Lucifer alungat

  Şi balaurul cel mare, şarpele cel vechi, numit Diavolul şi Satana, acela care înşală întreaga lume, a fost aruncat pe pământ şi împreună cu el au fost aruncaţi şi îngerii lui. (Apocalipsa 12:9)

  Toată oştirea cerească a fost convocată înaintea Tatălui pentru a se lua o decizie în dreptul fiecăruia. Fără ruşine, Satana şi-a făcut cunoscută nemulţumirea că Hristos era preferat mai mult decât el. S-a ridicat cu aroganţă şi a insistat că trebuia să fie egal cu Dumnezeu şi că ar trebui acceptat la consfătuirea cu Tatăl ca să-i înţeleagă planurile. Dumnezeu l-a informat că numai Fiului Său îi putea dezvălui planurile secrete şi că i-a cerut întregii familii cereşti, chiar şi lui, să-I dea ascultare fără rezerve şi necondiţionat, dar că el (Satana) se dovedise nedemn de un loc în cer. Atunci, Satana a arătat jubilând spre simpatizanţii lui, care formau aproape jumătate din toţi îngerii, şi a exclamat: „Aceştia sunt de partea mea! îi vei expulza şi pe ei, făcând un aşa gol în cer?” După aceea a declarat că era pregătit să se opună autorităţii lui Hristos şi să-şi apere locul din cer prin exercitarea forţei, putere contra puterii.

  Îngerii buni au plâns când au auzit vorbele lui Satana şi laudele lui jubilante. Dumnezeu a declarat că rebelii nu mai puteau rămâne în cer. Ei îşi păstraseră statutul înalt şi fericit cu condiţia ascultării de legea pe care Dumnezeu o dăduse pentru a guverna ordinul înalt al fiinţelor inteligente. Dar nu se luase nicio măsură pentru salvarea acelora care ar fi cutezat să încalce Legea Sa. Satana a devenit tot mai îndrăzneţ în rebeliunea lui şi şi-a exprimat dispreţul faţă de Legea Creatorului. El nu o putea suporta. A pretins că îngerii nu aveau nevoie de nicio lege şi că trebuiau lăsaţi liberi să-şi urmeze propria voinţă, care avea să-i îndrume întotdeauna corect, că legea era o restrângere a libertăţii lor şi că unul dintre marile obiective ale poziţiei pe care o adoptase era desfiinţarea legii. El era de părere că situaţia îngerilor avea nevoie de îmbunătăţire. Dar Dumnezeu, care concepuse legi şi le înălţase la treaptă egală cu El, nu gândea aşa. Fericirea oştirii îngereşti consta din ascultarea perfectă de lege. Toţi aveau o lucrare specială ce le fusese desemnată; şi, până la răzvrătirea lui Satana, în Cer fusese ordine perfectă şi acţiune armonioasă. […]

  Tatăl S-a consultat cu Isus în privinţa îndeplinirii imediate a planului lor de a crea fiinţele umane pentru a popula pământul. El avea să le acorde o perioadă de probă pentru a le verifica loialitatea, înainte de a le oferi siguranţă veşnică.

  The Spirit of Prophecy, vol. 1, pp. 22-23

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...