Lucifer alungat

  Şi balaurul cel mare, şarpele cel vechi, numit Diavolul şi Satana, acela care înşală întreaga lume, a fost aruncat pe pământ şi împreună cu el au fost aruncaţi şi îngerii lui. (Apocalipsa 12:9)

  Toată oştirea cerească a fost convocată înaintea Tatălui pentru a se lua o decizie în dreptul fiecăruia. Fără ruşine, Satana şi-a făcut cunoscută nemulţumirea că Hristos era preferat mai mult decât el. S-a ridicat cu aroganţă şi a insistat că trebuia să fie egal cu Dumnezeu şi că ar trebui acceptat la consfătuirea cu Tatăl ca să-i înţeleagă planurile. Dumnezeu l-a informat că numai Fiului Său îi putea dezvălui planurile secrete şi că i-a cerut întregii familii cereşti, chiar şi lui, să-I dea ascultare fără rezerve şi necondiţionat, dar că el (Satana) se dovedise nedemn de un loc în cer. Atunci, Satana a arătat jubilând spre simpatizanţii lui, care formau aproape jumătate din toţi îngerii, şi a exclamat: „Aceştia sunt de partea mea! îi vei expulza şi pe ei, făcând un aşa gol în cer?” După aceea a declarat că era pregătit să se opună autorităţii lui Hristos şi să-şi apere locul din cer prin exercitarea forţei, putere contra puterii.

  Îngerii buni au plâns când au auzit vorbele lui Satana şi laudele lui jubilante. Dumnezeu a declarat că rebelii nu mai puteau rămâne în cer. Ei îşi păstraseră statutul înalt şi fericit cu condiţia ascultării de legea pe care Dumnezeu o dăduse pentru a guverna ordinul înalt al fiinţelor inteligente. Dar nu se luase nicio măsură pentru salvarea acelora care ar fi cutezat să încalce Legea Sa. Satana a devenit tot mai îndrăzneţ în rebeliunea lui şi şi-a exprimat dispreţul faţă de Legea Creatorului. El nu o putea suporta. A pretins că îngerii nu aveau nevoie de nicio lege şi că trebuiau lăsaţi liberi să-şi urmeze propria voinţă, care avea să-i îndrume întotdeauna corect, că legea era o restrângere a libertăţii lor şi că unul dintre marile obiective ale poziţiei pe care o adoptase era desfiinţarea legii. El era de părere că situaţia îngerilor avea nevoie de îmbunătăţire. Dar Dumnezeu, care concepuse legi şi le înălţase la treaptă egală cu El, nu gândea aşa. Fericirea oştirii îngereşti consta din ascultarea perfectă de lege. Toţi aveau o lucrare specială ce le fusese desemnată; şi, până la răzvrătirea lui Satana, în Cer fusese ordine perfectă şi acţiune armonioasă. […]

  Tatăl S-a consultat cu Isus în privinţa îndeplinirii imediate a planului lor de a crea fiinţele umane pentru a popula pământul. El avea să le acorde o perioadă de probă pentru a le verifica loialitatea, înainte de a le oferi siguranţă veşnică.

  The Spirit of Prophecy, vol. 1, pp. 22-23

  Lucifer alungat - 2016. Satana a devenit tot mai îndrăzneţ în rebeliunea lui şi şi-a exprimat dispreţul faţă de Legea Creatorului. El nu o putea suporta. A pretins că îngerii nu aveau nevoie de nicio lege şi că trebuiau lăsaţi liberi să-şi urmeze propria voinţă, care avea să-i îndrume întotdeauna corect, că legea era o restrângere a libertăţii lor.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...