Articolul precedentAlege înțelept!
  Articolul următorDomnul este locul nostru de adăpost

  Locuințele celor răscumpărați

  În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. (Ioan 14:2)

  Prin sacrificiul prin care a plătit pedeapsa pentru păcat, Hristos avea nu numai să-i răscumpere pe oameni, ci şi să recupereze stăpânirea pe care ei o pierduseră. Tot ce a pierdut primul Adam va fi recâştigat de al doilea Adam. Profetul spune: „Iar la tine, turn al turmei, deal al fiicei Sionului, la tine va veni şi la tine va ajunge vechea stăpânire, împărăţia fiicei Ierusalimului!” Şi Pavel arată în viitor spre „răscumpărarea celor câştigaţi de Dumnezeu”. Dumnezeu a creat pământul ca să fie locuinţa unor fiinţe sfinte şi fericite. Scopul acesta se va împlini atunci când el, odată înnoit prin puterea lui Dumnezeu şi eliberat de păcat şi întristare, va deveni casa eternă a celor răscumpăraţi.

  Teama de a nu face ca moştenirea viitoare să pară prea materială i-a determinat pe mulţi să spiritualizeze tocmai acele adevăruri care ne-au ajutat să o considerăm casa noastră. Hristos i-a asigurat pe ucenicii Săi că Se ducea să le pregătească locaşuri în casa Tatălui. Cei care acceptă învăţăturile din Cuvântul lui Dumnezeu nu vor rămâne cu totul neştiutori în ce priveşte locuinţa cerească. Cu toate acestea, „lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc”. Limbajul omenesc este prea sărac pentru a descrie răsplata celor neprihăniţi. Numai cei care o vor vedea o vor cunoaşte. Nicio minte limitată nu poate cuprinde cu mintea splendoarea paradisului lui Dumnezeu.

  În Biblie, moştenirea celor mântuiţi este numită „patrie”. Acolo, Păstorul ceresc îşi duce turma la izvoare de apă vie. Pomul vieţii dă rod în fiecare lună, iar frunzele pomului slujesc neamurilor. Sunt râuri cu ape nesecate, limpezi precum cristalul, iar pe malurile lor, pomi mlădioşi îşi aruncă umbra pe cărările pregătite pentru răscumpăraţii Domnului. Acolo câmpiile largi sunt mărginite de dealuri frumoase, iar munţii lui Dumnezeu îşi înalţă crestele semeţe. Pe acele câmpii paşnice, lângă acele râuri de viaţă, poporul lui Dumnezeu, atât de multă vreme străin şi călător, va găsi o casă…

  Toată dragostea părintească transmisă din generaţie în generaţie, toate izvoarele tandreţii răsărite în sufletele fiinţelor umane nu sunt decât nişte mici pâraie pe lângă oceanul nemărginit atunci când sunt comparate cu dragostea infinită şi inepuizabilă a lui Dumnezeu.

  Review and Herald, 22 octombrie 1908

  Locuințele celor răscumpărați - 2016. Toată dragostea părintească transmisă din generaţie în generaţie, toate izvoarele tandreţii răsărite în sufletele fiinţelor umane nu sunt decât nişte mici pâraie pe lângă oceanul nemărginit atunci când sunt comparate cu dragostea infinită şi inepuizabilă a lui Dumnezeu.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...