Ferice de cine citește și de cei ce ascultă

  FERICE DE CINE CITEŞTE Şl DE CEI CE ASCULTĂ cuvintele acestei prorocii şi păzesc lucrurile scrise în ea! Căci vremea este aproape! (Apocalipsa 1:3)

  Textul spune: „Ferice de cine citeşte şi de cei ce ascultă…” Ce înseamnă asta? De ce o singură persoană citeşte şi mai multe ascultă? Pentru că în timpurile Noului Testament cărţile erau greu de găsit şi scumpe de produs, majoritatea oamenilor dădeau de una numai atunci când cineva le-o citea cu voce tare. Cartea Apocalipsa trebuia să fie citită în biserică. Trebuia să fie nu o lucrare scrisă care să fie studiată de fiecare persoană, ci mai degrabă să fie auzită de către grupuri de oameni. O binecuvântare specială stă asupra citirii publice a cărţii Apocalipsa.

  În 1951 am condus un tur al celor şapte biserici din Apocalipsa, în Turcia. Excursia a fost o aventură în multe moduri. Treizeci şi nouă de oameni, inclusiv familia mea, eram înghesuiţi într-un singur autobuz cu un şofer turc şi un ghid turistic musulman. Şoferul nostru şi-a asumat pe drum mai multe riscuri decât orice alt şofer pe care îl cunoscusem vreodată, totuşi o făcea cu calm.

  Un alt aspect remarcabil al excursiei a fost faptul că toţi, cu excepţia celor doi turci, ne-am îmbolnăvit de un fel de viroză stomacală încă din a doua zi. Aceasta a condus la multe opriri disperate la farmacii mărginaşe sau chiar în locuri mai izolate, unde pasagerii se împrăştiau în toate direcţiile căutând copaci şi tufişuri în spatele cărora să se ascundă. Ceea ce era şi mai jenant era faptul că majoritatea bolnavilor erau vegetarieni. Cei doi turci care nu se îmbolnăviseră erau fumători înrăiţi care încălcaseră şi restricţiile musulmane cu privire la alcool.

  O parte pozitivă a acestei excursii era şansa de a vizita cele şapte cetăţi antice care odată cuprindeau bisericile din Apocalipsa. O tânără femeie din grupul nostru pregătise o citire dramatică a mesajului lui Isus pentru fiecare dintre aceste biserici. Aşa cum este specificat în carte, unul sau mai mulţi au citit cu voce tare, în vreme ce noi toţi ceilalţi am ascultat. După fiecare citire, am cântat un cântec care fusese scris pe baza mesajelor către cele şapte biserici. Impactul a fost de neuitat. Am ascultat scrisorile către fiecare biserică exact pe locul unde aceste biserici le ascultaseră iniţial.

  Mă îndoiesc că majoritatea bisericilor de astăzi ar avea răbdarea să asculte toată cartea Apocalipsa citită cu voce tare (durează cam o oră şi jumătate)! Dar în bucăţi mici am fost capabili să re-creăm unele dintre cadrele iniţiale în excursia noastră. În Pergam, am ascultat scrisoarea în timp ce stăteam pe „locul Satanei”, marele altar al lui Zeus. Apoi, în Tiatira, am ascultat fiind înconjuraţi de un grup prietenos de copii turci. Ioan încurajează fiecare creştin să încerce citirea dramatică a cărţii Apocalipsa în închinarea de la biserică şi din familie.

  Doamne, dă-mi urechi atente să Te ascult pe Tine şi Cuvântul Tău ca niciodată înainte! Mă rog şi pentru o inimă care este dispusă să se supună.

  Ferice de cine citește și de cei ce ascultă - 2017. Cartea Apocalipsa trebuia să fie citită în biserică. Trebuia să fie nu o lucrare scrisă care să fie studiată de fiecare persoană, ci mai degrabă să fie auzită de către grupuri de oameni. O binecuvântare specială stă asupra citirii publice a cărţii Apocalipsa.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...