În curând

  Descoperirea lui Isus Hristos, pe care l-a dat-o Dumnezeu ca să arate robilor Săi lucrurile care au să se întâmple ÎN CURÂND… (Apocalipsa 1:1)

  Textul spune că evenimentele descrise în Apocalipsa se vor întâmpla „curând”.

  De unde a scos-o descoperitorul pe asta? Ar spune cineva în toate minţile că 1900 de ani înseamnă curând? La ce s-ar fi putut referi?

  Unii interpreţi sugerează că ar trebui să înţelegem acest „curând” mai degrabă din perspectiva lui Dumnezeu. Până la urmă, o zi cu Domnul este ca o mie de ani (2 Petru 3:8)! În acest sens, venirea lui Isus a fost întotdeauna aproape. Pentru Dumnezeu trecerea a o mie de ani este un singur grăunte în infinitul nisip al timpului.

  Acest răspuns poate fi folositor, dar nu este suficient pentru cei mai mulţi dintre noi. Până la urmă, Ioan nu a scris cartea Apocalipsa pentru Dumnezeu, ci mai degrabă „ca să arate robilor Săi lucrurile care au să se întâmple în curând.” Când îngerul a venit la Petru în închisoare (Faptele 12:7) şi i-a spus: „Scoală-te iute!” (acelaşi cuvânt grecesc ca „în curând” din Apocalipsa 1:1), îngerul nu sugera că Petru ar trebui să doarmă pentru încă 1 900 de ani! Ce ar fi înţeles primii cititori ai cărţii Apocalipsa din acest comentariu? Se înşela Isus (sau Ioan) aici? Cum să aibă asta sens?

  Printre altele, asemenea declaraţii par să fie un tipar pentru Dumnezeu. Chiar şi în timpurile Vechiului Testament, adeseori ai impresia că marele act final al lui Dumnezeu este chiar după colţ. Când ajungi la evanghelii, spusele lui Isus nu par să sugereze nici ele mai mult de câţiva ani sau decenii. Întreaga Scriptură prezintă timpul până la sfârşit ca fiind scurt.

  Este ca şi când Dumnezeu ştie că ceva în psihicul uman nu funcţionează cum trebuie de fiecare dată când viitorul pare să se prelungească. S-ar putea să ştim în mintea noastră că fiecare moment ar putea fi ultimul, totuşi trăim ca şi când istoria noastră personală va mai continua vreme de cel puţin câteva decenii. Prezentarea timpului ca fiind scurt vine în întâmpinarea unei nevoi umane. Ne ajută să ne concentrăm asupra lucrurilor care contează cel mai mult. Ne face capabili să ne stabilim corect priorităţile pentru oricât mai avem de trăit.

  Un student l-a întrebat pe un rabin: „Când ar trebui să mă pocăiesc?”

  Rabinul i-a răspuns: „În ziua dinainte să mori.”

  „Dar când voi muri?” a întrebat iarăşi studentul.

  Rabinul i-a răspuns: „Nimeni nu ştie; de aceea, Scriptura spune: «Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile.»” Într-un fel sau altul, lucrurile se vor întâmpla curând. Ceea ce contează este cum răspundem la această realitate.

  Doamne, ajută-mă să trăiesc această zi cu perspectiva eternităţii în minte! Fă să experimentez fiecare moment şi să tratez fiecare persoană ca şi când sunt pe cale să dau socoteală de viaţa mea!

  În curând - 2017. Scriptura spune: «Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile.»” Într-un fel sau altul, lucrurile se vor întâmpla curând. Ceea ce contează este cum răspundem la această realitate.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...