Isus, judecător drept

  Prin urmare, a trebuit să Se asemene fraţilor Săi în toate lucrurile ca să poată fi, în ceea ce priveşte legăturile cu Dumnezeu, un mare-preot milos şi vrednic de încredere, ca să facă ispăşire pentru păcatele norodului. (Evrei 2:17)

  Isus Şi-a îmbrăcat natura divină în natura umană ca să poată ajunge la oameni. Apostolul spune: „Astfel, deci, deoarece copiii sunt părtaşi sângelui şi cărnii, tot aşa şi El însuşi a fost deopotrivă părtaş la ele… Căci negreşit, nu în ajutorul îngerilor vine El, ci în ajutorul seminţei lui Avraam. Prin urmare, a trebuit să Se asemene fraţilor Săi în toate lucrurile ca să poată fi, în ce priveşte legăturile cu Dumnezeu, un mare preot milos şi vrednic de încredere, ca să facă ispăşire pentru păcatele norodului. Şi prin faptul că El însuşi a fost ispitit în ceea ce a suferit, poate să vină în ajutorul celor ce sunt ispitiţi.” Isus este singurul care a trăit vreodată în trup şi care poate să judece după dreptate. Când privesc la faptele exterioare, oamenii pot condamna şi smulge din rădăcină ceea ce ei cred că este neghină, dar se pot înşela foarte mult. Atât pastorii, cât şi laicii ar trebui să studieze Biblia şi să înţeleagă cum să se poarte cu cei greşiţi. Ei n-ar trebui să se pripească, să fie motivaţi de prejudecăţi sau de favoritism, să se repeadă cu inimă insensibilă ca să smulgă pe unul şi să doboare pe altul; pentru că aceasta este o lucrare deosebit de solemnă. Când îi critică şi îi condamnă pe fraţii şi pe surorile lor de credinţă, acuzatorii rănesc şi lovesc sufletele pentru care a murit Hristos. Hristos i-a cumpărat cu sângele Său preţios şi, cu toate că alţii, judecând după aparenţe, pronunţă împotriva lor o sentinţă, judecata lor din curţile cerului este mai favorabilă decât cea a acuzatorilor lor. Înainte ca vreunul dintre voi să vorbească împotriva altor credincioşi sau să acţioneze hotărât în vederea excluderii lor din părtăşia bisericii, să urmeze porunca apostolului: „Pe voi înşivă încercaţi-vă dacă sunteţi în credinţă. Pe voi înşivă încercaţi-vă. Nu recunoaşteţi voi că Isus Hristos este în voi? Afară numai dacă sunteţi lepădaţi.”

  Cei care vor să se dispenseze de fraţii şi de surorile lor de credinţă să analizeze bine caracterul gândurilor, motivelor, impulsurilor, scopurilor şi faptelor lor. […] Dacă la o cercetare de sine atentă şi cu rugăciune descoperim că nu putem suporta testul cercetării omeneşti, atunci cum vom suporta testul privirii lui Dumnezeu, dacă ne facem judecători peste alţii?

  Înainte să-i judecăm pe alţii, prima lucrare a noastră este să veghem şi să ne rugăm, să declarăm război relelor din inimile noastre prin harul lui Hristos.

  Review and Herald, 3 ianuarie 1893

  Isus, judecător drept - 2016. Înainte să-i judecăm pe alţii, prima lucrare a noastră este să veghem şi să ne rugăm, să declarăm război relelor din inimile noastre prin harul lui Hristos.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...