Articolul precedentFarmecul unui om
  Articolul următorÎntâlniri memorabile

  Hristos ar fi putut veni mai repede

  Doamne, în vremea aceasta ai de gând să aşezi din nou împărăţia lui Israel? (Faptele apostolilor 1:6)

  Dacă toţi cei care au participat, uniţi, la mişcarea de redeşteptare din anul 1844 ar fi acceptat mesajul îngerului al treilea şi l-ar fi proclamat în puterea Duhului Sfânt, Dumnezeu ar fi lucrat cu forţă prin ei. Un potop de lumină s-ar fi revărsat asupra lumii. Locuitorii pământului ar fi fost avertizaţi cu ani de zile mai înainte, Evanghelia ar fi fost vestită tuturor şi Hristos ar fi venit pentru a-Şi răscumpăra poporul.

  N-a fost voia lui Dumnezeu ca israeliţii să rătăcească patruzeci de ani în pustie. El dorea să-i ducă direct în ţara Canaanului şi să-i stabilească acolo ca popor sfânt şi fericit. Dar „n-au putut să intre din pricina necredinţei lor” (Evrei 3:19). Ei au murit în pustie din cauza neascultării şi apostaziei lor şi alţii au intrat în ţara promisă. În acelaşi fel, n-a fost voia lui Dumnezeu ca venirea lui Hristos să fie amânată atât de mult şi poporul Său să rămână atât de mulţi ani în această lume a păcatului şi a durerii. Necredinţa însă i-a separat pe oameni de Dumnezeu. Pentru că au refuzat să îndeplinească misiunea pe care El le-o încredinţase, alţii au fost chemaţi să vestească mesajul Lui. Din milă pentru lume, Isus îşi amână venirea pentru ca păcătoşii să aibă ocazia să audă avertizarea şi să găsească în El adăpost înainte de a se revărsa mânia lui Dumnezeu.

  Acum, ca şi în secolele trecute, prezentarea unui adevăr care mustră păcatele şi erorile timpului stârneşte împotrivire. „Căci oricine face răul urăşte lumina şi nu vine la lumină, ca să nu i se vădească faptele” (Ioan 3:20). Când oamenii constată că nu-şi pot susţine poziţia cu ajutorul Scripturilor, mulţi se decid să o susţină cu orice risc şi atacă violent şi răutăcios motivele şi caracterul acelora care stau în apărarea adevărului nepopular. Aceeaşi metodă a fost folosită în toate timpurile. Ilie a fost acuzat că aduce nenorocire asupra lui Israel; Ieremia, că este trădător; Pavel, că profanează templul. De atunci până astăzi, cei care au vrut să rămână fideli adevărului au fost acuzaţi că sunt răzvrătiţi, eretici sau schismatici. […]

  Ce ar trebui să facă mesagerul adevărului în această situaţie? […] Le-a dat Dumnezeu lumină slujitorilor Săi din această generaţie? Atunci ei trebuie să lase lumina să lumineze în lume.

  Tragedia veacurilor, pp. 458-459

  Hristos ar fi putut veni mai repede - 2016. N-a fost voia lui Dumnezeu ca israeliţii să rătăcească patruzeci de ani în pustie. El dorea să-i ducă direct în ţara Canaanului şi să-i stabilească acolo ca popor sfânt şi fericit. Dar „n-au putut să intre din pricina necredinţei lor” (Evrei 3:19). Ei au murit în pustie din cauza neascultării şi apostaziei lor şi alţii au intrat în ţara promisă.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...