Articolul precedentO îmbrăţişare de neuitat!
  Articolul următorCel mai tânăr colportor

  Cununa vieții

  Fii credincios până la moarte şi-ţi voi da cununa vieţii! (Apocalipsa 2:10)

  Aceia care aşteaptă vor fi încununaţi cu slavă, cinste şi nemurire. Nu-mi vorbiţi despre onorurile lumii ori despre lauda marilor oameni ai ei. Toate sunt deşertăciune. La o simplă atingere a degetului lui Dumnezeu, ei s-ar întoarce curând înapoi în ţărână. Eu îmi doresc o onoare trainică, o onoare nemuritoare, o onoare care să nu piară niciodată; o cunună mai scumpă decât orice coroană care a împodobit vreodată fruntea vreunui monarh. – Review and Herald, 17 august 1869

  Apoi am văzut cum un număr foarte mare de îngeri au adus din cetate coroane glorioase – o coroană pentru fiecare sfânt, cu numele său scris pe ea. Pe măsură ce Isus cerea coroanele, îngerii I le aduceau şi, chiar cu mâna Sa dreaptă, Isus cel minunat le punea pe capul sfinţilor. În acelaşi fel au adus îngerii şi harpele, iar Isus le-a oferit şi pe acestea sfinţilor. Îngerii conducători au dat primii tonul cu instrumentele lor şi după aceea toate glasurile s-au înălţat într-o laudă fericită, plină de recunoştinţă, şi fiecare mână a trecut cu îndemânare peste corzile harpei, scoţând o muzică plină de armonie, în acorduri bogate, perfecte. […]

  În cetate, totul era o încântare pentru ochi. Ei priveau pretutindeni o slavă minunată. Apoi, Isus S-a uitat la sfinţii Săi răscumpăraţi; feţele le străluceau de slavă şi, în timp ce îşi fixase asupra lor ochii plini de iubire, a spus cu glasul Său blând şi melodios: „Privesc rodul muncii sufletului Meu şi sunt mulţumit. Vă veţi putea bucura de această slavă bogată pentru veşnicie. Întristările voastre au luat sfârşit. Nu va mai exista moarte, nici suferinţă, nici plâns şi nici durere nu va mai fi.” […]

  Apoi L-am văzut pe Isus conducându-Şi poporul la pomul vieţii… În pomul vieţii erau cele mai frumoase fructe, din care sfinţii puteau lua în voie. În cetate era un tron plin de slavă, din care ieşea un râu curat cu apa vieţii, limpede precum cristalul. De fiecare parte a acestui râu era pomul vieţii, iar pe malurile râului se mai aflau şi alţi pomi minunaţi, care aveau fructe bune de mâncat.

  Cuvintele îmi sunt insuficiente pentru a încerca o descriere a cerului, în timp ce această scenă se desfăşoară înaintea mea, rămân fără grai, în uimire. Copleşită de splendoarea neîntrecută şi de slava strălucitoare, îmi las jos tocul şi exclam: „O, ce iubire! Ce iubire minunată!” Cea mai elevată exprimare nu poate reuşi să redea gloria cerului sau profunzimea neîntrecută a iubirii Mântuitorului.

  Scrieri timpurii, pp. 288-289

  Cununa vieții - 2016. Apoi am văzut cum un număr foarte mare de îngeri au adus din cetate coroane glorioase - o coroană pentru fiecare sfânt, cu numele său scris pe ea. Pe măsură ce Isus cerea coroanele, îngerii I le aduceau şi, chiar cu mâna Sa dreaptă, Isus cel minunat le punea pe capul sfinţilor. În acelaşi fel au adus îngerii şi harpele, iar Isus le-a oferit şi pe acestea sfinţilor.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...