Articolul precedentBiruința din pustiu
  Articolul următorMinunea din mâinile noastre

  Adevăratul Mijlocitor

  Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie. (Evrei 4:16)

  Prin lucrarea de mijlocire a lui Hristos, dragostea lui Dumnezeu a fost descoperită în desăvârşirea ei înaintea muritorilor şi îngerilor.

  El stă în picioare ca să mijlocească pentru tine. El este Marele-Preot care pledează în favoarea ta, iar tu trebuie să vii şi să-ţi prezinţi cazul înaintea Tatălui prin Isus Hristos. Aşa găseşti acces la Dumnezeu şi, chiar dacă păcătuieşti, cazul tău nu este fără speranţă. „Dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos cel neprihănit” (1 Ioan 2:1).

  Hristos este Răscumpărătorul nostru; El nu va profita de pe urma mărturisirilor tale umilitoare. Dacă ai un păcat, de orice fel, mărturiseşte-l lui Hristos, singurul mijlocitor între Dumnezeu şi om.

  El ne înfăţişează înaintea Tatălui îmbrăcaţi în haina albă a caracterului Său. El pledează înaintea lui Dumnezeu în favoarea noastră, spunând: „Eu am luat locul păcătosului. Nu privi la acest copil rătăcit, ci priveşte la Mine.” Dacă Satana aduce acuzaţii grave împotriva sufletelor noastre, revendicându-ne ca pradă a sa, sângele lui Hristos pledează cu mai mare putere în favoarea noastră.

  Lucrarea lui Hristos din sanctuarul de sus de a prezenta clipă de clipă sângele Său înaintea tronului harului, în timp ce mijloceşte pentru noi, ar trebui să lase o impresie adâncă asupra inimii noastre, ca să realizăm cât de valoroasă este fiecare clipă. Isus trăieşte pururea ca să mijlocească pentru noi; dar o singură clipă pierdută cu nepăsare nu mai poate fi recuperată niciodată.

  Gândeşte-te la Isus! El Se află în locaşul Lui sfânt, dar nu este singur, ci este înconjurat de zece mii de ori zece mii de îngeri cereşti, care aşteaptă porunca Sa. Iar El le porunceşte să plece şi să lucreze pentru sfântul cel mai slab care-şi pune încrederea în Dumnezeu. Mari şi mici, bogaţi şi săraci, toţi au la îndemână acelaşi ajutor.

  Ia în considerare acest fapt măreţ că Hristos nu încetează să Se implice în lucrarea solemnă din sanctuarul ceresc şi că, dacă porţi jugul Său, dacă iei povara Sa, te vei implica într-o lucrare de o natură asemănătoare cu cea a Căpeteniei tale vii.

  The Faith I Live By, p. 205

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...