Articolul precedentUn ajutor pentru cei în nevoi
  Articolul următorO transformare de 180°

  Isus nu-Și uită biserica

  De aceea, fraţi sfinţi care aveţi parte de chemarea cerească, aţintiţi-vă privirile la Apostolul şi Marele-Preot al mărturisirii noastre, adică Isus. (Evrei 3:1)

  Domnul nostru răstignit pledează pentru noi înaintea Tatălui, la tronul harului. Noi putem invoca jertfa Lui ispăşitoare pentru iertarea, îndreptăţirea şi sfinţirea noastră. Mielul junghiat este unica noastră speranţă. Credinţa noastră priveşte la El, se prinde de El ca de singurul care poate mântui în chip desăvârşit, iar parfumul ofrandei atotsuficiente este acceptat de Tatăl. Lui Hristos I-a fost dată toată puterea în cer şi pe pământ şi toate lucrurile îi sunt cu putinţă celui ce crede. Slava lui Hristos este preocupată de succesul nostru. El este vădit interesat de toţi oamenii. El este Mântuitorul nostru care simte împreună cu noi. […]

  Să ne aducem aminte că Marele nostru Preot pledează înaintea scaunului harului în favoarea poporului Său răscumpărat. El trăieşte pururea ca să mijlocească pentru noi. „Dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos cel neprihănit.”

  Sângele lui Isus pledează cu putere şi eficienţă pentru cei necredincioşi, pentru cei răzvrătiţi, pentru cei care păcătuiesc împotriva marii lumini şi iubiri. Satana stă la dreapta noastră ca să ne acuze, iar Apărătorul nostru stă la dreapta lui Dumnezeu ca să pledeze pentru noi. El nu a pierdut niciun caz ce I-a fost încredinţat. Putem avea încredere în El, fiindcă plasează meritele Sale în dreptul nostru. Amintiţi-vă ce rugăciune a înălţat înainte să fie trădat şi judecat! Auziţi ce rugăciune a făcut pentru noi; pentru că Şi-a adus aminte de noi!

  El nu-Şi va uita biserica în lumea aceasta a ispitei. El priveşte la poporul Său încercat şi suferind şi se roagă pentru ei. […] Da, El Se uită la poporul Său din lumea aceasta, din lumea aceasta prigonitoare, care poartă pecetea şi cicatricea blestemului, şi ştie că ei au nevoie de toate resursele divine ale simpatiei şi dragostei Sale. Înainte-mergătorul nostru a intrat pentru noi în templu, dar îl leagă de poporul Său cea mai strânsă simpatie, prin lanţul de aur al dragostei şi adevărului.

  El mijloceşte pentru cei mai umili, pentru cei mai apăsaţi şi mai suferinzi, pentru cei mai încercaţi şi ispitiţi. Cu mâinile ridicate, El spune: „Te-am săpat pe palmele Mele.” Lui Dumnezeu îi place să-L asculte pe Fiul Său şi răspunde cererilor Sale.

  Comentariul biblic adventist de ziua a şaptea, voi. 7, p. 948

  Isus nu-Și uită biserica - 2016. Sângele lui Isus pledează cu putere şi eficienţă pentru cei necredincioşi, pentru cei răzvrătiţi, pentru cei care păcătuiesc împotriva marii lumini şi iubiri. Satana stă la dreapta noastră ca să ne acuze, iar Apărătorul nostru stă la dreapta lui Dumnezeu ca să pledeze pentru noi. El nu a pierdut niciun caz ce I-a fost încredinţat.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...