Descoperirea lui Isus Hristos (a treia parte)

  DESCOPERIREA LUI ISUS HRISTOS… (Apocalipsa 1:1)

  Familia noastră şi multe altele împărtăşesc un anumit obicei. Când le este foame, copiii au tendinţa să ţipe: „Mamă, ce avem de mâncare?” Dacă mama este prea ocupată pentru a răspunde sau se află afară, următorul pas este de a se îndrepta spre bucătărie şi de a vedea dacă se găteşte ceva. Dacă este aşa, ridică cu grijă capacul oalelor de pe aragaz (sau deschid uşa cuptorului, dacă este ceva pus la copt) ca să vadă ce este în interior. Mirosurile de gătit pot fi un lucru minunat, dar adeseori ele trezesc o mare curiozitate. Ce miroase aşa de bine? Ce aşteptăm cu nerăbdare să mâncăm în câteva minute?

  Cuvântul „descoperire” în original este apokalupsis, cuvântul grecesc de unde provine cuvântul englezesc/românesc „apocalypse”/„apocalipsa”. Cuvântul apokalupsis este alcătuit din două cuvinte greceşti: apo – „de pe” – şi kalupto – „a acoperi”. Aşadar, cuvântul apokalupsis înseamnă „a descoperi” ceva. Dacă acel ceva ar fi o oală, îndepărtarea capacului ţi-ar permite să vezi ce se găteşte. „Dezvăluie” conţinutul oalei. În cartea Apocalipsa îl „descoperi” pe Isus – aflând despre El un lucru ce ar fi fost ascuns dacă nu ai fi avut acces la această carte a Bibliei.

  În ce sens are Isus nevoie de descoperirea cărţii Apocalipsa? Gândeşte-te ce ne-ar lipsi dacă nu ar fi făcut parte din Bibliile noastre. Când a fost pe pământ, Isus a fost o fiinţă umană, în carne şi oase. El a mers ca orice altă persoană, a vorbit într-o limbă umană şi S-a îmbrăcat ca oamenii din jurul Lui. Isus a trăit într-o anumită cultură, într-un anumit loc şi într-un anumit timp. La fel ca ceilalţi, a obosit, S-a murdărit şi a transpirat. Ar fi fost uşor să te uiţi la El şi să zici: „Ei bine, este un învăţător extraordinar, un om extraordinar şi un profet extraordinar. Dar cu siguranţă nu este regele universului, nu-i aşa? Ar transpira şi ar obosi regele universului?”

  Dacă tot ceea ce am şti despre Isus ar fi ceea ce avem în evanghelii, nu am şti foarte multe lucruri. Cartea Apocalipsa Îl „descoperă” pe Isus din Nazaret. Arată că nu mai e doar o fiinţă umană care a venit din Nazaret, ci este Cel care stă pe tronul ceresc şi care are stăpânire asupra întregului univers.

  Dacă nu am fi avut cartea Apocalipsa, nu am fi avut o imagine completă cu privire la cine este Isus. El a fost Regele universului, care a fost dispus să devină o fiinţă umană, dispus să slujească şi să binecuvânteze, dispus să Se lase expus la ruşine şi abuz, dispus să sufere şi să moară pentru noi. Măreţia lui Isus face sacrificiul Său cu atât mai remarcabil. Cartea Apocalipsa descoperă acea măreţie, astfel încât oricine să o poată vedea.

  Doamne, dă-mi „foame” de a-L cunoaşte pe Isus aşa cum nu L-am cunoscut nicicând înainte! Fie ca imaginile măreţiei Lui în Apocalipsa să îmi deschidă ochii faţă de privilegiul relaţiei cu El!

  Descoperirea lui Isus Hristos (a treia parte) - 2017. Dacă nu am fi avut cartea Apocalipsa, nu am fi avut o imagine completă cu privire la cine este Isus. El a fost Regele universului, care a fost dispus să devină o fiinţă umană, dispus să slujească şi să binecuvânteze, dispus să Se lase expus la ruşine şi abuz, dispus să sufere şi să moară pentru noi.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...