Sanctuarul și judecata trebuie înțelese clar

Să ţinem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce a făcut făgăduinţa. (Evrei 10:23)

Trist este raportul pe care îl duc îngerii în ceruri. Fiinţe inteligente care pretind că Îl urmează pe Hristos sunt preocupate de achiziţionarea de bunuri pământeşti sau de delectarea în plăceri lumeşti. […] Puţine momente sunt însă devotate rugăciunii, cercetării Scripturilor, smeririi sufletului şi mărturisirii păcatelor.

Satana inventează nenumărate stratageme ca să ne ocupe mintea în aşa măsură, încât să nu medităm chiar asupra acelei lucrări pe care ar trebui să o cunoaştem cel mai bine. Arhiamăgitorul urăşte marile adevăruri care aduc în atenţie o jertfă ispăşitoare şi un Mijlocitor atotputernic. El ştie că succesul lui depinde de abaterea minţii oamenilor de la Isus şi de la adevărul Său.

Cei care vor să beneficieze de mijlocirea Mântuitorului nu trebuie să permită ca ceva să stea în calea procesului lor de sfinţire în temere de Dumnezeu. Orele preţioase, în loc să fie dedicate plăcerii, etalării sau căutării de câştig, ar trebui devotate studiului serios şi cu rugăciune al Cuvântului adevărului. Subiectul sanctuarului şi al judecăţii de cercetare trebuie clar înţeles de poporul lui Dumnezeu. Toţi oamenii au nevoie să cunoască personal poziţia şi misiunea Marelui-Preot. Altfel le va fi imposibil să manifeste acea credinţă care este absolut necesară în această perioadă sau să ocupe locul hotărât de Dumnezeu pentru ei. Fiecare om are un suflet pe care poate să-l salveze sau să-l piardă. Fiecare are un caz care îşi aşteaptă rândul înaintea barei de judecată a lui Dumnezeu. Fiecare trebuie să-L întâlnească faţă în faţă pe marele Judecător. Cât de important este deci ca fiecare om să contemple deseori scena solemnă a începerii judecăţii şi a deschiderii cărţilor, când, odată cu Daniel, fiecare mântuit îşi va primi partea de moştenire la sfârşitul timpului.

Cei care au fost edificaţi asupra acestor subiecte trebuie să dea mărturie despre marile adevăruri încredinţate de Dumnezeu. Sanctuarul din ceruri este centrul lucrării lui Hristos în favoarea oamenilor şi îl priveşte pe fiecare om care trăieşte pe pământ. Sanctuarul ne dezvăluie planul de răscumpărare, conducându-ne până la sfârşitul timpului şi descoperindu-ne deznodământul triumfal al luptei dintre neprihănire şi păcat. Este fundamental ca toţi oamenii să analizeze în profunzime aceste subiecte şi să fie în stare să dea un răspuns oricui le cere să-şi motiveze speranţa pe care o au.

Tragedia veacurilor, pp. 487-489

Împreună spre casă
Împreună spre casă
"Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa.Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor