Articolul precedentLumină în întuneric
  Articolul următorDumnezeu s-a folosit de un câine

  Restaurarea Edenului

  Apoi am văzut un cer nou şi un pământ nou, pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră. (Apocalipsa 21:1)

  Grădina Edenului a rămas pe pământ mult timp după ce omul a fost alungat de acolo. Neamului căzut i s-a permis mult timp să privească la căminul inocenţei, accesul fiind blocat doar de îngerii supraveghetori. La poarta Paradisului păzită de heruvimi se descoperea slava divină. Acolo venea Adam cu fiii lui ca să se închine lui Dumnezeu. Acolo îşi înnoiau jurămintele de ascultare de legea pentru călcarea căreia fuseseră alungaţi din Eden. Atunci când, din cauza valului de nelegiuire care a cuprins lumea, s-a hotărât distrugerea ei prin potop, mâna care a sădit Edenul l-a retras de pe pământ. Dar la restaurarea finală, când vor fi „un cer nou şi un pământ nou” (Apocalipsa 21:1), el va fi refăcut mai splendid împodobit decât la început.

  Atunci cei care au păzit poruncile lui Dumnezeu vor respira viaţă şi energia nemuritoare la umbra pomului vieţii; iar de-a lungul secolelor nesfârşite, locuitorii lumilor necăzute vor vedea în această grădină a desfătării o mostră din lucrarea desăvârşită a creaţiei lui Dumnezeu, neatinsă de blestemul păcatului – o mostră a ceea ce ar fi putut deveni întregul pământ dacă omenirea ar fi împlinit planul glorios al lui Dumnezeu. […]

  Durerea nu poate exista în atmosfera cerului. În casa celor răscumpăraţi nu va fi nicio lacrimă, niciun cortegiu funerar, niciun semn de doliu. „Niciun locuitor nu zice: «Sunt bolnav!» Poporul Ierusalimului capătă iertarea fărădelegilor lui” (Isaia 33:24). Marele val de fericire se va revărsa şi se va adânci pe parcursul veşniciei.

  A venit timpul acela spre care poporul lui Dumnezeu a privit cu dor din clipa în care sabia învăpăiată i-a barat primei perechi intrarea în Eden, timpul acela pentru „răscumpărarea celor câştigaţi de Dumnezeu” (Efeseni 1:14). Pământul care le-a fost dat oamenilor la început ca împărăţie, dar pe care ei l-au vândut lui Satana şi care a fost atâta vreme stăpânit de puternicul vrăjmaş, a fost redobândit prin marele plan de răscumpărare. Tot ce s-a pierdut din cauza păcatului a fost recâştigat… Scopul iniţial urmărit de Dumnezeu prin crearea pământului s-a împlinit, deoarece pământul devine locuinţa eternă a celor răscumpăraţi.

  Harul uimitor al lui Dumnezeu, pp.360-361

  Restaurarea Edenului - 2016. Atunci cei care au păzit poruncile lui Dumnezeu vor respira viaţă şi energia nemuritoare la umbra pomului vieţii; iar de-a lungul secolelor nesfârşite, locuitorii lumilor necăzute vor vedea în această grădină a desfătării o mostră din lucrarea desăvârşită a creaţiei lui Dumnezeu, neatinsă de blestemul păcatului.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...