Articolul precedentTabula rasa
  Articolul următorPietre de aducere-aminte

  Descoperirea lui Isus Hristos (prima parte)

  DESCOPERIREA LUI ISUS HRISTOS, pe care I-a dat-o Dumnezeu ca să arate robilor Săi lucrurile care au să se întâmple în curând. Şi le-a făcut-o cunoscut trimiţând prin îngerul Său la robul Său Ioan, care a mărturisit despre Cuvântul lui Dumnezeu şi despre mărturia lui Isus Hristos şi a spus tot ce a văzut. (Apocalipsa 1:1-2)

  Eşti în vacanţă pe o insulă minunată. Într-o zi te plimbi pe marginea unei faleze, oprindu-te din când în când să priveşti cu atenţie în jos, la valurile care se sparg de stânci. Amestecul dintre vânt, valuri şi zgomot este captivant. Dintr-odată dai peste un bărbat foarte în vârstă, care stă pe un loc plat, lângă vârful falezei de deasupra mării. Privirea lui este pironită departe, pe mare. Nu pare să te observe.

  „La ce vă uitaţi, domnule?” Întrebi. „Aşteptaţi să apară o corabie?”

  El nu răspunde.

  Te îndrepţi spre el, dar el nu pare să fie conştient de prezenţa ta. Deşi ochii lui sunt deschişi, ai impresia că nu se află cu adevărat acolo, cu tine, că ochii lui nu sunt fixaţi asupra a nimic din ceea ce poţi tu să vezi.

  „La ce vă uitaţi, domnule?” repeţi.

  Din nou, niciun răspuns.

  Apropiindu-te mai mult, îţi mişti mâna prin faţa ochilor bărbatului.

  El nu-şi dă seama de prezenţa ta.

  În sufletul tău se dă o luptă între a-l scutura pe bărbat, a suna la poliţie sau a sta jos în apropiere pentru a vedea ce se va întâmpla în continuare. În cele din urmă, decizi să te aşezi şi să aştepţi o vreme.

  După câteva minute, bătrânul respiră adânc şi ochii lui rămân aţintiţi. Apoi se uită în jur şi te vede. Te aşezi într-o poziţie favorabilă, în caz că va fi nevoie să te ridici şi să fugi, dar el zâmbeşte într-un mod prietenos şi spune: „Presupun că te întrebi ce se întâmplă.”

  Dai din cap într-o doară.

  Zâmbind din nou, zice: „Probabil nu vei crede lucrul acesta, dar tocmai am avut o întâlnire cu însuşi Isus! Şi nu vei crede cât de minunat şi măreţ a devenit de când S-a ridicat la ceruri. Nu numai asta, dar mi-a spus totul despre viitor şi despre sfârşitul lumii. Ai vrea să îţi povestesc?”

  Ai fi interesat sau l-ai evita întocmai ca pe un psihopat? Nu ştiu cum aş reacţiona dacă aş da peste cineva ca Ioan. Dar ştiu atât: cartea Apocalipsa a supravieţuit multor defăimători. Astăzi este un clasic garantat. Te poate aduce la o umblare mai apropiată cu Isus. Te invit să călătoreşti prin această carte alături de mine.

  Doamne, încep un nou an cu o carte care a ridicat în trecut mai multe întrebări decât răspunsuri. Ajută-mă ca anul acesta să găsesc cheia pentru o relaţie mai profundă cu Tine!

  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  O religie atractivă

  Doamne, atrage-i pe tineri la Tine! PROVOCARE: Spune-i unui tânăr, când ai ocazia, de ce ești adventist și de ce aceasta te face atât de fericit!

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...