Ispășire desăvârșită

  Dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos cel neprihănit. (1 Ioan 2:1)

  Isus este Apărătorul nostru, Marele nostru Preot, Mijlocitorul nostru. Noi ne aflăm în situaţia în care se aflau israeliţii în Ziua Ispăşirii. În momentul când marele-preot intra în Locul Preasfânt, care reprezintă locul unde pledează acum Marele nostru Preot, şi stropea sângele ispăşitor pe scaunul harului, afară nu era adusă nicio jertfă. În timp ce preotul mijlocea înaintea lui Dumnezeu, fiecare inimă trebuia să fie plecată adânc, implorând iertare pentru păcat.

  Tipul s-a întâlnit cu antitipul în moartea lui Hristos, Mielul junghiat pentru păcatele lumii. Marele nostru Preot a adus singura jertfa care are valoare pentru mântuirea noastră. Când S-a oferit pe Sine pe cruce, a fost făcută o ispăşire desăvârşită pentru păcatele poporului. Noi stăm acum în curtea exterioară, aşteptând cu dor fericita nădejde, arătarea în slavă a Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos. Afară nu mai trebuie aduse jertfe, fiindcă Marele-Preot îşi împlineşte lucrarea în Locul Preasfânt. În mijlocirea Sa ca Apărător al nostru, Hristos nu are nevoie de meritul nimănui, de mijlocirea nimănui. El este singurul purtător al păcatului, singura jertfă pentru păcat. Rugăciunea şi mărturisirea trebuie înălţate la Acela care a intrat o dată pentru totdeauna în Locul Preasfânt. El va mântui în chip desăvârşit pe toţi aceia care vin la El prin credinţă. El trăieşte pururea ca să mijlocească pentru noi. […]

  Hristos L-a reprezentat pe Tatăl înaintea lumii şi îi reprezintă înaintea lui Dumnezeu pe cei aleşi în care a refăcut chipul moral divin. Ei sunt moştenirea Lui. El le spune: „Cine M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl.” Niciun om „nu cunoaşte deplin pe Fiul, în afară de Tatăl; tot astfel nimeni nu cunoaşte deplin pe Tatăl, în afară de Fiul şi acela căruia vrea Fiul să i-L descopere”. Niciun preot, niciun om religios nu îl poate descoperi pe Tatăl vreunui fiu sau vreunei fiice a lui Adam. Noi avem un singur Apărător, un singur Mijlocitor care poate să ierte fărădelegea. Să nu ni se umple atunci inimile cu recunoştinţă faţă de Acela care L-a dat pe Isus ca jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre? Gândiţi-vă adânc la dragostea pe care ne-a arătat-o Tatăl, la dragostea pe care a manifestat-o faţă de noi. Nu putem măsura dragostea Sa; pentru că nu există unitate de măsură. Putem măsura infinitul? Nu putem decât să arătăm spre Calvar, spre Mielul înjunghiat de la întemeierea lumii.

  Signs of the Times, 28 iunie 1899

  Ispășire desăvârșită - 2016. Noi avem un singur Apărător, un singur Mijlocitor care poate să ierte fărădelegea. Să nu ni se umple atunci inimile cu recunoştinţă faţă de Acela care L-a dat pe Isus ca jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre?
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...