Descoperirea lui Isus Hristos (a doua parte)

  DESCOPERIREA LUI ISUS HRISTOS, pe care I-a dat-o Dumnezeu ca să arate robilor Săi lucrurile care au să se întâmple în curând. Şi le-a făcut-o cunoscut trimiţând prin îngerul Său la robul Său Ioan. (Apocalipsa 1:1)

  Trăim într-un timp de schimbări masive. Ne pare aproape imposibil acum, mai ales pentru generaţia tânără, să concepem viaţa fără internet sau telefoane mobile, dar în urmă cu 25 de ani nu aveam, nici video player sau DVD player, nici PDA şi nici măcar computer. Numai aceste câteva articole ne-au schimbat vieţile la fel de mult precum toate invenţiile de la începutul timpului până la 1980.

  Era în care autorul biblic a scris cartea Apocalipsa a fost martora unei schimbări importante în tehnologie. Începutul primului secol creştin a fost martor al tranziţiei de la scrierea cărţilor pe pergamente la codice. Un pergament era alcătuit dintr-o singură foaie lungă (făcută din pielea unui animal sau din trestie de papirus) rulată pe un băţ de lemn, în vreme ce codicele implica lipirea sau broşarea mai multor piese laolaltă la un capăt, ceea ce semăna destul de mult cu cartea de azi.

  Înainte de timpul lui Ioan, nimeni nici măcar nu visa să poarte o „Biblie” cu sine. Pergamentele erau atât de grele şi voluminoase că nu încăpea nimic mai mult decât una dintre evangheliile Noului Testament pe unul singur. Codicele a însemnat o carte mai mică în mărime şi mai flexibilă. Codicele a făcut, de asemenea, posibil ca aceasta să fie mai mare în conţinut, ca şi când, de exemplu, ai face ca spaţiul de pe hard drive-ul tău să fie de zece ori mai mare. În timp ce pergamente de mărimea cărţii lui Isaia sau a Psalmilor erau de neconceput, acum era posibil să incluzi mai multe cărţi din Biblie într-un singur codice. Astfel codicele a înlocuit rapid pergamentul ca format ales. Excepţia majoră era sinagoga evreiască, pentru că încă păstra formatul pe pergament al Scripturii.

  Scriitorii adeseori puneau titlurile cărţilor în afara pergamentelor, astfel încât cititorul să poată identifica conţinutul acestora fără a le deschide. Dar, odată cu apariţia codicelui, scribii adeseori puneau titlul unei lucrări pe primul rând. Astfel, „Descoperirea lui Isus Hristos” este mai mult decât primul rând al cărţii – este şi titlul.

  Chiar de la început aflăm că Apocalipsa nu este descoperirea Orientului Mijlociu, a bisericii creştine sau a lumii islamice. Titlul cărţii nu este nici măcar „Descoperirea sfârşitului timpului” – este Descoperirea lui Isus Hristos. Oricât de greu de înţeles poate fi cartea, scopul ei principal este de a ne învăţa despre Isus. Dacă felul cum interpretez eu Apocalipsa nu conduce la o imagine mai clară a lui Hristos, poţi fi destul de sigur că nu am înţeles cu adevărat cartea.

  Doamne, mulţumesc pentru progresele în tehnologie care au făcut Cuvântul Tău mai accesibil ca oricând. Dar, atunci când folosesc tehnologia sau Scriptura, ajută-mă să nu-L pierd din vedere pe Isus! Fie ca acest nou an să îmi aducă o imagine mai clară a Lui, o imagine mai clară despre cum ar fi trăit El viaţa pe care eu o înfrunt.

  Descoperirea lui Isus Hristos (a doua parte) - 2017. Oricât de greu de înţeles poate fi cartea Apocalipsei, scopul ei principal este de a ne învăţa despre Isus. Dacă felul cum interpretez eu Apocalipsa nu conduce la o imagine mai clară a lui Hristos, poţi fi destul de sigur că nu am înţeles cu adevărat cartea.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  Fața Lui și fața mea

  PROVOCARE: Cu siguranță că printre rudele tale sunt și persoane care încă nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Ia-ți timp astăzi să te rogi pentru ele! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să le vadă acasă!

  Două vieți și o istorie

  PROVOCARE: Fă un plan ca luna aceasta să ai o zi specială de post și rugăciune pentru a te apropia mai mult de Dumnezeu și pentru a mijloci pentru cei din familia ta!

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...