Din partea lui Isus Hristos

  Ioan, către cele şapte biserici care sunt în Asia: Har şi pace vouă… DIN PARTEA LUI ISUS HRISTOS. (Apocalipsa 1:4-5)

  În primele rânduri ale majorităţii cărţilor, autorul încearcă să îl pună pe cititor la curent cu privire la scopul cărţii. Cartea Apocalipsa nu este o excepţie. Primele opt versete alcătuiesc un prolog care prezintă temele majore şi conceptele cărţii. Stilul prologului (Apocalipsa 1:1-8), totuşi, este diferit de restul cărţii. Este cât se poate de standard şi simplu, limbajul tipic al Noului Testament. Prin urmare, nu seamănă deloc cu limbajul apocaliptic al restului cărţii, care este umplut cu imagini simbolice complexe ce au creat discuţii în rândul interpreţilor vreme de aproape 2 000 de ani.

  Ce faci cu o carte care descrie un animal cu şapte capete şi zece coarne şi care are trupul unui leopard şi labe de urs (Apocalipsa 13:1-2)? Ce faci cu o carte în care vulturii vorbesc (8:13), dar cetăţile imense sunt liniştite (18:22-23)? Şi ce faci cu o carte în care sângele curge până la zăbalele cailor (14:20)? Cu asemenea imagini, nu este de mirare că 12 oameni care încearcă să interpreteze Apocalipsa vor veni cu 13 opinii diferite cu privire la ce înseamnă cartea!

  Vestea bună este că, înainte de a intra în lucrurile stranii, Ioan se opreşte un moment ca să te anunţe de ce a scris cartea. Şi face acest lucru intr-un limbaj simplu – limba vorbită de zi cu zi. Da, cartea Apocalipsa se concentrează mult asupra evenimentelor ultimelor zile (1:1-7). Dar mai presus de toate aceste teme ale cărţii. Se află Isus. Ea vine de la El (versetul 1), este mărturia Lui (versetul 2) şi este întemeiată pe moartea, pe învierea şi pe lucrarea Lui pentru noi (versetele 5-6). Cititorul trebuie să nu uite acest început, indiferent de cât de confuză ar putea deveni călătoria.

  Vezi tu, cartea Apocalipsa este ca o ghicitoare. Şi toată lumea iubeşte ghicitorile. Ghicitorile îţi prezintă un puzzle care trebuie rezolvat. Dă-mi voie să împărtăşesc una cu tine: „Majoritatea oamenilor de pe pământ trăiesc la mai puţin de 80 km de ce loc?” Când majoritatea oamenilor aud această ghicitoare, încep să se gândească la cele mai populate locuri ale lumii. Apoi realizează repede că nu există niciun loc pe pământ care să aibă măcar o zecime din populaţia lumii pe o întindere de 80 km, cu atât mai puţin majoritatea. Aşa că soluţia la ghicitoare nu va fi găsită intr-un anumit loc de pe glob. Care este răspunsul? Majoritatea oamenilor trăiesc la mai puţin de 80 km de locul în care s-au născut! Odată ce ai cheia ghicitorii, răspunsul este evident.

  În Apocalipsa, cheia ghicitorii este Isus Hristos! Cheia pe care Ioan a pus-o la uşa cărţii sale îi transformă sensul. Nu contează cât de ciudate devin imaginile, interpretarea corectă a oricărui pasaj va deschide întotdeauna o imagine mai clară a lui Isus.

  Doamne, Te rog, dă-mi o imagine mai clară despre Isus astăzi! Vreau să semăn mai mult cu El.

  Din partea lui Isus Hristos - 2017. În Apocalipsa, cheia ghicitorii este Isus Hristos! Cheia pe care Ioan a pus-o la uşa cărţii sale îi transformă sensul. Nu contează cât de ciudate devin imaginile, interpretarea corectă a oricărui pasaj va deschide întotdeauna o imagine mai clară a lui Isus.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Strângeţi-vă comori în cer!

  Te rog, dragă părinte, să nu lași nimic și pe nimeni să te abată de la misiunea vieții tale! Copleșit uneori de propria-mi neputință și de propriile eșecuri și limitări, aleg astăzi, Părinte, să-mi pun încrederea mea în credincioșia Ta, știind că atunci se vor petrece lucruri cu adevărat frumoase în căminul meu. PROVOCARE: Studiază astăzi împreună cu copiii sau nepoții tăi, dacă este posibil, studiile lor de Școala de Sabat!

  Formează-i pe copii pentru cer!

  Doamne, ajută-ne să lucrăm pentru copiii noștri și să facem o prioritate din convertirea lor! PROVOCARE: Ce programe se organizează în biserica ta pentru copii și tineri? Gândește-te cum i-ai putea susține și oferă-ți ajutorul!

  Oferă-le timp copiilor! Vei învăţa cea mai preţioasă lecţie

  Doamne, fă-mă dispus să învăț de la copiii mei ce înseamnă în mod autentic smerenia! PROVOCARE: Lasă deoparte telefonul și petrece timp cu copilul tău!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...