Articolul precedentTabula rasa
  Articolul următorPietre de aducere-aminte

  Descoperirea lui Isus Hristos (prima parte)

  DESCOPERIREA LUI ISUS HRISTOS, pe care I-a dat-o Dumnezeu ca să arate robilor Săi lucrurile care au să se întâmple în curând. Şi le-a făcut-o cunoscut trimiţând prin îngerul Său la robul Său Ioan, care a mărturisit despre Cuvântul lui Dumnezeu şi despre mărturia lui Isus Hristos şi a spus tot ce a văzut. (Apocalipsa 1:1-2)

  Eşti în vacanţă pe o insulă minunată. Într-o zi te plimbi pe marginea unei faleze, oprindu-te din când în când să priveşti cu atenţie în jos, la valurile care se sparg de stânci. Amestecul dintre vânt, valuri şi zgomot este captivant. Dintr-odată dai peste un bărbat foarte în vârstă, care stă pe un loc plat, lângă vârful falezei de deasupra mării. Privirea lui este pironită departe, pe mare. Nu pare să te observe.

  „La ce vă uitaţi, domnule?” Întrebi. „Aşteptaţi să apară o corabie?”

  El nu răspunde.

  Te îndrepţi spre el, dar el nu pare să fie conştient de prezenţa ta. Deşi ochii lui sunt deschişi, ai impresia că nu se află cu adevărat acolo, cu tine, că ochii lui nu sunt fixaţi asupra a nimic din ceea ce poţi tu să vezi.

  „La ce vă uitaţi, domnule?” repeţi.

  Din nou, niciun răspuns.

  Apropiindu-te mai mult, îţi mişti mâna prin faţa ochilor bărbatului.

  El nu-şi dă seama de prezenţa ta.

  În sufletul tău se dă o luptă între a-l scutura pe bărbat, a suna la poliţie sau a sta jos în apropiere pentru a vedea ce se va întâmpla în continuare. În cele din urmă, decizi să te aşezi şi să aştepţi o vreme.

  După câteva minute, bătrânul respiră adânc şi ochii lui rămân aţintiţi. Apoi se uită în jur şi te vede. Te aşezi într-o poziţie favorabilă, în caz că va fi nevoie să te ridici şi să fugi, dar el zâmbeşte într-un mod prietenos şi spune: „Presupun că te întrebi ce se întâmplă.”

  Dai din cap într-o doară.

  Zâmbind din nou, zice: „Probabil nu vei crede lucrul acesta, dar tocmai am avut o întâlnire cu însuşi Isus! Şi nu vei crede cât de minunat şi măreţ a devenit de când S-a ridicat la ceruri. Nu numai asta, dar mi-a spus totul despre viitor şi despre sfârşitul lumii. Ai vrea să îţi povestesc?”

  Ai fi interesat sau l-ai evita întocmai ca pe un psihopat? Nu ştiu cum aş reacţiona dacă aş da peste cineva ca Ioan. Dar ştiu atât: cartea Apocalipsa a supravieţuit multor defăimători. Astăzi este un clasic garantat. Te poate aduce la o umblare mai apropiată cu Isus. Te invit să călătoreşti prin această carte alături de mine.

  Doamne, încep un nou an cu o carte care a ridicat în trecut mai multe întrebări decât răspunsuri. Ajută-mă ca anul acesta să găsesc cheia pentru o relaţie mai profundă cu Tine!

  Descoperirea lui Isus Hristos (prima parte) - 2017. Nu ştiu cum aş reacţiona dacă aş da peste cineva ca Ioan. Dar ştiu atât: cartea Apocalipsa a supravieţuit multor defăimători. Astăzi este un clasic garantat. Te poate aduce la o umblare mai apropiată cu Isus. Te invit să călătoreşti prin această carte alături de mine.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Poți rămâne la fel?

  Doamne, Te rog să mă ajuți să fiu amabil și curtenitor cu semenii mei, tineri sau bătrâni, nu doar când sunt și ei politicoși și curtenitori, ci întotdeauna, așa cum ai fost Tu! PROVOCARE: Trimite-i astăzi unui tânăr din biserica ta un mesaj de încurajare!

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...