Articolul precedentCe să facem cu singurătatea
  Articolul următorPuterea dragostei

  O protecție eternă

  Nenorocirea nu va veni de două ori. (Naum 1:9)

  Revolta lui Satana urma să constituie pentru întregul univers, de-a lungul veşniciei, o dovadă cu privire la natura şi consecinţele teribile ale păcatului. Conducerea lui Satana şi efectele ei asupra oamenilor şi îngerilor aveau să arate care este rezultatul respingerii autorităţii divine şi aveau să confirme că bunăstarea tuturor fiinţelor create de Dumnezeu depinde de existenţa guvernării şi legii Sale. Astfel, istoria acestui teribil experiment de rebeliune urma să fie un avertisment veşnic pentru toate fiinţele sfinte, care să le împiedice să mai fie înşelate cu privire la natura încălcării legii şi să le ferească de păcat şi de pedeapsa pentru acesta.

  Marele uzurpator a continuat să se declare nevinovat până la încheierea luptei din ceruri. Când s-a anunţat că el şi toţi simpatizanţii lui trebuiau să fie expulzaţi din locuinţele fericirii, conducătorul rebel şi-a declarat cu îndrăzneală dispreţul faţă de Legea Creatorului, reafirmându-şi pretenţia că îngerii nu trebuiau să fie controlaţi, ci lăsaţi să-şi urmeze propria voinţă, care avea să-i călăuzească întotdeauna corect. A denunţat preceptele divine ca fiind o restrângere a libertăţii şi a declarat că scopul lui este acela de a se asigura că legea va fi desfiinţată, pentru ca, eliberate de această restricţie, fiinţele cereşti să poată atinge un nivel superior al existenţei.

  Satana şi îngerii lui, de comun acord, au aruncat vina pentru rebeliunea lor asupra lui Hristos, declarând că, dacă n-ar fi fost mustraţi, nu s-ar fi răsculat niciodată. Astfel, încăpăţânaţi şi sfidători în necredinţa lor, încercând fără succes să răstoarne guvernarea lui Dumnezeu, însă pretinzând blasfemator că sunt victime inocente ale unei puteri tiranice, arhirebelul şi toţi simpatizanţii lui au fost, în cele din urmă, alungaţi din cer (vezi Apocalipsa 12:7-9).

  Acelaşi spirit care a insuflat rebeliune în cer inspiră rebeliune şi pe pământ. Satana a apelat în cazul oamenilor la acelaşi procedeu folosit cu îngerii. Spiritul lui domneşte acum în rândul fiilor neascultării. Ca şi el, aceştia caută să desfiinţeze restricţiile Legii lui Dumnezeu şi le promit oamenilor libertate în urma încălcării ei. Mustrarea păcatelor trezeşte şi acum ură şi opoziţie. Când avertizările lui Dumnezeu sunt prezentate conştiinţei, Satana îi face pe oameni să-şi justifice păcatele şi să caute compasiunea celorlalţi.

  Tragedia veacurilor, pp. 499-500

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...