Ispășire desăvârșită

  Dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos cel neprihănit. (1 Ioan 2:1)

  Isus este Apărătorul nostru, Marele nostru Preot, Mijlocitorul nostru. Noi ne aflăm în situaţia în care se aflau israeliţii în Ziua Ispăşirii. În momentul când marele-preot intra în Locul Preasfânt, care reprezintă locul unde pledează acum Marele nostru Preot, şi stropea sângele ispăşitor pe scaunul harului, afară nu era adusă nicio jertfă. În timp ce preotul mijlocea înaintea lui Dumnezeu, fiecare inimă trebuia să fie plecată adânc, implorând iertare pentru păcat.

  Tipul s-a întâlnit cu antitipul în moartea lui Hristos, Mielul junghiat pentru păcatele lumii. Marele nostru Preot a adus singura jertfa care are valoare pentru mântuirea noastră. Când S-a oferit pe Sine pe cruce, a fost făcută o ispăşire desăvârşită pentru păcatele poporului. Noi stăm acum în curtea exterioară, aşteptând cu dor fericita nădejde, arătarea în slavă a Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos. Afară nu mai trebuie aduse jertfe, fiindcă Marele-Preot îşi împlineşte lucrarea în Locul Preasfânt. În mijlocirea Sa ca Apărător al nostru, Hristos nu are nevoie de meritul nimănui, de mijlocirea nimănui. El este singurul purtător al păcatului, singura jertfă pentru păcat. Rugăciunea şi mărturisirea trebuie înălţate la Acela care a intrat o dată pentru totdeauna în Locul Preasfânt. El va mântui în chip desăvârşit pe toţi aceia care vin la El prin credinţă. El trăieşte pururea ca să mijlocească pentru noi. […]

  Hristos L-a reprezentat pe Tatăl înaintea lumii şi îi reprezintă înaintea lui Dumnezeu pe cei aleşi în care a refăcut chipul moral divin. Ei sunt moştenirea Lui. El le spune: „Cine M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl.” Niciun om „nu cunoaşte deplin pe Fiul, în afară de Tatăl; tot astfel nimeni nu cunoaşte deplin pe Tatăl, în afară de Fiul şi acela căruia vrea Fiul să i-L descopere”. Niciun preot, niciun om religios nu îl poate descoperi pe Tatăl vreunui fiu sau vreunei fiice a lui Adam. Noi avem un singur Apărător, un singur Mijlocitor care poate să ierte fărădelegea. Să nu ni se umple atunci inimile cu recunoştinţă faţă de Acela care L-a dat pe Isus ca jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre? Gândiţi-vă adânc la dragostea pe care ne-a arătat-o Tatăl, la dragostea pe care a manifestat-o faţă de noi. Nu putem măsura dragostea Sa; pentru că nu există unitate de măsură. Putem măsura infinitul? Nu putem decât să arătăm spre Calvar, spre Mielul înjunghiat de la întemeierea lumii.

  Signs of the Times, 28 iunie 1899

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...