Articolul precedentUn ajutor pentru cei în nevoi
  Articolul următorO transformare de 180°

  Isus nu-Și uită biserica

  De aceea, fraţi sfinţi care aveţi parte de chemarea cerească, aţintiţi-vă privirile la Apostolul şi Marele-Preot al mărturisirii noastre, adică Isus. (Evrei 3:1)

  Domnul nostru răstignit pledează pentru noi înaintea Tatălui, la tronul harului. Noi putem invoca jertfa Lui ispăşitoare pentru iertarea, îndreptăţirea şi sfinţirea noastră. Mielul junghiat este unica noastră speranţă. Credinţa noastră priveşte la El, se prinde de El ca de singurul care poate mântui în chip desăvârşit, iar parfumul ofrandei atotsuficiente este acceptat de Tatăl. Lui Hristos I-a fost dată toată puterea în cer şi pe pământ şi toate lucrurile îi sunt cu putinţă celui ce crede. Slava lui Hristos este preocupată de succesul nostru. El este vădit interesat de toţi oamenii. El este Mântuitorul nostru care simte împreună cu noi. […]

  Să ne aducem aminte că Marele nostru Preot pledează înaintea scaunului harului în favoarea poporului Său răscumpărat. El trăieşte pururea ca să mijlocească pentru noi. „Dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos cel neprihănit.”

  Sângele lui Isus pledează cu putere şi eficienţă pentru cei necredincioşi, pentru cei răzvrătiţi, pentru cei care păcătuiesc împotriva marii lumini şi iubiri. Satana stă la dreapta noastră ca să ne acuze, iar Apărătorul nostru stă la dreapta lui Dumnezeu ca să pledeze pentru noi. El nu a pierdut niciun caz ce I-a fost încredinţat. Putem avea încredere în El, fiindcă plasează meritele Sale în dreptul nostru. Amintiţi-vă ce rugăciune a înălţat înainte să fie trădat şi judecat! Auziţi ce rugăciune a făcut pentru noi; pentru că Şi-a adus aminte de noi!

  El nu-Şi va uita biserica în lumea aceasta a ispitei. El priveşte la poporul Său încercat şi suferind şi se roagă pentru ei. […] Da, El Se uită la poporul Său din lumea aceasta, din lumea aceasta prigonitoare, care poartă pecetea şi cicatricea blestemului, şi ştie că ei au nevoie de toate resursele divine ale simpatiei şi dragostei Sale. Înainte-mergătorul nostru a intrat pentru noi în templu, dar îl leagă de poporul Său cea mai strânsă simpatie, prin lanţul de aur al dragostei şi adevărului.

  El mijloceşte pentru cei mai umili, pentru cei mai apăsaţi şi mai suferinzi, pentru cei mai încercaţi şi ispitiţi. Cu mâinile ridicate, El spune: „Te-am săpat pe palmele Mele.” Lui Dumnezeu îi place să-L asculte pe Fiul Său şi răspunde cererilor Sale.

  Comentariul biblic adventist de ziua a şaptea, voi. 7, p. 948

  Isus nu-Și uită biserica - 2016. Sângele lui Isus pledează cu putere şi eficienţă pentru cei necredincioşi, pentru cei răzvrătiţi, pentru cei care păcătuiesc împotriva marii lumini şi iubiri. Satana stă la dreapta noastră ca să ne acuze, iar Apărătorul nostru stă la dreapta lui Dumnezeu ca să pledeze pentru noi. El nu a pierdut niciun caz ce I-a fost încredinţat.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...