Articolul precedentRăspunsul neaşteptat
  Articolul următorDumnezeu intervine!

  Lucrarea împreună cu Marele nostru Preot

  Astfel, fiindcă avem un Mare-Preot însemnat, care a străbătut cerurile, pe Isus, Fiul lui Dumnezeu, să rămânem tari în mărturisirea noastră. (Evrei 4:14)

  Trebuie să ne umplem cu acelaşi spirit care era în Hristos Isus. Hristos lucrează pentru noi; vom lucra noi pentru El în domeniile Sale de interes? Copii, cultivaţi răbdarea, credinţa şi speranţa. Domnul să vă sporească bucuria credinţei în acest Mijlocitor care trăieşte pururea. Încercaţi să nu lăsaţi să treacă nicio zi fără să conştientizaţi responsabilitatea pe care o aveţi înaintea lui Dumnezeu prin jertfa singurului Său Fiu. Isus nu primeşte slavă din partea niciunuia dintre pârâşii fraţilor. Să nu lăsăm să treacă nicio zi fără să vindecăm şi să reparăm răni vechi. Să cultivaţi dragostea şi să nu vă iasă de pe buze niciun cuvânt de bănuială rea. Închideţi rapid uşa aceasta şi lăsaţi-o închisă; deschideţi uşa unde domneşte Hristos şi lăsaţi-o deschisă, fiindcă ştim ce valoare au jertfa Sa şi dragostea Sa neschimbătoare. Beţi apă curată din fântânile Libanului, dar refuzaţi apele murdare din vale – sentimentele întunecate, de suspiciune. Există mulţi oameni sinceri în lucrare şi nu trebuie să ne afecteze faptul că alţii se îmbracă în haina amărăciunii? Să ne ferească Dumnezeu! Nici măcar una din zece închipuiri ale răului nu merită luată în considerare şi repetată. Eliminaţi din vorbirea voastră orice asprime; vorbiţi frumos şi menţineţi-vă ferm încrederea în Isus.

  Noi avem un Apărător viu care mijloceşte pentru noi. Atunci să devenim apărători de principiu ai celor care greşesc. „Şi fiindcă avem un Mare-Preot pus peste casa lui Dumnezeu [aceasta este mijlocirea în favoarea noastră], să ne apropiem cu o inimă curată, cu credinţă deplină, cu inimile stropite şi curăţite de un cuget rău şi cu trupul spălat cu o apă curată. Să ţinem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre.” El este „un Mare-Preot milos şi vrednic de încredere” (Evrei 10:22,23; 2:17).

  Aşadar, după cum El lucrează pentru noi, să lucrăm şi noi cu tot atâta seriozitate şi interes la promovarea unităţii dintre noi. Hristos S-a rugat ca noi să fim de aceeaşi natură şi unire care există între El şi Tatăl Său. În tot ce facem, să încercăm să ne asigurăm încrederea în dragostea reciprocă şi vom răspunde astfel rugăciunii lui Isus Hristos. […] Rămâneţi aproape de Isus şi gândiţi-vă la multele încurajări pe care ni le-a dat, pentru ca noi, la rândul nostru, să le oferim altora.

  Lift Him Up, p. 321

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  Înțelegere și sprijin

  Doamne, dă-ne blândețea și iubirea Ta! PROVOCARE: Dacă ai în familie sau în biserică un tânăr care se luptă cu viciile, sună-l și spune-i că îi ești alături și roagă-te pentru el!

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...