Articolul precedentAvantajele celui care crede
  Articolul următorCât de rece?

  Isus Hristos, Martorul credincios, Cel întâi născut din morți

  Ioan, către cele şapte biserici care sunt în Asia: Har şi pace vouă din partea Celui ce este, Celui ce era şi Celui ce vine, şi din partea celor şapte duhuri care stau înaintea scaunului Său de domnie şi din partea lui ISUS HRISTOS, MARTORUL CREDINCIOS, CEL ÎNTÂI NĂSCUT DIN MORŢI, DOMNUL ÎMPĂRAŢILOR PĂMÂNTULUI. (Apocalipsa 1:4-5)

  Este probabil o simplă superstiţie, dar în cultura fermierilor din Dakota de Nord, unde soţia mea a crescut, se crede că lucrurile se întâmplă în grupuri de câte trei. Dacă doi oameni pe care îi cunoşteai mureau, începeai să te întrebi cine va fi al treilea. Sau dacă doi dintre prietenii sau rudele tale decideau să se căsătorească, făceai presupuneri cu privire la cine va fi următorul. Oamenii credeau că atât lucrurile bune, cât şi cele rele aveau tendinţa de a se întâmpla în grupuri de câte trei.

  În cartea Apocalipsa, multe lucruri apar în tipare de trei. Descoperim trei îngeri (14:6-12) şi trei broaşte (16:13). Ioan vorbeşte despre trei fiare (cap. 12 şi 13, cf. 16:13) şi trei vaiete (8:13). Devoţionalul de astăzi se va concentra asupra celei de-a doua persoane a Dumnezeirii.

  Ioan Descoperitorul îl descrie pe Isus ca pe „martorul credincios, cel întâi născut din morţi, Domnul împăraţilor pământului” (v. 5). Trei expresii descriu caracteristicile principale – sau calităţile – lui Isus. Nu vei citi despre asemenea calităţi în USA Today sau nu vei auzi despre ele la CNN. Adolescenţii de la discoteca locală nu vorbesc despre Isus atunci când dansează. Lumea noastră este în mare măsură oarbă faţă de minunatele calităţi ale lui Isus. De aceea, cartea Apocalipsa este atât de importantă. Ea descoperă deschis şi public lucrurile secrete despre Isus.

  Isus este „martorul credincios”. În limba originală, cuvântul pentru „martor” este cel din care noi avem cuvântul martir. În iubirea plină de sacrificiu a lui Isus pe cruce, vedem o demonstraţie clară a caracterului lui Dumnezeu.

  Hristos este şi „Cel întâi născut din morţi”. Când L-a înviat pe Isus, Dumnezeu a rostit o binecuvântare asupra întregii rase umane (Faptele 13:32-33). De atunci încolo, o fiinţă umană a fost pusă la dreapta lui Dumnezeu (Evrei 8:1-2)!

  Aceasta înseamnă că El este „Domnul împăraţilor pământului”. În timp ce majoritatea oamenilor nu Îl recunosc ca atare, noi putem să devenim cetăţeni ai împărăţiei Sale şi să avem parte de toate beneficiile faptului că suntem cetăţeni ai ei. Pentru că El stăpâneşte asupra împăraţilor pământului, noi nu trebuie să ne mai temem de guvernele opresive. Ele conduc numai prin permisiune (Ioan 18:36-37). În cartea Apocalipsa, Isus este tot ce avem nevoie.

  Doamne, văd măreţia lui Isus mai clar ca niciodată. Mă voi închina Lui astăzi din toată inima.

  Isus Hristos, Martorul credincios, Cel întâi născut din morți - 2017. În timp ce majoritatea oamenilor nu Îl recunosc ca atare pe Hristos, noi putem să devenim cetăţeni ai împărăţiei Sale şi să avem parte de toate beneficiile faptului că suntem cetăţeni ai ei. Pentru că El stăpâneşte asupra împăraţilor pământului, noi nu trebuie să ne mai temem de guvernele opresive. În cartea Apocalipsa, Isus este tot ce avem nevoie.
  Moris Venden
  Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Mergem acasă!

  Doamne, fă să vedem în semnele din jurul nostru pașii Tăi care vin spre noi! PROVOCARE: Știi care este textul de memorat de la studiile biblice ale Școlii de Sabat? Repetă-l în fiecare zi săptămâna acesta!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...