Articolul precedentRăspunsul neaşteptat
  Articolul următorDumnezeu intervine!

  Lucrarea împreună cu Marele nostru Preot

  Astfel, fiindcă avem un Mare-Preot însemnat, care a străbătut cerurile, pe Isus, Fiul lui Dumnezeu, să rămânem tari în mărturisirea noastră. (Evrei 4:14)

  Trebuie să ne umplem cu acelaşi spirit care era în Hristos Isus. Hristos lucrează pentru noi; vom lucra noi pentru El în domeniile Sale de interes? Copii, cultivaţi răbdarea, credinţa şi speranţa. Domnul să vă sporească bucuria credinţei în acest Mijlocitor care trăieşte pururea. Încercaţi să nu lăsaţi să treacă nicio zi fără să conştientizaţi responsabilitatea pe care o aveţi înaintea lui Dumnezeu prin jertfa singurului Său Fiu. Isus nu primeşte slavă din partea niciunuia dintre pârâşii fraţilor. Să nu lăsăm să treacă nicio zi fără să vindecăm şi să reparăm răni vechi. Să cultivaţi dragostea şi să nu vă iasă de pe buze niciun cuvânt de bănuială rea. Închideţi rapid uşa aceasta şi lăsaţi-o închisă; deschideţi uşa unde domneşte Hristos şi lăsaţi-o deschisă, fiindcă ştim ce valoare au jertfa Sa şi dragostea Sa neschimbătoare. Beţi apă curată din fântânile Libanului, dar refuzaţi apele murdare din vale – sentimentele întunecate, de suspiciune. Există mulţi oameni sinceri în lucrare şi nu trebuie să ne afecteze faptul că alţii se îmbracă în haina amărăciunii? Să ne ferească Dumnezeu! Nici măcar una din zece închipuiri ale răului nu merită luată în considerare şi repetată. Eliminaţi din vorbirea voastră orice asprime; vorbiţi frumos şi menţineţi-vă ferm încrederea în Isus.

  Noi avem un Apărător viu care mijloceşte pentru noi. Atunci să devenim apărători de principiu ai celor care greşesc. „Şi fiindcă avem un Mare-Preot pus peste casa lui Dumnezeu [aceasta este mijlocirea în favoarea noastră], să ne apropiem cu o inimă curată, cu credinţă deplină, cu inimile stropite şi curăţite de un cuget rău şi cu trupul spălat cu o apă curată. Să ţinem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre.” El este „un Mare-Preot milos şi vrednic de încredere” (Evrei 10:22,23; 2:17).

  Aşadar, după cum El lucrează pentru noi, să lucrăm şi noi cu tot atâta seriozitate şi interes la promovarea unităţii dintre noi. Hristos S-a rugat ca noi să fim de aceeaşi natură şi unire care există între El şi Tatăl Său. În tot ce facem, să încercăm să ne asigurăm încrederea în dragostea reciprocă şi vom răspunde astfel rugăciunii lui Isus Hristos. […] Rămâneţi aproape de Isus şi gândiţi-vă la multele încurajări pe care ni le-a dat, pentru ca noi, la rândul nostru, să le oferim altora.

  Lift Him Up, p. 321

  Lucrarea împreună cu Marele nostru Preot - 2016. Să nu lăsăm să treacă nicio zi fără să vindecăm şi să reparăm răni vechi. Să cultivaţi dragostea şi să nu vă iasă de pe buze niciun cuvânt de bănuială rea. Închideţi rapid uşa aceasta şi lăsaţi-o închisă; deschideţi uşa unde domneşte Hristos şi lăsaţi-o deschisă.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...