Articolul precedentAi preţ în ochii mei şi te iubesc
  Articolul următorCuvinte adevărate

  Simpatia lui Isus față de poporul Său

  Acela care locuieşte în sanctuarul ceresc judecă drept. El are o simpatie mai mare faţă de poporul Său care se luptă cu ispitele într-o lume a păcatului, decât faţă de oastea îngerilor care înconjoară tronul Său.

  Întregul cer manifestă cel mai mare interes faţă de această lume cât un fir de praf, deoarece Hristos a plătit un preţ infinit pentru sufletele locuitorilor ei. Răscumpărătorul lumii a legat pământul de cer prin legăturile fiinţelor inteligente, căci răscumpăraţii Domnului sunt aici. Fiinţele cereşti încă mai vizitează pământul, ca în zilele când umblau şi vorbeau cu Avraam şi cu Moise. În mijlocul activităţii intense din marile noastre oraşe, în mijlocul mulţimilor care se îngrămădesc pe străzi şi umplu târgurile – unde de dimineaţă şi până seara oamenii se comportă ca şi când afacerile, sportul şi plăcerile ar fi totul în viaţă, unde sunt atât de puţini care să contemple realităţile nevăzute – chiar şi aici. Cerul are încă veghetorii şi sfinţii Săi. Există fiinţe nevăzute care observă fiecare cuvânt şi fiecare faptă a oamenilor. În orice întâlnire de afaceri sau de distracţii, în orice adunare de închinare, sunt mai mulţi ascultători decât pot fi văzuţi cu ochiul normal. Uneori, fiinţele inteligente cereşti înlătură cortina care ascunde lumea nevăzută, astfel încât gândurile noastre să poată fi abătute de la agitaţia şi iureşul vieţii şi să luăm în considerare faptul că există martori nevăzuţi la tot ce spunem sau facem.

  Trebuie să înţelegem mai bine misiunea vizitatorilor angelici. Ar fi bine să ne gândim că fiinţele cereşti conlucrează cu noi şi ne poartă de grijă în tot ce facem. Armate invizibile de lumină şi putere sunt alături de cei slabi şi umili, care cred şi invocă făgăduinţele lui Dumnezeu. Heruvimii, serafimii şi îngerii care excelează în putere – de zece mii de ori zece mii şi mii de mii – stau la dreapta Sa, „toţi duhuri slujitoare trimise să îndeplinească o slujbă pentru cei ce vor moşteni mântuirea” (Evrei 1:14).

  Prin intermediul acestor mesageri îngereşti, se păstrează un raport fidel al cuvintelor şi faptelor tuturor oamenilor. Toate actele de cruzime sau de nedreptate faţă de cei din poporul lui Dumnezeu, toate câte au suferit din cauza celor ce fac răul, sunt înregistrate în ceruri.

  Parabolele Domnului Hristos, pp. 176-177

  Simpatia lui Isus față de poporul Său - 2016. Armate invizibile de lumină şi putere sunt alături de cei slabi şi umili, care cred şi invocă făgăduinţele lui Dumnezeu. Heruvimii, serafimii şi îngerii care excelează în putere - de zece mii de ori zece mii şi mii de mii - stau la dreapta Sa.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...