Articolul precedentBătrânul migdal
  Articolul următorCe ai sub haină?

  A mărturisit despre Cuvântul lui Dumnezeu

  CARE A MĂRTURISIT DESPRE CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU ŞI DESPRE MĂRTURIA LUI ISUS HRISTOS ŞI A SPUS TOT CE A VĂZUT. Ferice de cine citeşte şi de cei ce ascultă CUVINTELE ACESTEI PROROCII şi păzesc LUCRURILE SCRISE ÎN EA! Căci vremea este aproape! (Apocalipsa 1:2-3)

  Cartea începe cu sintagma „descoperirea lui Isus Hristos”. Versetul 1 continuă referindu-se la faptul că descoperirea este făcută cunoscută şi, în versetul 2, devine mărturia lui Isus, ceva ce Ioan poate vedea. Aşa că Ioan vorbeşte despre două lucruri: „Cuvântul lui Dumnezeu” şi „mărturia lui Isus”. Cuvântul lui Dumnezeu este probabil o referire la ceea ce erau Scripturile pentru Ioan, colecţia de scrieri pe care astăzi le cunoaştem ca Vechiul Testament.

  Cartea Apocalipsa face aluzie la Vechiul Testament de sute de ori, folosind un cuvânt aici, o sintagmă acolo, un nume altundeva. Ea evocă locurile din Vechiul Testament – Babilon, Egipt şi Ierusalim -, precum şi oamenii din Vechiul Testament: David, Izabela şi Balaam. Vechiul Testament este ca un şuvoi care curge sub suprafaţa cărţii, dar afectează orice atinge.

  Cu câţiva ani în urmă, am vizitat Rusia cu cea mai mare fiică a mea pentru a preda câteva cursuri. La acel moment nu era sigur dacă dispăruse comunismul sau urma să revină. Aşa că unele dintre lucrurile pe care voiam să le văd erau Piaţa Roşie, mormântul lui Lenin şi Kremlinul din oraşul capitală, Moscova. Tammy, pe de altă parte, era mai interesată să cumpere o matrioşkă. Aşa că, după ce am făcut lucrurile pe care le fac turiştii, ne-am dus în piaţa din stradă, din Moscova, unde puteam să ne târguim pentru obiecte de artizanat locale.

  Păpuşile Matrioşka sunt specialitatea ruşilor. De obicei făcute din lemn, ele sunt serii de păpuşi goale pe interior, frumos decorate pe exterior şi care pot fi deschise pentru a descoperi versiuni din ce în ce mai mici ale păpuşii exterioare. După ce am căutat ceva vreme, am descoperit o păpuşă neagră, cu şapte straturi, cu un tablou multicolor pe fiecare, toate accentuând culoarea roşie. Tammy era încântată de păpuşă şi negocia cu entuziasm, coborând preţul la şapte dolari (o afacere bună la momentul acela).

  Modul în care foloseşte Vechiul Testament cartea Apocalipsa este ca o matrioşkă. Ai putea citi cartea fără referire la Vechiul Testament şi să crezi că ai înţeles întregul tablou. Dar când descoperi mesajul din profunzime, încep să ţi se descopere adevărurile nebănuite aflate în carte. Cartea Apocalipsa este ca ultima simfonie biblică, adunând laolaltă toate temele biblice într-o concluzie emoţionantă.

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru lucrurile profunde din Cuvântul Tău. Ele mă aduc înapoi la Biblie din nou şi din nou, ajutându-mă să cresc spiritual pe măsură ce continui să studiez. Fie ca niciodată să nu fiu mulţumit cu o înţelegere de suprafaţă!

  A mărturisit despre Cuvântul lui Dumnezeu - 2017. Modul în care foloseşte Vechiul Testament cartea Apocalipsa este ca o matrioşkă. Ai putea citi cartea fără referire la Vechiul Testament şi să crezi că ai înţeles întregul tablou. Dar când descoperi mesajul din profunzime, încep să ţi se descopere adevărurile nebănuite aflate în carte.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...