Articolul precedentBiruința din pustiu
  Articolul următorMinunea din mâinile noastre

  Adevăratul Mijlocitor

  Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie. (Evrei 4:16)

  Prin lucrarea de mijlocire a lui Hristos, dragostea lui Dumnezeu a fost descoperită în desăvârşirea ei înaintea muritorilor şi îngerilor.

  El stă în picioare ca să mijlocească pentru tine. El este Marele-Preot care pledează în favoarea ta, iar tu trebuie să vii şi să-ţi prezinţi cazul înaintea Tatălui prin Isus Hristos. Aşa găseşti acces la Dumnezeu şi, chiar dacă păcătuieşti, cazul tău nu este fără speranţă. „Dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos cel neprihănit” (1 Ioan 2:1).

  Hristos este Răscumpărătorul nostru; El nu va profita de pe urma mărturisirilor tale umilitoare. Dacă ai un păcat, de orice fel, mărturiseşte-l lui Hristos, singurul mijlocitor între Dumnezeu şi om.

  El ne înfăţişează înaintea Tatălui îmbrăcaţi în haina albă a caracterului Său. El pledează înaintea lui Dumnezeu în favoarea noastră, spunând: „Eu am luat locul păcătosului. Nu privi la acest copil rătăcit, ci priveşte la Mine.” Dacă Satana aduce acuzaţii grave împotriva sufletelor noastre, revendicându-ne ca pradă a sa, sângele lui Hristos pledează cu mai mare putere în favoarea noastră.

  Lucrarea lui Hristos din sanctuarul de sus de a prezenta clipă de clipă sângele Său înaintea tronului harului, în timp ce mijloceşte pentru noi, ar trebui să lase o impresie adâncă asupra inimii noastre, ca să realizăm cât de valoroasă este fiecare clipă. Isus trăieşte pururea ca să mijlocească pentru noi; dar o singură clipă pierdută cu nepăsare nu mai poate fi recuperată niciodată.

  Gândeşte-te la Isus! El Se află în locaşul Lui sfânt, dar nu este singur, ci este înconjurat de zece mii de ori zece mii de îngeri cereşti, care aşteaptă porunca Sa. Iar El le porunceşte să plece şi să lucreze pentru sfântul cel mai slab care-şi pune încrederea în Dumnezeu. Mari şi mici, bogaţi şi săraci, toţi au la îndemână acelaşi ajutor.

  Ia în considerare acest fapt măreţ că Hristos nu încetează să Se implice în lucrarea solemnă din sanctuarul ceresc şi că, dacă porţi jugul Său, dacă iei povara Sa, te vei implica într-o lucrare de o natură asemănătoare cu cea a Căpeteniei tale vii.

  The Faith I Live By, p. 205

  Adevăratul Mijlocitor - 2016. Lucrarea lui Hristos din sanctuarul de sus de a prezenta clipă de clipă sângele Său înaintea tronului harului, în timp ce mijloceşte pentru noi, ar trebui să lase o impresie adâncă asupra inimii noastre, ca să realizăm cât de valoroasă este fiecare clipă. Isus trăieşte pururea ca să mijlocească pentru noi; dar o singură clipă pierdută cu nepăsare nu mai poate fi recuperată niciodată.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...