeile sunt convinse de datoria lor de a da ascultare, arătaţi-le responsabilitatea pe care o aduce această decizie în dreptul lor, dar şi în dreptul copiilor lor. Arătaţi că ascultarea de Cuvântul lui Dumnezeu este singura noastră apărare împotriva relelor care împing lumea spre distrugere. Părinţii le dau copiilor lor fie un exemplu de ascultare, fie un exemplu de încălcare a legii. Prin exemplul şi învăţătura lor, se decide, în majoritatea cazurilor, destinul veşnic al membrilor familiilor lor. În viaţa viitoare, copiii vor fi ceea ce au făcut din ei părinţii lor.

  Dacă părinţii ar putea fi ajutaţi să vadă rezultatele acţiunii lor şi dacă ar putea vedea că, prin exemplul şi prin învăţătura lor, perpetuează şi amplifică fie puterea păcatului, fie puterea neprihănirii, cu siguranţă că ar avea loc o schimbare. Mulţi ar rupe vraja tradiţiei şi a obiceiului.

  Pastorii să insiste asupra acestui subiect înaintea congregaţiilor lor. Întipăriţi în conştiinţa părinţilor convingerea legată de îndatoririle lor solemne, îndelung neglijate. Ea va frânge spiritul fariseic şi împotrivirea faţă de adevăr cum nimic altceva nu va reuşi să le frângă. Religia din familie este marea noastră speranţă şi ne dă perspectiva luminoasă a convertirii întregii familii la adevărul lui Dumnezeu. […]

  Viaţa noastră trebuie să fie ascunsă cu Hristos în Dumnezeu. Trebuie să-L cunoaştem personal pe Hristos. Numai atunci Îl putem reprezenta corect înaintea lumii. Să fie înălţată constant rugăciunea aceasta: „Doamne, învaţă-mă să fac ce ar face Isus dacă ar fi în locul meu.” Oriunde ne-am afla, trebuie să lăsăm ca lumina noastră să strălucească spre slava lui Dumnezeu prin fapte bune. Acesta este marele şi însemnatul interes al vieţii noastre. […]

  Duceţi mai departe lucrarea lui Dumnezeu cu fermitate şi putere, dar cu smerenia lui Hristos şi în cea mai mare linişte posibilă. Să nu se audă nicio laudă omenească. Să nu se dea niciun semn de suficienţă de sine. Să se vadă că Dumnezeu ne-a chemat să ne ocupăm de sarcini sfinte; predicaţi Cuvântul, fiţi harnici, serioşi şi plini de zel.

  Mărturii, voi. 6, pp. 119, 121-122

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...