Articolul precedentLumină în întuneric
  Articolul următorDumnezeu s-a folosit de un câine

  Restaurarea Edenului

  Apoi am văzut un cer nou şi un pământ nou, pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră. (Apocalipsa 21:1)

  Grădina Edenului a rămas pe pământ mult timp după ce omul a fost alungat de acolo. Neamului căzut i s-a permis mult timp să privească la căminul inocenţei, accesul fiind blocat doar de îngerii supraveghetori. La poarta Paradisului păzită de heruvimi se descoperea slava divină. Acolo venea Adam cu fiii lui ca să se închine lui Dumnezeu. Acolo îşi înnoiau jurămintele de ascultare de legea pentru călcarea căreia fuseseră alungaţi din Eden. Atunci când, din cauza valului de nelegiuire care a cuprins lumea, s-a hotărât distrugerea ei prin potop, mâna care a sădit Edenul l-a retras de pe pământ. Dar la restaurarea finală, când vor fi „un cer nou şi un pământ nou” (Apocalipsa 21:1), el va fi refăcut mai splendid împodobit decât la început.

  Atunci cei care au păzit poruncile lui Dumnezeu vor respira viaţă şi energia nemuritoare la umbra pomului vieţii; iar de-a lungul secolelor nesfârşite, locuitorii lumilor necăzute vor vedea în această grădină a desfătării o mostră din lucrarea desăvârşită a creaţiei lui Dumnezeu, neatinsă de blestemul păcatului – o mostră a ceea ce ar fi putut deveni întregul pământ dacă omenirea ar fi împlinit planul glorios al lui Dumnezeu. […]

  Durerea nu poate exista în atmosfera cerului. În casa celor răscumpăraţi nu va fi nicio lacrimă, niciun cortegiu funerar, niciun semn de doliu. „Niciun locuitor nu zice: «Sunt bolnav!» Poporul Ierusalimului capătă iertarea fărădelegilor lui” (Isaia 33:24). Marele val de fericire se va revărsa şi se va adânci pe parcursul veşniciei.

  A venit timpul acela spre care poporul lui Dumnezeu a privit cu dor din clipa în care sabia învăpăiată i-a barat primei perechi intrarea în Eden, timpul acela pentru „răscumpărarea celor câştigaţi de Dumnezeu” (Efeseni 1:14). Pământul care le-a fost dat oamenilor la început ca împărăţie, dar pe care ei l-au vândut lui Satana şi care a fost atâta vreme stăpânit de puternicul vrăjmaş, a fost redobândit prin marele plan de răscumpărare. Tot ce s-a pierdut din cauza păcatului a fost recâştigat… Scopul iniţial urmărit de Dumnezeu prin crearea pământului s-a împlinit, deoarece pământul devine locuinţa eternă a celor răscumpăraţi.

  Harul uimitor al lui Dumnezeu, pp.360-361

  Restaurarea Edenului - 2016. Atunci cei care au păzit poruncile lui Dumnezeu vor respira viaţă şi energia nemuritoare la umbra pomului vieţii; iar de-a lungul secolelor nesfârşite, locuitorii lumilor necăzute vor vedea în această grădină a desfătării o mostră din lucrarea desăvârşită a creaţiei lui Dumnezeu, neatinsă de blestemul păcatului.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...