Articolul precedentUrmărește-ți visul!
  Articolul următorCe bun este Domnul

  Încheierea timpului de probă

  Fiindcă am primit dar o împărăţie care nu se poate clătina, să ne arătăm mulţumitori şi să aducem astfel lui Dumnezeu o închinare plăcută, cu evlavie şi cu frică. (Evrei 12:28)

  Când Isus încetează să mijlocească pentru om, cazurile tuturor sunt hotărâte pentru totdeauna. Acesta este timpul când El le va cere socoteală slujitorilor Săi. Pentru cei care au neglijat pregătirea în curăţie şi sfinţenie, care să-i facă în stare să Îl aştepte şi să Îl întâmpine pe Domnul lor, soarele va apune în negură şi în întuneric şi nu va mai răsări niciodată. Timpul de har se încheie; mijlocirea lui Hristos din cer încetează. În cele din urmă, acest timp vine pe neaşteptate asupra tuturor, iar cei care au neglijat să-şi curăţească sufletul prin ascultare de adevăr sunt găsiţi dormind. Ei au obosit să aştepte şi să vegheze şi au devenit indiferenţi faţă de venirea Stăpânului. Nu au mai dorit cu ardoare după întoarcerea Lui şi au considerat că nu mai este nevoie să continue să vegheze cu stăruinţă. Au fost dezamăgiţi în aşteptările lor şi s-ar putea să fie din nou. Au ajuns la concluzia că mai aveau timp suficient pentru a se trezi. Ei voiau să se asigure că nu vor pierde ocazia de a-şi aduna o comoară pământească. Li se părea mai important să obţină cât puteau mai mult din această lume şi, în urmărirea acestui obiectiv, şi-au pierdut toată nerăbdarea şi tot interesul pentru venirea Stăpânului. […]

  Dacă aceşti oameni ar fi ştiut că lucrarea Domnului Hristos din sanctuarul ceresc se va încheia atât de curând, cât de diferită ar fi fost purtarea lor, cu câtă stăruinţă ar fi vegheat! Stăpânul, prevăzând lucrul acesta, le-a dat avertizări la vreme, poruncindu-le să vegheze. El le spune clar despre caracterul neaşteptat al revenirii Sale. El nu măsoară timpul, ca nu cumva noi să neglijăm pregătirea de fiecare clipă şi, în indolenţa noastră, să privim departe în viitor, către momentul când credem noi că va veni, şi să ne amânăm pregătirea. „Vegheaţi, deci; pentru că nu ştiţi.” Totuşi, această nesiguranţă prezisă şi acest caracter neaşteptat nu reuşesc să ne trezească din amorţeală şi să ne încurajeze să veghem în aşteptarea Stăpânului nostru, în cele din urmă, cei care nu sunt găsiţi aşteptând şi veghind sunt surprinşi în necredincioşia lor. Stăpânul vine, iar ei, în loc să fie gata să îi deschidă imediat şi să-L întâmpine, rămân adormiţi în aţipeala lor lumească şi, în final, sunt pierduţi.

  Mi-a fost prezentat un grup de oameni cu totul diferit de cel descris mai sus. Aceştia aşteptau şi vegheau. Ochii lor erau îndreptaţi spre cer şi pe buzele lor se aflau cuvintele Stăpânului lor: „Ce vă zic vouă, zic tuturor: «Vegheaţi!»”

  Mărturii, voi. 2, pp. 191-192

  Încheierea timpului de probă - 2016. Dacă aceşti oameni ar fi ştiut că lucrarea Domnului Hristos din sanctuarul ceresc se va încheia atât de curând, cât de diferită ar fi fost purtarea lor, cu câtă stăruinţă ar fi vegheat! Stăpânul, prevăzând lucrul acesta, le-a dat avertizări la vreme, poruncindu-le să vegheze. El le spune clar despre caracterul neaşteptat al revenirii Sale.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...