Hristos ar fi putut veni mai repede

Doamne, în vremea aceasta ai de gând să aşezi din nou împărăţia lui Israel? (Faptele apostolilor 1:6)

Dacă toţi cei care au participat, uniţi, la mişcarea de redeşteptare din anul 1844 ar fi acceptat mesajul îngerului al treilea şi l-ar fi proclamat în puterea Duhului Sfânt, Dumnezeu ar fi lucrat cu forţă prin ei. Un potop de lumină s-ar fi revărsat asupra lumii. Locuitorii pământului ar fi fost avertizaţi cu ani de zile mai înainte, Evanghelia ar fi fost vestită tuturor şi Hristos ar fi venit pentru a-Şi răscumpăra poporul.

N-a fost voia lui Dumnezeu ca israeliţii să rătăcească patruzeci de ani în pustie. El dorea să-i ducă direct în ţara Canaanului şi să-i stabilească acolo ca popor sfânt şi fericit. Dar „n-au putut să intre din pricina necredinţei lor” (Evrei 3:19). Ei au murit în pustie din cauza neascultării şi apostaziei lor şi alţii au intrat în ţara promisă. În acelaşi fel, n-a fost voia lui Dumnezeu ca venirea lui Hristos să fie amânată atât de mult şi poporul Său să rămână atât de mulţi ani în această lume a păcatului şi a durerii. Necredinţa însă i-a separat pe oameni de Dumnezeu. Pentru că au refuzat să îndeplinească misiunea pe care El le-o încredinţase, alţii au fost chemaţi să vestească mesajul Lui. Din milă pentru lume, Isus îşi amână venirea pentru ca păcătoşii să aibă ocazia să audă avertizarea şi să găsească în El adăpost înainte de a se revărsa mânia lui Dumnezeu.

Acum, ca şi în secolele trecute, prezentarea unui adevăr care mustră păcatele şi erorile timpului stârneşte împotrivire. „Căci oricine face răul urăşte lumina şi nu vine la lumină, ca să nu i se vădească faptele” (Ioan 3:20). Când oamenii constată că nu-şi pot susţine poziţia cu ajutorul Scripturilor, mulţi se decid să o susţină cu orice risc şi atacă violent şi răutăcios motivele şi caracterul acelora care stau în apărarea adevărului nepopular. Aceeaşi metodă a fost folosită în toate timpurile. Ilie a fost acuzat că aduce nenorocire asupra lui Israel; Ieremia, că este trădător; Pavel, că profanează templul. De atunci până astăzi, cei care au vrut să rămână fideli adevărului au fost acuzaţi că sunt răzvrătiţi, eretici sau schismatici. […]

Ce ar trebui să facă mesagerul adevărului în această situaţie? […] Le-a dat Dumnezeu lumină slujitorilor Săi din această generaţie? Atunci ei trebuie să lase lumina să lumineze în lume.

Tragedia veacurilor, pp. 458-459

Împreună spre casă
Împreună spre casă
"Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa.Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor