Articolul precedentAvantajele celui care crede
  Articolul următorCât de rece?

  Isus Hristos, Martorul credincios, Cel întâi născut din morți

  Ioan, către cele şapte biserici care sunt în Asia: Har şi pace vouă din partea Celui ce este, Celui ce era şi Celui ce vine, şi din partea celor şapte duhuri care stau înaintea scaunului Său de domnie şi din partea lui ISUS HRISTOS, MARTORUL CREDINCIOS, CEL ÎNTÂI NĂSCUT DIN MORŢI, DOMNUL ÎMPĂRAŢILOR PĂMÂNTULUI. (Apocalipsa 1:4-5)

  Este probabil o simplă superstiţie, dar în cultura fermierilor din Dakota de Nord, unde soţia mea a crescut, se crede că lucrurile se întâmplă în grupuri de câte trei. Dacă doi oameni pe care îi cunoşteai mureau, începeai să te întrebi cine va fi al treilea. Sau dacă doi dintre prietenii sau rudele tale decideau să se căsătorească, făceai presupuneri cu privire la cine va fi următorul. Oamenii credeau că atât lucrurile bune, cât şi cele rele aveau tendinţa de a se întâmpla în grupuri de câte trei.

  În cartea Apocalipsa, multe lucruri apar în tipare de trei. Descoperim trei îngeri (14:6-12) şi trei broaşte (16:13). Ioan vorbeşte despre trei fiare (cap. 12 şi 13, cf. 16:13) şi trei vaiete (8:13). Devoţionalul de astăzi se va concentra asupra celei de-a doua persoane a Dumnezeirii.

  Ioan Descoperitorul îl descrie pe Isus ca pe „martorul credincios, cel întâi născut din morţi, Domnul împăraţilor pământului” (v. 5). Trei expresii descriu caracteristicile principale – sau calităţile – lui Isus. Nu vei citi despre asemenea calităţi în USA Today sau nu vei auzi despre ele la CNN. Adolescenţii de la discoteca locală nu vorbesc despre Isus atunci când dansează. Lumea noastră este în mare măsură oarbă faţă de minunatele calităţi ale lui Isus. De aceea, cartea Apocalipsa este atât de importantă. Ea descoperă deschis şi public lucrurile secrete despre Isus.

  Isus este „martorul credincios”. În limba originală, cuvântul pentru „martor” este cel din care noi avem cuvântul martir. În iubirea plină de sacrificiu a lui Isus pe cruce, vedem o demonstraţie clară a caracterului lui Dumnezeu.

  Hristos este şi „Cel întâi născut din morţi”. Când L-a înviat pe Isus, Dumnezeu a rostit o binecuvântare asupra întregii rase umane (Faptele 13:32-33). De atunci încolo, o fiinţă umană a fost pusă la dreapta lui Dumnezeu (Evrei 8:1-2)!

  Aceasta înseamnă că El este „Domnul împăraţilor pământului”. În timp ce majoritatea oamenilor nu Îl recunosc ca atare, noi putem să devenim cetăţeni ai împărăţiei Sale şi să avem parte de toate beneficiile faptului că suntem cetăţeni ai ei. Pentru că El stăpâneşte asupra împăraţilor pământului, noi nu trebuie să ne mai temem de guvernele opresive. Ele conduc numai prin permisiune (Ioan 18:36-37). În cartea Apocalipsa, Isus este tot ce avem nevoie.

  Doamne, văd măreţia lui Isus mai clar ca niciodată. Mă voi închina Lui astăzi din toată inima.

  Isus Hristos, Martorul credincios, Cel întâi născut din morți - 2017. În timp ce majoritatea oamenilor nu Îl recunosc ca atare pe Hristos, noi putem să devenim cetăţeni ai împărăţiei Sale şi să avem parte de toate beneficiile faptului că suntem cetăţeni ai ei. Pentru că El stăpâneşte asupra împăraţilor pământului, noi nu trebuie să ne mai temem de guvernele opresive. În cartea Apocalipsa, Isus este tot ce avem nevoie.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...