Le-a făcut-o cunoscut

  Descoperirea lui Isus Hristos, pe care l-a dat-o Dumnezeu, ca să arate robilor Săi lucrurile care au să se întâmple în curând. Şi LE-A FĂCUT-O CUNOSCUT trimiţând prin îngerul Său la robul Său Ioan. (Apocalipsa 1:1)

  Mama lui Stefanie s-a născut pe o mică insulă numită Krk, departe de coasta Croaţiei, în fosta Iugoslavie. Când era copil, înota zilnic în apele străvezii ale Mării Adriatice şi culegea asparagus sălbatic de-a lungul coastei pline de pietre. Undeva pe la mijlocul adolescenţei ei, când numele tatălui ei a ieşit până la urmă la iveală dintr-o listă a imigranţilor, pe care fusese trecut cu ani în urmă, a fost mutată împreună cu părinţii şi sora ei în New York, oraşul învolburat, plin de claxoane, umplut până la refuz.

  Poate elementul cel mai debusolant al noului ei mediu era limba. În timp ce mulţi americani s-ar putea să nu realizeze lucrul acesta, engleza americană este încărcată de expresii idiomatice de neînţeles uneori de către noii imigranţi. Imaginaţi-vă uimirea unui nou-venit în America atunci când aude expresia „se mănâncă unii pe alţii ca nişte câini” sau când un prieten de încredere îi urează unui nou imigrant să „îşi rupă un picior” (în engleză, break a leg înseamnă „noroc/succes”).

  Niciuna dintre aceste expresii nu are foarte mult sens atunci când este auzită de cineva care nu este la origine american. Dar cei care au crescut în SUA comunică multe informaţii prin aceste expresii, mai ales atunci când sunt însoţite de tonul potrivit. Cea mai bună metodă de a învăţa asemenea expresii este de a petrece foarte mult timp ascultându-i pe cei care au trăit ceva vreme în acea ţară.

  Isus foloseşte adeseori expresii similare. Când Şi-a avertizat ucenicii împotriva „aluatului fariseilor”, cu siguranţă El nu a sugerat că aceştia erau brutari sub acoperire, care frământă un aluat otrăvitor pentru a-l vinde la piaţă! Şi gândeşte-te cum folosim noi cuvântul „inimă”. Deşi trăim într-o societate avansată din punct de vedere medical, încă mai credem că centrul emoţional al corpului uman este „inima”.

  Când textul nostru spune că descoperirea lui Isus Hristos a fost „făcută cunoscută”, ne avertizează să fim atenţi cum trecem de la cuvintele cărţii Apocalipsa la semnificaţia ei. Lucrurile adeseori se dovedesc a fi mult mai diferite decât ar putea sugera prima noastră impresie.

  Precum imigranţii, cei care studiază Apocalipsa nu ar trebui să încerce să înţeleagă prea mult din ea de unii singuri. Ei au nevoie să îşi compare impresiile cu aceia care au studiat cu atenţie cartea înaintea lor. Când vine vorba de Apocalipsa, vom găsi o extraordinară siguranţă în „mulţimea sfetnicilor”.

  Doamne, dă-mi disponibilitate pentru a învăţa pe măsură ce îmi construiesc drumul prin această carte! Ajută-mă să studiez cu atenţie ideile altora înainte să am prea multă încredere în opiniile mele cu privire la ea!

  Le-a făcut-o cunoscut - 2017. Când textul nostru spune că descoperirea lui Isus Hristos a fost „făcută cunoscută”, ne avertizează să fim atenţi cum trecem de la cuvintele cărţii Apocalipsa la semnificaţia ei. Lucrurile adeseori se dovedesc a fi mult mai diferite decât ar putea sugera prima noastră impresie.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...