Articolul precedentAi preţ în ochii mei şi te iubesc
  Articolul următorCuvinte adevărate

  Simpatia lui Isus față de poporul Său

  Acela care locuieşte în sanctuarul ceresc judecă drept. El are o simpatie mai mare faţă de poporul Său care se luptă cu ispitele într-o lume a păcatului, decât faţă de oastea îngerilor care înconjoară tronul Său.

  Întregul cer manifestă cel mai mare interes faţă de această lume cât un fir de praf, deoarece Hristos a plătit un preţ infinit pentru sufletele locuitorilor ei. Răscumpărătorul lumii a legat pământul de cer prin legăturile fiinţelor inteligente, căci răscumpăraţii Domnului sunt aici. Fiinţele cereşti încă mai vizitează pământul, ca în zilele când umblau şi vorbeau cu Avraam şi cu Moise. În mijlocul activităţii intense din marile noastre oraşe, în mijlocul mulţimilor care se îngrămădesc pe străzi şi umplu târgurile – unde de dimineaţă şi până seara oamenii se comportă ca şi când afacerile, sportul şi plăcerile ar fi totul în viaţă, unde sunt atât de puţini care să contemple realităţile nevăzute – chiar şi aici. Cerul are încă veghetorii şi sfinţii Săi. Există fiinţe nevăzute care observă fiecare cuvânt şi fiecare faptă a oamenilor. În orice întâlnire de afaceri sau de distracţii, în orice adunare de închinare, sunt mai mulţi ascultători decât pot fi văzuţi cu ochiul normal. Uneori, fiinţele inteligente cereşti înlătură cortina care ascunde lumea nevăzută, astfel încât gândurile noastre să poată fi abătute de la agitaţia şi iureşul vieţii şi să luăm în considerare faptul că există martori nevăzuţi la tot ce spunem sau facem.

  Trebuie să înţelegem mai bine misiunea vizitatorilor angelici. Ar fi bine să ne gândim că fiinţele cereşti conlucrează cu noi şi ne poartă de grijă în tot ce facem. Armate invizibile de lumină şi putere sunt alături de cei slabi şi umili, care cred şi invocă făgăduinţele lui Dumnezeu. Heruvimii, serafimii şi îngerii care excelează în putere – de zece mii de ori zece mii şi mii de mii – stau la dreapta Sa, „toţi duhuri slujitoare trimise să îndeplinească o slujbă pentru cei ce vor moşteni mântuirea” (Evrei 1:14).

  Prin intermediul acestor mesageri îngereşti, se păstrează un raport fidel al cuvintelor şi faptelor tuturor oamenilor. Toate actele de cruzime sau de nedreptate faţă de cei din poporul lui Dumnezeu, toate câte au suferit din cauza celor ce fac răul, sunt înregistrate în ceruri.

  Parabolele Domnului Hristos, pp. 176-177

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...