Le-a făcut-o cunoscut

  Descoperirea lui Isus Hristos, pe care l-a dat-o Dumnezeu, ca să arate robilor Săi lucrurile care au să se întâmple în curând. Şi LE-A FĂCUT-O CUNOSCUT trimiţând prin îngerul Său la robul Său Ioan. (Apocalipsa 1:1)

  Mama lui Stefanie s-a născut pe o mică insulă numită Krk, departe de coasta Croaţiei, în fosta Iugoslavie. Când era copil, înota zilnic în apele străvezii ale Mării Adriatice şi culegea asparagus sălbatic de-a lungul coastei pline de pietre. Undeva pe la mijlocul adolescenţei ei, când numele tatălui ei a ieşit până la urmă la iveală dintr-o listă a imigranţilor, pe care fusese trecut cu ani în urmă, a fost mutată împreună cu părinţii şi sora ei în New York, oraşul învolburat, plin de claxoane, umplut până la refuz.

  Poate elementul cel mai debusolant al noului ei mediu era limba. În timp ce mulţi americani s-ar putea să nu realizeze lucrul acesta, engleza americană este încărcată de expresii idiomatice de neînţeles uneori de către noii imigranţi. Imaginaţi-vă uimirea unui nou-venit în America atunci când aude expresia „se mănâncă unii pe alţii ca nişte câini” sau când un prieten de încredere îi urează unui nou imigrant să „îşi rupă un picior” (în engleză, break a leg înseamnă „noroc/succes”).

  Niciuna dintre aceste expresii nu are foarte mult sens atunci când este auzită de cineva care nu este la origine american. Dar cei care au crescut în SUA comunică multe informaţii prin aceste expresii, mai ales atunci când sunt însoţite de tonul potrivit. Cea mai bună metodă de a învăţa asemenea expresii este de a petrece foarte mult timp ascultându-i pe cei care au trăit ceva vreme în acea ţară.

  Isus foloseşte adeseori expresii similare. Când Şi-a avertizat ucenicii împotriva „aluatului fariseilor”, cu siguranţă El nu a sugerat că aceştia erau brutari sub acoperire, care frământă un aluat otrăvitor pentru a-l vinde la piaţă! Şi gândeşte-te cum folosim noi cuvântul „inimă”. Deşi trăim într-o societate avansată din punct de vedere medical, încă mai credem că centrul emoţional al corpului uman este „inima”.

  Când textul nostru spune că descoperirea lui Isus Hristos a fost „făcută cunoscută”, ne avertizează să fim atenţi cum trecem de la cuvintele cărţii Apocalipsa la semnificaţia ei. Lucrurile adeseori se dovedesc a fi mult mai diferite decât ar putea sugera prima noastră impresie.

  Precum imigranţii, cei care studiază Apocalipsa nu ar trebui să încerce să înţeleagă prea mult din ea de unii singuri. Ei au nevoie să îşi compare impresiile cu aceia care au studiat cu atenţie cartea înaintea lor. Când vine vorba de Apocalipsa, vom găsi o extraordinară siguranţă în „mulţimea sfetnicilor”.

  Doamne, dă-mi disponibilitate pentru a învăţa pe măsură ce îmi construiesc drumul prin această carte! Ajută-mă să studiez cu atenţie ideile altora înainte să am prea multă încredere în opiniile mele cu privire la ea!

  Le-a făcut-o cunoscut - 2017. Când textul nostru spune că descoperirea lui Isus Hristos a fost „făcută cunoscută”, ne avertizează să fim atenţi cum trecem de la cuvintele cărţii Apocalipsa la semnificaţia ei. Lucrurile adeseori se dovedesc a fi mult mai diferite decât ar putea sugera prima noastră impresie.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Exemple mici, lecții mari

  Doamne, Te rog să mă ajuți să mă văd așa cum mă vezi Tu și să pot să văd lecțiile Tale și în cei mai mici! PROVOCARE: Caută astăzi să descoperi ce poți învăța de la un copil sau de la un tânăr!

  Ce cadou mi-ai adus?

  Tată ceresc, arată-ne cum să ne bucurăm de timpul petrecut împreună cu nepoții noștri! Învață-ne să ne exprimăm creativ dragostea față de ei și să le oferim lecții bogate de înțelepciune și experiență a credinței! PROVOCARE: Meditează astăzi la moștenirea pe care o lași celor ce vin după tine!

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...