Articolul precedentLupta zilnică
  Articolul următorBun venit, domnilor!

  Rugăciunile vor primi răspuns

  Până când, Stăpâne, Tu, care eşti sfânt şi adevărat, zăboveşti să judeci şi să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului? (Apocalipsa 6:10)

  Ziua lui Dumnezeu este chiar la uşi. Lumea a convertit biserica. Amândouă sunt în armonie şi acţionează după o strategie mioapă. Protestanţii vor încerca să-i convingă pe conducătorii ţării să facă legi pentru a-i reda ascendentul pierdut omului fărădelegii, care stă în templul lui Dumnezeu şi se dă drept Dumnezeu. Principiile romano-catolice vor fi luate în grija şi protecţia statului. Apostazia naţională va fi urmată în viteză de ruina naţională. Protestul adevărului biblic nu va mai fi tolerat de cei care nu au făcut din Legea lui Dumnezeu regula lor de viaţă. Atunci se va face auzit glasul din mormintele martirilor, reprezentaţi de sufletele pe care Ioan le-a văzut junghiate din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi din pricina mărturiei lui Isus Hristos pe care ele o ţinuseră; atunci fiecare copil adevărat al lui Dumnezeu va înălţa rugăciunea: „Este vremea ca Domnul să lucreze: căci ei calcă Legea Ta.” […]

  Din când în când, Domnul Şi-a făcut cunoscut modul de lucru. El este interesat de ce se petrece pe pământ; iar când a venit o criză, El S-a descoperit şi S-a interpus pentru a frâna realizarea planurilor lui Satana. Adeseori, El a permis ca situaţia naţiunilor, familiilor şi indivizilor să ajungă la un punct critic, pentru ca intervenţia Sa să fie evidentă. Atunci a lăsat să se ştie că există un Dumnezeu în Israel gata să-Şi susţină şi să-Şi apere poporul. Dumnezeu Se va interpune atunci când sfidarea Legii lui Iehova va fi aproape universală, atunci când poporul Său va fi supus suferinţei de către semenii lor muritori. Rugăciunile fierbinţi ale poporului Său vor primi răspuns, fiindcă Lui Îi place ca poporul Său să-L caute din toată inima şi să depindă de El pentru eliberare. El va fi căutat ca să facă aceste lucruri pentru poporul Său şi Se va ridica pentru a le fi ocrotitor şi răzbunător. Făgăduinţa spune astfel: „Şi Dumnezeu nu va face dreptate aleşilor Lui, care strigă zi şi noapte către El?… Vă spun că le va face dreptate în curând.” […] Rugăciunile lor unite ar trebui să se înalţe la cer ca Domnul să se ridice şi să pună capăt violenţei şi abuzului săvârşite în lumea noastră. Mai multă rugăciune şi mai puţină vorbă – iată ce îşi doreşte Dumnezeu şi iată ce îl va transforma pe poporul Său într-un turn tare.

  Review and Herald, 15 iunie 1897

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  „Noi am găsit pe Mesia”

  Roagă-te ca toți cei din casa ta să Îl găsească pe Hristos! Provocare: Fă un plan ca luna aceasta să te rogi în fiecare zi pentru rudele tale care nu Îl cunosc încă pe Isus, amintindu-le cu consecvență numele în rugăciune!

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...