Sub steagul Domnului

  Şi Duhul şi Mireasa zic: „Vino!” Şi cine aude să zică: „Vino!” Şi celui ce îi este sete să vină; cine vrea, să ia apa vieţii fără plată! (Apocalipsa 22:17)

  Ca reprezentanţi ai lui Hristos, nu avem timp de pierdut. Eforturile noastre nu trebuie să se limiteze la câteva locuri unde lumina a ajuns atât de abundentă încât nu este apreciată. Mesajul Evangheliei trebuie proclamat la orice neam, seminţie, norod şi limbă.

  În viziune am văzut două armate încleştate în luptă. O armată era condusă de drapele ce purtau emblema lumii; cealaltă era condusă de drapelul însângerat al Prinţului Emanuel. Steag după steag era abandonat în ţărână pe măsură ce grup după grup din armata Domnului se alătura inamicului şi ceată după ceată din rândurile duşmanului se unea cu poporul lui Dumnezeu păzitor al poruncilor. Un înger care zbura prin mijlocul cerului aşeza drapelul lui Emanuel în multe mâini, în vreme ce un general viteaz striga cu voce tare: „Intraţi în rând! Cei loiali poruncilor lui Dumnezeu şi mărturiei lui Hristos să-şi ocupe locurile acum. Ieşiţi din mijlocul lor şi despărţiţi-vă de ei; nu vă atingeţi de ce este necurat şi vă voi primi! Eu vă voi fi Tată şi voi îmi veţi fi fii şi fiice. Toţi cei care vor să vină în ajutorul Domnului, în ajutorul Domnului, printre oamenii viteji.”

  Lupta era crâncenă. Victoria era câştigată când de o tabără, când de alta. Acum soldaţii crucii au cedat, ca un purtător de steag „care cade în leşin” (Isaia 10:18). Dar retragerea lor aparentă nu a fost decât pentru a obţine o poziţie mai avantajoasă. S-au auzit strigăte de bucurie. S-a înălţat un imn de laudă pentru Dumnezeu, iar vocile îngerilor s-au alăturat imnului, în timp ce soldaţii lui Hristos înfigeau steagul Său în pereţii fortăreţelor deţinute până atunci de duşmani. Căpetenia mântuirii noastre dirija lupta şi le trimitea ajutor soldaţilor Săi. El Şi-a manifestat forţa în mod amplu, încurajându-i să înainteze spre porţi. I-a învăţat lucruri grele în neprihănire când îi conducea pas cu pas, biruitor şi ca să biruiască.

  În final, victoria a fost câştigată. Armata care mergea după drapelul cu inscripţia: „Poruncile lui Dumnezeu şi credinţa în Isus” a avut un strălucit triumf. Soldaţii lui Hristos erau aproape de porţile cetăţii, iar cetatea L-a primit cu bucurie pe împăratul ei. Împărăţia păcii, bucuriei şi neprihănirii veşnice a fost întemeiată.

  Mărturii, voi. 8, pp. 40-42

  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Unitate în casă și în biserică

  Fie ca rugăciunea apostolului să se împlinească cu privire la noi și cu privire la frații și surorile noastre: „Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți” (1 Tesaloniceni 3:12)! Provocare: Roagă-te astăzi pentru diaconii și diaconesele din biserica ta!

  Sfânt în familie și în biserică

  Doamne, ajută-mă să am o inimă curată și să nu fiu o pricină de poticnire pentru cei din familia mea! Provocare: Ai un obicei pe care nu ai vrea să îl aibă și copiii tăi? Hotărăște-te să renunți la el chiar astăzi!

  Familia și misiunea bisericii

  Provocare: Fii martor al lui Dumnezeu acasă, la biserică, la locul de muncă și în societate!

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...