Cerul începe în suflet

  Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău. (Matei 22:37)

  Cerul începe în suflet şi, pe măsură ce dispoziţia spirituală creşte, Hristos este preţuit tot mai mult şi devine în final Cel care Se deosebeşte din zece mii şi a cărui fiinţă este plină de farmec. În schimb, pe măsură ce i se îngăduie lui Satana să controleze mintea, însuşirile lui devin o parte din caracterul celui pe care-l controlează, iar păcătoşii se deprind tot mai mult cu necinstirea lui Dumnezeu.

  Dacă vrem să vedem cerul, atunci trebuie să aducem cerul aici. Trebuie să avem cerul pentru a intra în cer. Trebuie să avem cerul în familiile noastre, apropiindu-ne de Dumnezeu continuu, prin Hristos. Hristos este marele centru de atracţie, iar copilul lui Dumnezeu ascuns în Hristos se întâlneşte cu Dumnezeu şi se pierde în fiinţa divină. Rugăciunea este viaţa sufletului; este hrănirea cu Hristos; este întoarcerea completă a feţei noastre spre Soarele Neprihănirii. Pe măsură ce ne întoarcem faţa către El, El îşi întoarce faţa către noi. El tânjeşte să ne ofere har divin; şi, pe măsură ce ne apropiem de Dumnezeu cu asigurarea deplină a credinţei, concepţiile noastre spirituale se trezesc la viaţă. Atunci nu mai umblăm orbeşte, deplângându-ne sterilitatea spirituală; pentru că prin studiul cu rugăciune al Cuvântului lui Dumnezeu, aplicăm la sufletele noastre făgăduinţele Sale bogate. Îngerii vin aproape de noi, iar vrăjmaşul, cu amăgirile lui felurite, este alungat.

  Rugăciunea este forţa sufletului, dar, din nefericire, activitatea aceasta a fost neglijată. Prin rugăciunea simplă, serioasă, smerită, dispoziţia spirituală creşte mult. Niciun alt mijloc al harului nu o poate înlocui, dacă se doreşte păstrarea sănătăţii spirituale. Rugăciunea aduce sufletul în strâns contact cu izvorul de viaţă şi întăreşte ligamentele şi muşchii spirituali ai experienţei noastre religioase; pentru că noi trăim prin credinţă, văzându-I, pe Cel Nevăzut. Neglijaţi rugăciunea sau angajaţi-vă în această activitate ocazional, după cum vi se pare convenabil, şi veţi pierde legătura cu Dumnezeu. Viaţa creştină va deveni seacă, iar facultăţile spirituale îşi vor pierde vitalitatea. Experienţa religioasă va duce lipsă de sănătate şi de vigoare. Există o tendinţă crescută de a înlocui Cuvântul lui Dumnezeu cu scrierile sau vorbele oamenilor. […]

  Numai harul lui Dumnezeu ne poate vitaliza şi împrospăta sufletul. Cu vântul preţios şi sigur al profeţiei le descoperă căutătorilor adevărului bogăţiile harului lui Hristos.

  Signs of the Times, 31 iulie 1893

  Cerul începe în suflet - 2016. Rugăciunea este forţa sufletului, dar, din nefericire, activitatea aceasta a fost neglijată. Prin rugăciunea simplă, serioasă, smerită, dispoziţia spirituală creşte mult. Niciun alt mijloc al harului nu o poate înlocui, dacă se doreşte păstrarea sănătăţii spirituale.
  Împreună spre casă
  "Impreuna spre casa" este ghidul tau companion pentru anul 2016. Cartea insoteste trecerea ta prin timp, oferindu-ti zilnic portia de hrana pentru aspiratiile tale de a ajunge cat mai repede Acasa. Citeste acasa, citeste in masina, metrou sau avion, citeste ori de cate ori prinzi putin timp disponibil. Doar asa poti sa te pregatesti pentru a intra in noua casa.

  Din aceeași categorie

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...