Articolul precedentDecădere şi speranţă
  Articolul următorO nouă biserică ia fiinţă

  Singura protecție a familiei

  Pentru că nu cei ce aud Legea sunt neprihăniţi înaintea lui Dumnezeu, ci cei ce împlinesc Legea aceasta vor fi socotiţi neprihăniţi. (Romani 2:13)

  Cei care duc în lume ultimul mesaj de îndurare ar trebui să considere că este de datoria lor să-i instruiască pe părinţi cu privire la religia în familie. Marea mişcare de reformă trebuie să înceapă prin prezentarea principiilor Legii lui Dumnezeu înaintea taţilor, mamelor şi copiilor. Pe măsură ce sunt prezentate cerinţele legii, iar bărbaţii şi femeile sunt convinse de datoria lor de a da ascultare, arătaţi-le responsabilitatea pe care o aduce această decizie în dreptul lor, dar şi în dreptul copiilor lor. Arătaţi că ascultarea de Cuvântul lui Dumnezeu este singura noastră apărare împotriva relelor care împing lumea spre distrugere. Părinţii le dau copiilor lor fie un exemplu de ascultare, fie un exemplu de încălcare a legii. Prin exemplul şi învăţătura lor, se decide, în majoritatea cazurilor, destinul veşnic al membrilor familiilor lor. În viaţa viitoare, copiii vor fi ceea ce au făcut din ei părinţii lor.

  Dacă părinţii ar putea fi ajutaţi să vadă rezultatele acţiunii lor şi dacă ar putea vedea că, prin exemplul şi prin învăţătura lor, perpetuează şi amplifică fie puterea păcatului, fie puterea neprihănirii, cu siguranţă că ar avea loc o schimbare. Mulţi ar rupe vraja tradiţiei şi a obiceiului.

  Pastorii să insiste asupra acestui subiect înaintea congregaţiilor lor. Întipăriţi în conştiinţa părinţilor convingerea legată de îndatoririle lor solemne, îndelung neglijate. Ea va frânge spiritul fariseic şi împotrivirea faţă de adevăr cum nimic altceva nu va reuşi să le frângă. Religia din familie este marea noastră speranţă şi ne dă perspectiva luminoasă a convertirii întregii familii la adevărul lui Dumnezeu. […]

  Viaţa noastră trebuie să fie ascunsă cu Hristos în Dumnezeu. Trebuie să-L cunoaştem personal pe Hristos. Numai atunci Îl putem reprezenta corect înaintea lumii. Să fie înălţată constant rugăciunea aceasta: „Doamne, învaţă-mă să fac ce ar face Isus dacă ar fi în locul meu.” Oriunde ne-am afla, trebuie să lăsăm ca lumina noastră să strălucească spre slava lui Dumnezeu prin fapte bune. Acesta este marele şi însemnatul interes al vieţii noastre. […]

  Duceţi mai departe lucrarea lui Dumnezeu cu fermitate şi putere, dar cu smerenia lui Hristos şi în cea mai mare linişte posibilă. Să nu se audă nicio laudă omenească. Să nu se dea niciun semn de suficienţă de sine. Să se vadă că Dumnezeu ne-a chemat să ne ocupăm de sarcini sfinte; predicaţi Cuvântul, fiţi harnici, serioşi şi plini de zel.

  Mărturii, voi. 6, pp. 119, 121-122

  Singura protecție a familiei - 2016. Dacă părinţii ar putea fi ajutaţi să vadă rezultatele acţiunii lor şi dacă ar putea vedea că, prin exemplul şi prin învăţătura lor, perpetuează şi amplifică fie puterea păcatului, fie puterea neprihănirii, cu siguranţă că ar avea loc o schimbare. Mulţi ar rupe vraja tradiţiei şi a obiceiului.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  Minciuna are multe seminţe

  Să ne rugăm astăzi lui Dumnezeu ca cei mici să învețe de la noi ce înseamnă să spună adevărul, indiferent de consecințe! Dumnezeul adevărului să ne ajute! PROVOCARE: Să fim cât mai atenți la ce pot „fura” urmașii de la noi!

  Care este misiunea mea?

  Uneori, cele mai neînsemnate lucruri pe care le facem au cel mai mare impact. Doamne ajuta-ma sa fiu atent la acest aspect! PROVOCARE: Susține-i pe tineri și acordă-le sprijinul tău!

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...