Articolul precedentUrmărește-ți visul!
  Articolul următorCe bun este Domnul

  Încheierea timpului de probă

  Fiindcă am primit dar o împărăţie care nu se poate clătina, să ne arătăm mulţumitori şi să aducem astfel lui Dumnezeu o închinare plăcută, cu evlavie şi cu frică. (Evrei 12:28)

  Când Isus încetează să mijlocească pentru om, cazurile tuturor sunt hotărâte pentru totdeauna. Acesta este timpul când El le va cere socoteală slujitorilor Săi. Pentru cei care au neglijat pregătirea în curăţie şi sfinţenie, care să-i facă în stare să Îl aştepte şi să Îl întâmpine pe Domnul lor, soarele va apune în negură şi în întuneric şi nu va mai răsări niciodată. Timpul de har se încheie; mijlocirea lui Hristos din cer încetează. În cele din urmă, acest timp vine pe neaşteptate asupra tuturor, iar cei care au neglijat să-şi curăţească sufletul prin ascultare de adevăr sunt găsiţi dormind. Ei au obosit să aştepte şi să vegheze şi au devenit indiferenţi faţă de venirea Stăpânului. Nu au mai dorit cu ardoare după întoarcerea Lui şi au considerat că nu mai este nevoie să continue să vegheze cu stăruinţă. Au fost dezamăgiţi în aşteptările lor şi s-ar putea să fie din nou. Au ajuns la concluzia că mai aveau timp suficient pentru a se trezi. Ei voiau să se asigure că nu vor pierde ocazia de a-şi aduna o comoară pământească. Li se părea mai important să obţină cât puteau mai mult din această lume şi, în urmărirea acestui obiectiv, şi-au pierdut toată nerăbdarea şi tot interesul pentru venirea Stăpânului. […]

  Dacă aceşti oameni ar fi ştiut că lucrarea Domnului Hristos din sanctuarul ceresc se va încheia atât de curând, cât de diferită ar fi fost purtarea lor, cu câtă stăruinţă ar fi vegheat! Stăpânul, prevăzând lucrul acesta, le-a dat avertizări la vreme, poruncindu-le să vegheze. El le spune clar despre caracterul neaşteptat al revenirii Sale. El nu măsoară timpul, ca nu cumva noi să neglijăm pregătirea de fiecare clipă şi, în indolenţa noastră, să privim departe în viitor, către momentul când credem noi că va veni, şi să ne amânăm pregătirea. „Vegheaţi, deci; pentru că nu ştiţi.” Totuşi, această nesiguranţă prezisă şi acest caracter neaşteptat nu reuşesc să ne trezească din amorţeală şi să ne încurajeze să veghem în aşteptarea Stăpânului nostru, în cele din urmă, cei care nu sunt găsiţi aşteptând şi veghind sunt surprinşi în necredincioşia lor. Stăpânul vine, iar ei, în loc să fie gata să îi deschidă imediat şi să-L întâmpine, rămân adormiţi în aţipeala lor lumească şi, în final, sunt pierduţi.

  Mi-a fost prezentat un grup de oameni cu totul diferit de cel descris mai sus. Aceştia aşteptau şi vegheau. Ochii lor erau îndreptaţi spre cer şi pe buzele lor se aflau cuvintele Stăpânului lor: „Ce vă zic vouă, zic tuturor: «Vegheaţi!»”

  Mărturii, voi. 2, pp. 191-192

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...