Articolul precedentUn ajutor pentru cei în nevoi
  Articolul următorO transformare de 180°

  Isus nu-Și uită biserica

  De aceea, fraţi sfinţi care aveţi parte de chemarea cerească, aţintiţi-vă privirile la Apostolul şi Marele-Preot al mărturisirii noastre, adică Isus. (Evrei 3:1)

  Domnul nostru răstignit pledează pentru noi înaintea Tatălui, la tronul harului. Noi putem invoca jertfa Lui ispăşitoare pentru iertarea, îndreptăţirea şi sfinţirea noastră. Mielul junghiat este unica noastră speranţă. Credinţa noastră priveşte la El, se prinde de El ca de singurul care poate mântui în chip desăvârşit, iar parfumul ofrandei atotsuficiente este acceptat de Tatăl. Lui Hristos I-a fost dată toată puterea în cer şi pe pământ şi toate lucrurile îi sunt cu putinţă celui ce crede. Slava lui Hristos este preocupată de succesul nostru. El este vădit interesat de toţi oamenii. El este Mântuitorul nostru care simte împreună cu noi. […]

  Să ne aducem aminte că Marele nostru Preot pledează înaintea scaunului harului în favoarea poporului Său răscumpărat. El trăieşte pururea ca să mijlocească pentru noi. „Dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos cel neprihănit.”

  Sângele lui Isus pledează cu putere şi eficienţă pentru cei necredincioşi, pentru cei răzvrătiţi, pentru cei care păcătuiesc împotriva marii lumini şi iubiri. Satana stă la dreapta noastră ca să ne acuze, iar Apărătorul nostru stă la dreapta lui Dumnezeu ca să pledeze pentru noi. El nu a pierdut niciun caz ce I-a fost încredinţat. Putem avea încredere în El, fiindcă plasează meritele Sale în dreptul nostru. Amintiţi-vă ce rugăciune a înălţat înainte să fie trădat şi judecat! Auziţi ce rugăciune a făcut pentru noi; pentru că Şi-a adus aminte de noi!

  El nu-Şi va uita biserica în lumea aceasta a ispitei. El priveşte la poporul Său încercat şi suferind şi se roagă pentru ei. […] Da, El Se uită la poporul Său din lumea aceasta, din lumea aceasta prigonitoare, care poartă pecetea şi cicatricea blestemului, şi ştie că ei au nevoie de toate resursele divine ale simpatiei şi dragostei Sale. Înainte-mergătorul nostru a intrat pentru noi în templu, dar îl leagă de poporul Său cea mai strânsă simpatie, prin lanţul de aur al dragostei şi adevărului.

  El mijloceşte pentru cei mai umili, pentru cei mai apăsaţi şi mai suferinzi, pentru cei mai încercaţi şi ispitiţi. Cu mâinile ridicate, El spune: „Te-am săpat pe palmele Mele.” Lui Dumnezeu îi place să-L asculte pe Fiul Său şi răspunde cererilor Sale.

  Comentariul biblic adventist de ziua a şaptea, voi. 7, p. 948

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...